Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

sunt nelamurit

Mesajde catalin_viezure_6 » 19 Dec 2011, 21:27

care e diferenta ? am administrat acum 2 sapt apifonda (cate 500g) deasupra ramelor fara pungi, dupa o sapt au papat tot dupa care le -am dat apifondant in pungi dar aceasta a curs caci am gasit portiuni de turta topita pe tabla de obturare .. stupi su cu fund AV. nu inteleg de ce a curs mai ales ca era in punga si care e diferenta intre APIFONDA si APIFONDANT ??? MENTIONEZ ca nu am mai gasit apifonda deaia am pus apifondant
catalin_viezure_6

Re: sunt nelamurit

Mesajde proapis13 » 19 Dec 2011, 21:40

Diferenta intre cele 2 produse se vede pe fundul stupului
Un produs este adus de afara si celalalt este facut undeva in Prahova daca nu ma insel
Primul este agreat de catre toate formele asociative,cel de-al doilea numai de catre A.C.A.
Primul are facut public continutul al doilea e secret si mai sunt vre-o doua diferente pe
care sper sa nu le observi in stupi
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde catalin_viezure_6 » 19 Dec 2011, 22:33

proapis13 scrie:Diferenta intre cele 2 produse se vede pe fundul stupului
Un produs este adus de afara si celalalt este facut undeva in Prahova daca nu ma insel
Primul este agreat de catre toate formele asociative,cel de-al doilea numai de catre A.C.A.
Primul are facut public continutul al doilea e secret si mai sunt vre-o doua diferente pe

ms nu mai pun in viata mea asa cev.., cei de la Apicola sunt fr neseriosi
catalin_viezure_6

Mesajde catalin_viezure_6 » 19 Dec 2011, 22:43

proapis13 scrie:Diferenta intre cele 2 produse se vede pe fundul stupului

ce diferente mai sunt ?
catalin_viezure_6

Mesajde catalin_viezure_6 » 20 Dec 2011, 00:33

am gasit pe google unde se fabrica si cat de bun e .. destul de dezamagitor
catalin_viezure_6

Mesajde gigiploesteanu » 20 Dec 2011, 18:22

De ce aţi folosit înlocuitori, nu se mai găseşte miere? Şi ne mai întrebăm de ce .....
Să ştii să lupţi, când vrei să ai, Să nu regreţi când pierzi sau dai
gigiploesteanu

Mesajde nae » 20 Dec 2011, 19:38

Eu mi-am facut serbetul (bine) si a curs/rapita cristalizata a curs /apifonda nu ... sunt neserios? Daca tai punga prea mult si curge produsul sau indopi albina din dec.(n-ai zbor de curatire )si-ti Pateaza ramele doar ''firma'' este neserioasa ?
nae

Mesajde catalin_viezure_6 » 20 Dec 2011, 21:03

nae scrie:Eu mi-am facut serbetul (bine) si a curs/rapita cristalizata a curs /apifonda nu ... sunt neserios? Daca tai punga prea mult si curge produsul sau indopi albina din dec.(n-ai zbor de curatire )si-ti Pateaza ramele doar ''firma'' este neserioasa ?

nu am inteles nimik din ce ai spus ..
catalin_viezure_6

Mesajde iunicu » 20 Dec 2011, 22:17

Probabil ca Nae se intreaba ce o fi facut albina ta toata vara de nu si-a strans provizii pentru iarna.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde catalin_viezure_6 » 20 Dec 2011, 23:15

[quote="iunicu"]Probabil ca Nae se intreaba ce o fi facut albina ta toata vara de nu si-a strans provizii pentru iarna.[/quotnu am de unde sa stiu .. le -am cumparat acum 2 luni
catalin_viezure_6

Mesajde catalin_viezure_6 » 21 Dec 2011, 00:52

tot nelamurit sunt :D
catalin_viezure_6

Re:

Mesajde catalin_viezure_6 » 26 Dec 2011, 17:53

am verificat turta acum 2 zile dar nu au papat .. probabil din cauza frigului nu au mai urcat sus
catalin_viezure_6

Mesajde nae » 26 Dec 2011, 18:17

Catalin , 3 pozitii mai sus de postarea mea ai afirmat ca ACA sunt NESERIOSI _____ la asta m-am referit . Sarbatori fericite !
nae

Re: Re:

Mesajde CORNEL V. » 26 Dec 2011, 18:57

catalin_viezure_6 scrie:am verificat turta acum 2 zile dar nu au papat .. probabil din cauza frigului nu au mai urcat sus

Cataline,nu au mai urcat nu din cauza frigului ci din cauza ca au miere in faguri...albinele si la temperaturi mai scazute urca deasupra spetezelor superioare si daca au turta pusa deasupra ghemului o halesc
CORNEL V.

Mesajde jimm » 26 Dec 2011, 19:40

Am 16 familii, momentan pot sa-mi fabric singur turtele de salvare, cand am sa ajung la 100-200 familii e posibil sa cumpar dar pana atunci cred eu ca nu se merita.
Turtele sunt de salvare, adica am miere in stupi dar fiind la inceput si cu familii mai slabute este posibil ca aranjarea rezervelor sa nu fie bine facuta adica mierea sa fie aiurea si ghemul pe centru, trebuie sa am pe ce pune mana...
Consumul a fost mic n-am umblat in stupi si am ascultat 1, 2 prin sondaj o singura data ca nu aveam ce face. Dupa fereastra (zbor de curatire din ianuarie ) incep sa ascult albinele 1 data pe saptamana, cu furtunul daca dau semne intervin cu turta din timp pregatita.Mai intervin daca-mi pierd curajul :D
Turta este hidroscopica, adica "atrage" umezeala din stup si se inmoaie sa poata fi consumata de albine, daca nu e echilibrat facuta sau ai umezeala prea mare se inmoie si pica printre rame pe albina sau se intareste si se face beton.
O turta simpla pe care am folosi-o anul trecut este 4 kg zahar pudra, 1 kg miere (in cazul in care ai miere)+200 ml protofil (daca ai)
Deoarece esti la inceput si nu cred ca ai miere la dispozitie singura "reteta" este zaharul candi, nea' Gica a pus o reteta zic eu foarte buna cu zahar invertit
jimm

Re: Re:

Mesajde catalin_viezure_6 » 26 Dec 2011, 21:06

CORNEL V. scrie:
catalin_viezure_6 scrie:am verificat turta acum 2 zile dar nu au papat .. probabil din cauza frigului nu au mai urcat sus

Cataline,nu au mai urcat nu din cauza frigului ci din cauza ca au miere in faguri...albinele si la temperaturi mai scazute urca deasupra spetezelor superioare si daca au turta pusa deasupra ghemului o halesc

posibil ... dar ce se intampla cu turta daca o halesc o depoziteaza in faguri ?
catalin_viezure_6

Următorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA