Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Arenda familiilor de albine și a stupilor

Mesajde vasilefi » 21 Ian 2016, 10:32

daca dau cuiva stupii in ingrijire pe o anumita perioada in care nu ar fi cules cat ati cosidera ca e un pret corect de platit?
ma gandeam undeva la 10 lei/ora interventie. cum vi se pare?
vasilefi

Arenda familiilor de albine și a stupilor

Mesajde Alexandru.Chisinau » 21 Ian 2016, 14:57

vasilefi scrie:daca dau cuiva stupii in ingrijire pe o anumita perioada in care nu ar fi cules cat ati cosidera ca e un pret corect de platit?
ma gandeam undeva la 10 lei/ora interventie. cum vi se pare?

adică pe perioada rece a anului (toamna, iarna și prima lună din primăvară) ?
10/lei ora intervenției? păi e suficient zic eu doar să nu doarmă pe stupii matale că vă sărăciți. :?
contează și zona (Vaslui sau Timișoara) din care face parte prisaca voastră, într-o zonă se remunerează mai ieftin iar înalta mai scump (deocamdată).

colegilor, vă rugăm să vă dați cu părerea, omul are nevoie de un sfat! mulțumim anticipat :)

multă sănătate
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

Mesajde proapis13 » 21 Ian 2016, 15:30

Ce sa faca omul ala de 10 lei pe ora :? :?:
Da mai multe detalii...eu unul nu am inteles ce vrei ....
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Donbazil » 21 Ian 2016, 16:41

La multi ani!

Ada-i la mine nepoate....

Sanatate!
Donbazil

Mesajde vasilefi » 22 Ian 2016, 12:05

vreau sa-i duc dupa salcam la omul respectiv, e om serios si nu va sta 8 ore la ei cand poate face treaba in o ora
locuieste intr-o zona submontana deci ar fi un cules cat de cat de intretinere la faneata in iunie, iulie
anul trecut dupa salcam respectivul nu i-a mai dus pe ai lui in alta parte

deci cam ce ar fi, ii mai verifica in iunie iulie, in august le face stimulare, tratamente, completari si apoi ii pregateste de iernare
zaharul, tratamentele le decontez separat

Donbazil esti in Faget Timis, cam departe.
I-as aduce ca incredere as avea in dumitale
vasilefi

Mesajde Alexandru.Chisinau » 22 Ian 2016, 14:34

Da pe cât timp doriți stupii să-i dați?
Eu în locul vostru i-ași da în arendă sau să zicem ași încerca să-i dau în arendă cuiva (el să-mi plătească). Sunt mulți începători care nu au bani să procure o familie și ar fi o șansă pentru ei să facă ceva iar la anul sau când doriți voi să vă întoarcă același nr de rame acoperite cu albină ș.a. Totul se poate scrie pe hârtie și semna (probabil și la notar).
Sănătate!
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

Mesajde vasilefi » 22 Ian 2016, 14:59

ii las doar pana la iesirea din iarna
la varianta cu incepatorul m-am gandit dar nu o aleg din mai multe motive pe care nu le mai mentionez
vasilefi

Mesajde Alexandru.Chisinau » 22 Ian 2016, 20:28

Eu v-am înțeles poziția. Zic că: știți mai bine ce vă avantajează sau ce vă mulțumește.
Dacă mai aveți vreo întrebare, îndrăzniți.
Multă sănătate!

Cu apreciere,
Alexandru
Alexandru.Chisinau

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE