Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ce putem aplica de la canadieni?

Mesajde Gicuta » 17 Ian 2016, 17:09

comi scrie:Si eu visez la asa ceva dar.....nu am:
Bani
Baza materiala
Baza melifera
Tehnologie
Cercetare
Investitii
Rase omologate
Subventii
Piata de desfacere a produselor apicole
Materiale apicole de calitate( nu 50-50 )
Informatie de ultima ora privind apicultura
Legislatie pusa in practica nu pe hartie si care sa favorizeze apicultorul
Impozitarea apiculturii
Si cred ca mai sunt .

Daca astepti bani, vei visa pana in ultima clipa. Parerea mea de fost "cadavru didactic" de economie, trebuie sa incepi cu MUNCA. Apoi vin toate celelate puse de tine in lista. In plus, te lasi si de visat!! :D
(..) nu conteaza atat de mult soiul (de albine), ci prostul din spatele soiului. (Kamy)
Gicuta

Mesajde comi » 17 Ian 2016, 22:25

Ca un facut nu banii sunt problema mea,dar pt altii da.(a dracului saracie a fost prietena cu tata si acum este prietena si cu mine asta ca fapt divers)
Avem cercetare? Nu
Avem subventii?Nu
Avem piata de desfacere? Nu dar avem samsari
Avem impozit? Da
Avem o lege a apiculturi facuta pe genunchi?Avem
Nea Gicuta imi pare rau dar matale ai spus ca cunosti ceva economie ,cu munca ,dar fara cele scrise in postarea anterioara care v-au atras atentia eu cred ca nu se poate face ceva mai mult decat nimic!
Munca ,munca,munca......dar nu ai baza materiala pt care trebuie bani( stupi,rame,faguri,tratamente,consumabile,taxe,impozite,oareceva plante melifere si cate mai sunt!)
Ce facem fara ele?
Muncim in zadar!
I-mi pare rau dar nu eu visez !
Asta este realitatea romaneasca!
Vrem sa facem .....praf pe altii!
Daca lupul ti-a mancat un dusman asta nu inseamna ca lupul este prieten cu tine
comi

Mesajde wineto77 » 17 Ian 2016, 22:28

O vorba din popor...............Daca muncim cand mai castigam?
Crezi ca pokerul e un joc de noroc?...joaca la 6/49 ai mai multe sanse.Eu(din experienta)
wineto77

Mesajde comi » 17 Ian 2016, 22:45

Si ca fapt divers ca sa-i inebunesc pe canadieni cu turnurile lor apicole am sa trec pe orizontali de la 20 la 36 de rame cu cate 2-3 magazine de 1/2 si 3/4 se vedem ce o sa mai zica atunci canadienii.
Avantaj este ca nu are cum sa-i puna la pamant nici uraganul Katrina.
Sic transit gloria mundi !
comi

Mesajde Adi Hodis » 17 Ian 2016, 23:03

wineto77 scrie:O vorba din popor...............Daca muncim cand mai castigam?

Se striga odata un slogan pe strazi ... ,,noi muncim, noi NU gandim !" ... mai tarziu nu a mai fost nici unde munci. Efect al gandirii unora. :roll:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 17 Ian 2016, 23:16

Gicuta scrie:Daca astepti bani, vei visa pana in ultima clipa. Parerea mea de fost "cadavru didactic" de economie, trebuie sa incepi cu MUNCA. Apoi vin toate celelate puse de tine in lista. In plus, te lasi si de visat!! :D

Domnule Gica, eu sunt unul care a inceput asa, cu munca (si cetitul). Avea tata stupi si carti si reviste. Bun, am muncit, am avut rezultate nu zic nu ... dar atunci daca aveam un capital mai asa, de 'j de mii ... nu incepeam pastoralul cu caruta, cu Dacia si remorcuta ... si cel mai probabil, mergeam ca turist pe unde merg ...

@Comi, am pus piciorul si pe pamant englez ... de-o fi sa-l mai pun, te vizitez.
Sa nu te aflu ... dus. Ca nu vin sa-ti cer !. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde pustu » 18 Ian 2016, 14:53

Gicuta scrie:Daca astepti bani, vei visa pana in ultima clipa. Parerea mea de fost "cadavru didactic" de economie, trebuie sa incepi cu MUNCA. Apoi vin toate celelate puse de tine in lista. In plus, te lasi si de visat!! :D

Probabil ca de aia suntem unde suntem . Din cauza indobitocirii din scoala . Cum draq sa muncesc ca prostu si sa nu visez in acelasi timp ce o sa fac cand voi fi mare ? Pai ce-s robot ? Eu recunosc ca nu prea imi place munca dar lucrez cu drag cand visez la cai verzi pe pereti :lol:
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde comi » 18 Ian 2016, 15:53

Si m-am referit la bani atunci cand vrei sa te apuci de albinarit.
Daca nu ai ceva bani cand ei startul in apicultura primii2-3 ani muncesti de te ia frigurile si nu se vede nimic in urma ta si nu ai somn noaptea te certi cu muierea te topesti ca lumanarea.
Munca este buna dar sa nu te repezi ca balana in ham.
comi

Mesajde State » 18 Ian 2016, 19:30

Ce spuneti voi se intampla cam in toate domeniile. Fara un pic de "sprijin" la inceput...muncesti cam mult si pierzi timp.
Am vazut ca multi, foarte multi, au zicala asta: "incepi cu 2, cu 5, cu 10, sa vezi cum e".
Uite ca fix asa o iei in brate. Muncesti pana iti ies coastele prin piele si cand te uiti inapoi nu vezi nimic, e drumul liber. Dupa 2-3 ani incepe sa-ti para rau. Atunci ai doua variante: ori investesti masiv, ori le lasi in pace.
Mai nasol e ca unii lasa serviciul si pierd timpul langa 10 stupi, "sa capete experienta". In felul asta nu faci decat sa te duci din ce in ce mai jos.
Ori faci praf pisica din prima(cine nu risca nu castiga), ori te duci pe treaba ta. Altfel nu e nici cal nici magar.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde State » 18 Ian 2016, 19:38

Este o vorba(foarte adevarata): Din mult, faci mult. Din putin nu faci nimic sau tot putin.
Este adevarat ca exista posibilitatea ca din mult sa faci puțin dar tot nu mori de foame. N-ai facut miere si ai mult, mai vinzi din ala mult si treci anul. Dar daca ai putin si nu faci nici miere? Ai belit-o pe teava cu ochii inchisi...
State

Mesajde State » 18 Ian 2016, 19:42

pustu scrie:Eu recunosc ca nu prea imi place munca dar lucrez cu drag cand visez la cai verzi pe pereti :lol:

Visele nu costa bani, sunt gratis!
Doar sa nu visezi cu ochii deschisi, in rest munca n-a omorat pe nimeni.. :lol:
State

Mesajde proapis13 » 18 Ian 2016, 20:17

State scrie:Ori faci praf pisica din prima(cine nu risca nu castiga), ori te duci pe treaba ta. Altfel nu e nici cal nici magar.

Privind in urma la ziua in care te-ai apucat de apicultura,crezi ca ai fi rupt matza in doua...???? :?
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Shrek » 18 Ian 2016, 20:42

Adi Hodis scrie:

Se striga odata un slogan pe strazi ... ,,noi muncim, noi NU gandim !" ... mai tarziu nu a mai fost nici unde munci. Efect al gandirii unora. :roll:

Ce vremuri............! Ce timpuri..........! Cei mai buni.........gradinari pe care i-a avut Romania! Ei au plantat panselute in fata la Teatrul National! O frumusete! Apoi le udau cu....... furtunul de presiune! Si in timpul liber faceau ........ fizioterapie! Indreptau oasele studentilor nebarbieriti! Gratis! Ce vorbesti dom'le!
Shrek

Mesajde Gicuta » 18 Ian 2016, 21:03

Pai daca esti "negru pe plantatie"...niciodata :)
(..) nu conteaza atat de mult soiul (de albine), ci prostul din spatele soiului. (Kamy)
Gicuta

Mesajde Gicuta » 18 Ian 2016, 21:13

comi scrie:Ca un facut nu banii sunt problema mea,dar pt altii da.(a dracului saracie a fost prietena cu tata si acum este prietena si cu mine asta ca fapt divers)
Avem cercetare? Nu
Avem subventii?Nu
Avem piata de desfacere? Nu dar avem samsari
Avem impozit? Da
Avem o lege a apiculturi facuta pe genunchi?Avem
Nea Gicuta imi pare rau dar matale ai spus ca cunosti ceva economie ,cu munca ,dar fara cele scrise in postarea anterioara care v-au atras atentia eu cred ca nu se poate face ceva mai mult decat nimic!
Munca ,munca,munca......dar nu ai baza materiala pt care trebuie bani( stupi,rame,faguri,tratamente,consumabile,taxe,impozite,oareceva plante melifere si cate mai sunt!)
Ce facem fara ele?
Muncim in zadar!a
I-mi pare rau dar nu eu visez !
Asta este realitatea romaneasca!
Vrem sa facem .....praf pe altii!

!. Subventiile sunt pentru aia care nu pot mai mult. :)
2. Cercetare este, dar trebuie sa mai si citesti ( sistematic si cronologic ca in contabilitate, nu forumuri). Nitel english sau french n-ar strica :)
3. Piata...toata lumea iti sta la tasta, dar trebuie sa stai sa-ti faci relatii, ca nu vine Holywood-ul sa te fure :)
4. Impozit e normal, daca nu-ti place in Romania, du-te in vest sa vezi acolo impozite :D
5. N-ai plante melifere, fa pastoral ca foarte multi altii, care numai ei stiu prin ce trec!

"I-mi" pare rau, dar visezi atata timp cat la necesitati incepi cu banii.
Ceea ce am scris eu mai sus de la 2 la 5 insemna MUNCA (si sunt numai ce mi-a venit la "gura" :D).

Deci nu mai astepta de la altii, baga!!!
Gicuta

Mesajde Gicuta » 18 Ian 2016, 21:16

Adi Hodis scrie:

Domnule Gica, eu sunt unul care a inceput asa, cu munca (si cetitul). Avea tata stupi si carti si reviste. Bun, am muncit, am avut rezultate nu zic nu ... dar atunci daca aveam un capital mai asa, de 'j de mii ... nu incepeam pastoralul cu caruta, cu Dacia si remorcuta ... si cel mai probabil, mergeam ca turist pe unde merg ...

@Comi, am pus piciorul si pe pamant englez ... de-o fi sa-l mai pun, te vizitez.
Sa nu te aflu ... dus. Ca nu vin sa-ti cer !. :)

Daca nu incepeai asa ai fi pierdut foarte multi bani. Dar nu ai cum sa stii asta acum, cand ai experienta :)
Gicuta

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR