Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pretul zaharului

Mesajde Florin Dobre » 21 Oct 2015, 01:47

Dragos2006 scrie:Andrei am pamant , animale , casa , toate in mediul rural. Eu traiesc traditional , pt. mine nu este si nu va fi un lux , doar un mod de viata. Imi produc singur mâncarea.

Cu ce costuri? Cumperi cerealele?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Dragos2006 » 21 Oct 2015, 08:37

Unele le cumpar pe altele le cultiv.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde mircea_tm » 21 Oct 2015, 09:02

sa revenim la topic... :D
la depozitul Agrana din Timisoara, zahar la sac de 50 kg= 2,60 ron kg-ul.
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde cristi_vidican » 21 Oct 2015, 09:32

mircea_tm scrie:sa revenim la topic... :D
la depozitul Agrana din Timisoara, zahar la sac de 50 kg= 2,60 ron kg-ul.

Acum... se știe că prețul cel mai ieftin nu-l obține cumpărătorul la depozitele producătorului.
Sunt alții care negociază mult mai bine și care vând apoi mai ieftin - hypermaketurile.

Partea bună, pentru cei din vest (cel puțin) e că avem alternativa F40 (Ungaria), a cărui preț a rămas constant în ultimii ani.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde asd » 21 Oct 2015, 10:05

nicus scrie:
andrei_calinescu scrie:Daca nu ar fi industrialul lumea la nivel planetar s-ar putea hrani din traditional?

Intrebarea imi aduce aminte de topicul initiat de State, "la oras sau la tara".
Andrei nu stiu daca s ar putea sau nu la nivel planetar, insa ceea ce stiu este ca in RO nimeni nu te ingradeste deocamdata.

Insa, oamenii asa cum au fost pacaliti cu credite, televizoare, etc. asa sunt pacaliti cu viata pe graba si implicit alimentatia precara.
Le este greu sa mearga sa cumpere originalul (cat mai exista), sa si faca o paine in casa (la masina)..etc, prefera sa umple cosul in 30 de minute fiindca deh.. nu mai este timp..

Da, pacaleala este, mare de tot. Roata s-ar poate intoarce insa n-ai cu cine. Toata lumea trage la oras si la viata aferenta lui. Odata cu disparitia generatiilor mai batrane treptat, treptat mediul rural se va goli, pamantul va fi acaparat de gigantii alimentari iar casele batranesti vor deveni locuri de refulare a prostiei pe timpul weekendului si in concedii. Comunistii au distrus satul romanesc iar urmasii lor desavarsesc opera lor.

Domnule Dragos sunteti de admirat. Spre asta tintesc si eu de cativa ani insa nu am reusit inca desprinderea totala.
asd

Mesajde balasbebe » 21 Oct 2015, 10:12

Circula zvonul ca ar fi un F 42 mai slab, adica are mai multa apa in el. Poate de aceea si pretul este mai mic, sub 3 lei parca ultima data a fost 2,6 lei
balasbebe

Mesajde mausica » 21 Oct 2015, 10:21

balasbebe scrie:Circula zvonul ca ar fi un F 42 mai slab, adica are mai multa apa in el. Poate de aceea si pretul este mai mic, sub 3 lei parca ultima data a fost 2,6 lei

Zvon nu e pt ca chiar exista aceste F adica:
Hungrasweet F17, F30, F40, F42, F50
insa luat cu documentatie aferenta direct de la sursa....stii ce ai luat. si dintre toate f-urile daca nu ma insel f40 e cel mai bun dtpdv
Asa ca o paranteza:
Hungrasweet F17:
17% fructose, 15% dextrose, typical dry material content 78%
Hungrasweet F30:
30% fructose, 40% dextrose, typical dry material content 75%
Hungrasweet F40:
40% fructose, 33% dextrose, typical dry material content 78%
Hungrasweet F42:
42% fructose, 50% dextrose, typical dry material content 71%
Hungrasweet F50:
50% fructose, 44% dextrose, typical dry material content 75%
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde Mircea_63 » 21 Oct 2015, 10:29

mausica scrie:
balasbebe scrie:Circula zvonul ca ar fi un F 42 mai slab, adica are mai multa apa in el. Poate de aceea si pretul este mai mic, sub 3 lei parca ultima data a fost 2,6 lei

Zvon nu e pt ca chiar exista aceste F adica:
Hungrasweet F17, F30, F40, F42, F50
insa luat cu documentatie aferenta direct de la sursa....stii ce ai luat. si dintre toate f-urile daca nu ma insel f40 e cel mai bun dtpdv

Mausica, vorbiti despre lucruri diferite. F17, F30...F50 nu se refera la dilutie sau continutul de substanta uscata. Numarul de dupa F (fructoza) indica procentul de fructoza din amestecul de zaharuri.

Indoieli asupra concentratiei???
Varianta 1, densimetru.
Varianta 2, masurati un litru cu precizie si cantariti (tot cu precizie). Kg / L = densitate. Inclusiv cu mierea puteti proceda la fel.

La sirop vascozitatea variaza mult in functie de temperatura. De aceea la cald pare subtire si poate da impresia ca e diluat.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde mausica » 21 Oct 2015, 10:34

Mircea_63 scrie:

Mausica, vorbiti despre lucruri diferite. F17, F30...F50 nu se refera la dilutie sau contnutul de substanta uscata. Numarul de dupa F (fructoza) indica procentul de fructoza din amestecul de zaharuri.

Eu am inteles perfect ce a vrut sa zica....poate nu m-am exprimat bine.Or fi si produse ,,indoite,, cu apa,sau altele inferioare ca si calitate si vandute mai apoi ca si varf de gama............la noi orice e posibil
E clar ca difera la fiecare f vascozitatea......un f 40 e vascos bine(e ca mierea de salcam),pe cand celelalte sunt muuullt mai diluate.De exemplu pe Italia se foloseste mult F25 care e diluat bine de tot
Crede-ma Mircea ca stiu foarte bine ce inseamna toate acele litere din ce am scris sus.
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde balu » 21 Oct 2015, 10:55

Ne producem singuri mincarea, nu dam cu sapa, de unde stim ca e mai bun porumbul nostru decit cel cumparat. Toate maninca porumb, si apoi noi pe ele ... :?:
balu

Mesajde State » 21 Oct 2015, 12:30

balu scrie:Ne producem singuri mincarea, nu dam cu sapa, de unde stim ca e mai bun porumbul nostru decit cel cumparat. Toate maninca porumb, si apoi noi pe ele ... :?:

Asta e cea mai mare păcăleală. Cine pune sămânță netratata, nu ierbicideaza, ala poate spune ca mănâncă sănătos.Cine face altfel, mai bine cumpără ca tot aiaie.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde andrei_calinescu » 21 Oct 2015, 12:56

Omul modern pune vehement accentul pe continutul din farfurie.
De-aici si campaniile de marketing manipulatorii - eco, bio, si alte bullshit-uri scumpe.
Deci se pune obsesiv accentul pe ce e in farfurie.
Nu are importanta ce se mananca, importanta e atitudinea cu care se mananca.
andrei_calinescu

Mesajde kiloz » 21 Oct 2015, 14:04

O analiza din piata zaharului.Momentan pe piata mondiala este un surplus de 25 mil. tonne de zahar.Raportul productie/consum sa modificat si a intrat intrun deficit dar.Cu cele mai realista prognoze,si estimari sar putea ca stocurile de inchidere a sezonului din ultimele doi ani din 44 mill.tonne sa scada la 41 de mill.tone in sezonul 2015/16.Tendinta de scadere al stocurilor exista dar nu ar trebui sa influenteze negativ preturile.Variatii pe plan local sint dar in general cresterea ramine intre 2-4% pe an.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde lucky5strike » 24 Ian 2016, 22:57

A scazut TVA-ul, si zahar sub 2,6 in marketuri nu gasesc.

In schimb aici ai de unde alege - http://www.bizoo.ro/produse/zahar-vrac/start-0/10/ (Braila, 2.18 lei cu tva :roll: )

Ce parere aveti de fluctuatia asta de preturi?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde balanciprian » 28 Ian 2016, 21:24

Magazinele BILA vand cu 2,39. Am luat ieri
balanciprian

Mesajde clabescu.marius » 28 Ian 2016, 22:43

Carrefour Express am luat tot cu 2.39 lei kg.
Când îmi face vre-o figură
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
Pun tot eu un praf de sare.
clabescu.marius

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE