Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

3D imprimantă - noi posibilități, vise și realizări în api.

Mesajde Alexandru.Chisinau » 18 Ian 2016, 16:38

Vă salut stimați colegi și stimate colege!
E știut faptul că apicultorul trebuie să fie inventiv de altfel încasează anumite pierderi. De câțiva ani e știut faptul că prisăcarii mai înstăriți au început să folosească imprimanta 3D în afacerea lor. Vă rog să scrieți tot ce cunoașteți și ce gândiți pe acest subiect. Eu doar ași dori să vă stimulez puțin imaginația fără să fac prea multe calcule. Ce s-ar putea face cu o imprimantă 3D ? Da practic orice începând cu lucruri mici și terminând cu cele mari cum ar fi: cuști de mătci, bigudi, cutii jenter (nicot), urdinișuri, foi din plastic, faguri din plastic, rame din plastic (de ce nu și din acelea de tip fow hive), gratii hanniman, colectoare de polen, plasă anti-varroa, hrănitoare, borcane, micro nuclee, nuclee, roinițe, stupi ș.a.m.d.
https://www.youtube.com/watch?v=RPvxShlrm58
Unele schițe utile apicultorilor și poze cu produsul rezultat din imprimanta 3D deja pot fi găsite prin internet.
Multă sănătate!

Cu apreciere,
Alexandru
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

Re: 3D imprimantă - noi posibilități, vise și realizări în a

Mesajde jonny_it » 18 Ian 2016, 19:30

Alexandru.Chisinau scrie:Vă salut stimați colegi și stimate colege!
E știut faptul că apicultorul trebuie să fie inventiv de altfel încasează anumite pierderi. De câțiva ani e știut faptul că prisăcarii mai înstăriți au început să folosească imprimanta 3D în afacerea lor. Vă rog să scrieți tot ce cunoașteți și ce gândiți pe acest subiect. Eu doar ași dori să vă stimulez puțin imaginația fără să fac prea multe calcule. Ce s-ar putea face cu o imprimantă 3D ? Da practic orice începând cu lucruri mici și terminând cu cele mari cum ar fi: cuști de mătci, bigudi, cutii jenter (nicot), urdinișuri, foi din plastic, faguri din plastic, rame din plastic (de ce nu și din acelea de tip fow hive), gratii hanniman, colectoare de polen, plasă anti-varroa, hrănitoare, borcane, micro nuclee, nuclee, roinițe, stupi ș.a.m.d.
https://www.youtube.com/watch?v=RPvxShlrm58
Unele schițe utile apicultorilor și poze cu produsul rezultat din imprimanta 3D deja pot fi găsite prin internet.
Multă sănătate!

Cu apreciere,
Alexandru

Nu o sa vedem stupi din plastic prea curand. Necesarul de plastic pentru un stup este mare, costurile /stup sunt ridicate. Viteza imprimantei este redusa.

Pentru colivii, posibil sa fie ok ..

Pe viitor, in 1+ ani posibil sa vedem si ce ai scris tu mai sus. :)
jonny_it

Mesajde Gicuta » 18 Ian 2016, 22:00

jonny_it scrie:
Alexandru.Chisinau scrie:Nu o sa vedem stupi din plastic prea curand. Necesarul de plastic pentru un stup este mare, costurile /stup sunt ridicate. Viteza imprimantei este redusa.

Dar niste faguri, parca as vedea :)
(..) nu conteaza atat de mult soiul (de albine), ci prostul din spatele soiului. (Kamy)
Gicuta

Mesajde Alexandru.Chisinau » 20 Ian 2016, 13:25

jonny_it scrie:
Nu o sa vedem stupi din plastic prea curand. Necesarul de plastic pentru un stup este mare, costurile /stup sunt ridicate. Viteza imprimantei este redusa.

Ce am scris eu mai sus deja există, aveți ocazia fiecare să dați o căutare și să postați ce ați găsit interesant. Zilele acestea am căutat să văd ce au reușit să facă apicultorii cu imprimanta 3D și am găsit câte ceva dar am hotărât să vă fac un slideshow cu pozele găsite online https://youtu.be/O-9evXLXkN0 Imprimanta 3D ajută apicultorii în busines și acasă

Gicuta scrie: Dar niste faguri, parca as vedea :)

Da, fagurii din plastic mă captivează și pe mine. :P :idea: Îi văd și eu, ba chiar și-i visez. :D Pe mine mă interesează mai mult fagurii flow hive, ar fi o noutate mondială dacă ar reuși să-i scoată la imprimantă 3D cineva acasă. Apropo, în unele videouri acest stup este numit 3D printed beehive, ce au vrut defapt să zică? Poate s-a referit la ramele din plastic dar poate și la cutia din lemn căci există și imprimantă 3D pentru tăiat în lemn (și tot e o invenție bună).
Scrieți ce gândiți.
Sănătate!
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

Mesajde delorin I » 20 Ian 2016, 17:10

O fi bine? O fi rau? Si daca astia cu 3 D or sa faca in curand MIERE???? Fara bigudiuri, faguri, rame, stupi, albine...(CA si cum nu ar fi deja destule tipuri de miere crescute din glucoza industriala!! ) Altfel...o discutie cu un mare potential! :))
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Alexandru.Chisinau » 20 Ian 2016, 19:45

O fi bine sau rău, mă complic să zic. Las pe fiecare să decidă. Cât despre miere 3D: când v-a apărea pe piață o să am de discutat, dar acum e off topic. :)
Privitor la stupi din plastic: s-ar putea de inventat un fel de stupi Lego :idea: :arrow: pe care să-i poți transforma în orice model de stup dorești. Nu cred că e ceva complicat dar nici nu cred că vreau să mă apuc de așa ceva. :D Zic măcar să apară ideile în publicul larg dar acolo deja rămâne de așteptat. :)
La moment mă gândesc serios la o presă din faguri din plastic scoasă la imprimantă 3D. Bănuiesc că chiar dacă procur schița 3D și dau comandă la București să mi-o scoată am de câștigat.
Fişiere ataşate
0container_honeycomb-press-3d-printing.jpg
presa pentru facerea fagurilor artificiali din ceară
Alexandru.Chisinau

Mesajde Gicuta » 20 Ian 2016, 22:21

Alexandru.Chisinau scrie:
jonny_it scrie: Pe mine mă interesează mai mult fagurii flow hive, ar fi o noutate mondială dacă ar reuși să-i scoată la imprimantă 3D cineva acasă.
Sănătate!

N-ai sa vezi niciodata faguri flow hive functionali. Sau cel putin nu prea curand. 1. E destul de greu sa iti dai seama cand e mierea maturata. Si daca reusesti asta, albinele au si ele propolisul lor pentru spatiile mici :D. Dar dehh...reclama e sufletul comertului :)
(..) nu conteaza atat de mult soiul (de albine), ci prostul din spatele soiului. (Kamy)
Gicuta

Mesajde Alexandru.Chisinau » 20 Ian 2016, 22:40

Gicuță, nu știu deocamdată prea multe despre părțile negative ale ramelor flow hive dar dacă-mi oferă cineva de probă câteva, nu renunț. Nu știu ce rame o să satisfacă toți apicultorii, nu cred că-i posibil așa ceva. În schimb știu ce rame deja au scos apicultorii la imprimantă 3D, mai mult probabil pentru a întărâta spiritele. Mai exact am dat abia de o ramă imprimată 3D.

Scrieți ce gândiți. :)

Sănătate!
Fişiere ataşate
9.Photo_Aug_07_1_35_51_PM_preview_featured.jpg
rama plastic imprimantă 3D, stup plastic imprimat 3D
Alexandru.Chisinau

Mesajde delorin I » 20 Ian 2016, 23:07

Asa aproape o fi tehnologia de noi? Nu pot sa cred...Sunt curios ce costuri vei obtine la presa de faguri....Apoi ne facem si noi! :)) Si uite asa lumea o ia RAZNA, RAZNA RAZNA! Unde oare se va opri aceasta revolutie tehnica si ce va aduce dupa ea? Falimentele multora....castigul unora care isi vor lua la timp o 3D! !Astept vesti!!!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 20 Ian 2016, 23:38

Si eu care abia ma obisnuisem cu aliexpressul...

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

3D imprimantă - noi posibilități, vise și realizări în a

Mesajde Alexandru.Chisinau » 20 Ian 2016, 23:53

Eu deocamdată nu-mi procur nimic. Mai aștept să scadă în preț. Și totuși dacă 300$ pentru cineva e faliment atunci apicultura nu e domeniul lui. În apicultură au loc și falimente mai mari. Se mai întâmplă că moare vreo 3 familii (d/e: iarna), mai fură cineva 3 fam tot cu stupi (din plastic și faguri din plastic, gps, ș.a.), mai cere cineva din cunoscuți vreo 2 fam. tot cu stupi ș.a.m.d. Imprimanta 3D peste vreo 10 ani va fi la fel de populară cam ca o imprimantă simplă doar că va fi mult mai utilă (zic eu). Ia doar poate fi de folos pentru foarte multe domenii. D/e: prisăcarul mai e și om de artă (fotograf) ți iarna poate face statui 3D la comandă (doar că pentru aceasta probabil are nevoie și de scaner 3D).

Scrieți ce gândiți.

p.s. dacă are cineva imprimantă 3D dați de știre vă rog. :)
Fişiere ataşate
1.jpg
Statuie din plastic scoasă la imprimanta 3D
Alexandru.Chisinau

Mesajde delorin I » 21 Ian 2016, 00:16

10 ani...e mult! In mod clar va insemna falimentul multor industrii traditionale....in special cele ale plasticului!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde pustu » 21 Ian 2016, 00:44

Dar cat dureaza sa imprim o rama de plastic ? Daca se intrerupe curentul o iau de la capat ? Ce plastic toarna aceste imprimante ? Alimentar ? Revin : fac 20 de rame pe an cu o imprimanta de asta ?
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde Alexandru.Chisinau » 21 Ian 2016, 00:46

delorin I scrie:10 ani...e mult! In mod clar va insemna falimentul multor industrii traditionale....in special cele ale plasticului!

Probabil 10 ani e mult. Dar nu sunt sigur. Imprimanta 3D a apărut pentru prima dată în 1984. Dar există mai mereu un anumit bum când orice invenție utilă iese în publicul larg și se pare că de vreo 5 ani în urmă s-a produs acest bum cu imprimanta 3D. Privitor la falimentul industriilor de plastic: aici sunt diverse păreri, eu totuși consider că nu va fi simțită prea tare lovitura peste industriile tradiționale.
Apropo, ce ziceți de această cușcă pentru matcă? Pare a fi ca una originală. :) Cei ce se ocupă de creșterea mătcilor au nevoie de sute de astfel de cuști căci ele sunt de unică folosință în mod normal.
Fişiere ataşate
3detail_beekeeping_queen_transport_box_display_large.jpg
Cușca pentru matcă imprimată 3D
3detail_beekeeping_queen_transport_box_display_large.jpg (10.19 KiB) Vizualizat de 12190 ori
Alexandru.Chisinau

Mesajde Alexandru.Chisinau » 21 Ian 2016, 00:55

pustu scrie:Dar cat dureaza sa imprim o rama de plastic ? Daca se intrerupe curentul o iau de la capat ? Ce plastic toarna aceste imprimante ? Alimentar ? Revin : fac 20 de rame pe an cu o imprimanta de asta ?

Nu am avut timp să aflu toate detaliile. Dacă ne dăm interesul și fiecare în parte găsim câte ceva interesant, util cu privire la imprimanta 3D ne vom mișca rapid înainte. Dacă dorești să nu ai probleme cu imprimarea ramei de plastic (ș.a.) fă rost de un generator sau acumulator sau nu știu ce că nu sunt electrician. :roll: Probabil sunt modele mai scumpe ce o iau de la capăt în caz că se întrerupe curentul și lucrează mai repede ca cele ieftine. Dacă apicultorul își face planuri mari trebuiesc și investiții mai mari.

Scrieți ce gândiți.

Sănătate!
Fişiere ataşate
IMG_5332_preview_featured.jpg
Rameplastic imprimate 3D într-un cat de plastic
Alexandru.Chisinau

Mesajde pustu » 21 Ian 2016, 12:06

cine imi proiecteaza mie modele ?
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE