Prima pagină OFF TOPIC NEURONU` ZAMBARET

Faze haioase , bancuri , video funny , divertisment , imagini si poze hazlii . Sa rada si neuronu` in tine .....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

O lectie in stupina

Mesajde proapis13 » 16 Oct 2011, 23:54

E foarte haios filmuletzul
ascultatzil pe mosulica si radeti
salve :D :lol: :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Re: O lectie in stupina

Mesajde Avram Sorin » 20 Dec 2011, 11:54

E tare mosulica. Imi place .Da e hotarat nu gluma :D
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

Mesajde cristi_vidican » 20 Dec 2011, 12:19

Tot respectul pentru cei care se risca fara masca intre stupi. Cand m-am apucat de apicultura mergeam sa ma sfatuiesc cu un stupar batran, cu multa experienta. Niciodata nu purta masca si radea de cei care poarta. O data a mers sa-l ajute pe ucenicul lui, ca avea probleme cu stupii si a venit de acolo tot umflat. Albinele lui erau selectate "si-l cunoasteau", cele ale ucenicului nu-l recunosteau. El dadea vina pe faptul ca ucenicul lucreaza brutal cu albinele.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde lucky5strike » 20 Dec 2011, 23:55

Daca te tin 2 saptamani langa mine, iti scot masca din cap! Trebuie doar sa-ti controlezi miscarile si sa-ti reglezi un pic respiratia... iar afumatorul poate sa doarma...

Dar la aglomeratii mari de stupi pe vatra, albina e de obicei mai agresiva si... masca necesara.

Daca vrei sa misti repede, iarasi, masca trebuie!

:lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde paul » 21 Dec 2011, 00:04

lucky5strike scrie:Daca te tin 2 saptamani langa mine, iti scot masca din cap! Trebuie doar sa-ti controlezi miscarile si sa-ti reglezi un pic respiratia... iar afumatorul poate sa doarma...

Dar la aglomeratii mari de stupi pe vatra, albina e de obicei mai agresiva si... masca necesara.

Cunostintele de ... yoga ... ajuta !!! Nu-i asa d-le Lucky5strike ???
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde lucky5strike » 21 Dec 2011, 00:07

Yoga? O fi... :lol: :lol:

Daca vrei ca albina sa se poarte bland cu tine, trebuie sa te porti bland cu ea.

8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde proapis13 » 21 Dec 2011, 00:14

Albinele cum ti le inveti asa le ai
Am vazut stupi la 10m de calea ferata;am trecut pe langa ei si ..nimic
Am vazut stupi langa grajdul cailor;se impacau bine
Am vazut albine la 50 de cm de gard,peste gard drum public,
la 50 cm de gard banca si statia de autobuz - asta in municipiul Tg-Jiu
Exemplele pot continua...
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde lucky5strike » 21 Dec 2011, 00:18

Acum am vazut video!!!

Pai mosu asta are miscari naravase, astea n-au ce cauta la un stupar! :shock: :shock:

Asa NU!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cristi_vidican » 21 Dec 2011, 10:57

lucky5strike scrie:Daca te tin 2 saptamani langa mine, iti scot masca din cap! Trebuie doar sa-ti controlezi miscarile si sa-ti reglezi un pic respiratia... iar afumatorul poate sa doarma...

Ca o gluma, daca va tin si eu 2 saptamani langa mine, nu mai deschideti nici un stup fara masca :lol:
Eu cred ca in cazul dumneavostra conteaza si selectia.
Am fost in stupina la un prieten, care avea vreo 12 stupi. Intr-o perioada cand ale mele erau cam agresive, ale lui era blande, nici macar una nu ne facea probleme. Deci, conteaza si selectia.
Ce sa mai zicem la rapita, unde ai impresia ca un roi vrea sa se puna pe capul tau?
cristi_vidican

Mesajde Adi Hodis » 21 Dec 2011, 16:57

cristi_vidican scrie:Eu cred ca in cazul dumneavostra conteaza si selectia.
Am fost in stupina la un prieten, care avea vreo 12 stupi. Intr-o perioada cand ale mele erau cam agresive, ale lui era blande, nici macar una nu ne facea probleme. Deci, conteaza si selectia.
Ce sa mai zicem la rapita, unde ai impresia ca un roi vrea sa se puna pe capul tau?

Deci eu am reusit in ce priveste selectia ... nici anul asta n-am avut probleme. :D
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde cristi_vidican » 21 Dec 2011, 17:13

Adi Hodis scrie:Deci eu am reusit in ce priveste selectia ... nici anul asta n-am avut probleme. :D

Stii de ce ai reusit tu sa ai albine blande? Ca am dus eu stupii din Tulca. :lol:
Daca e sa ne luam dupa km, trantorii mei (nervosi si agresivi(ce bine ca nu au ac)) ajungeau la reginele tale, sau invers, cum vrei tu, asa ca, roaga-te sa nu fiu dat afara de unde-s acum, ca vin inapoi la tata acasa si poluez iar zona cu trantori scolati in stupina mea.
Sper ca anu viitor sa introduc gene mai blande in stupina
cristi_vidican

Mesajde lucky5strike » 22 Dec 2011, 00:03

Mosul asta are toate ingredientele sa le enerveze, blande sau nu: el in soare, ele in soare, el gesticuland ca apucatul, ele sarind cu acul... poate s-o tina asa pana seara, sau pana se umple paharul.

Albina autohtona este predominant blanda, e o trasatura definitorie asta. De obicei schimbarea matcii ne scapa de asemenea familii. Dar nu odata am vazut familii care isi pierd caracterul agresiv pe mandatul aceleiasi matci. Aceeasi familie, dupa un an, n-o mai recunosti.

Pe de alta parte, sunt situatii cand e de inteles ca albina sa fie mai agresiva. Cauza agresivitatii e de obicei externa: aglomeratie, lipsa de miere necapacita in cuib, lipsa de apa, manipulare neglijenta efectuata de stupar, unele culori sau mai degraba combinatii stridente de culori (alb-negru, galben negru)

Cati stupi sunt in Tulca? :shock: :shock:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde teinegru64 » 22 Dec 2011, 00:29

lucky5strike scrie: si sa-ti reglezi un pic respiratia...

l:

Am fost atentionat de un medic, care ma asista la controlul stupilor ,,Ma tu uiti sa respiri cand deschizi un stup,,Atunci am luato ca un compliment.Zilele trecute am vazut un reportaj...despre sforait.Concret , intreruperea respiratiei timp de 15 s poate cauza probleme grave.Sunt sigur ca in timpul interventiei la un stup...imi țin respiratia 2-3 min.Care ar fi controlul respiratiei in stuparit?
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde cristi_vidican » 22 Dec 2011, 08:28

Cati stupi sunt in Tulca? :shock: :shock:

In satul propriu zis sunt cam 50-70, supa stiinta mea. Mai sunt vreo 50-60 in Satul Nou, care e la 3-4 km de centrul comunei.
cristi_vidican

Mesajde horia_ch » 22 Dec 2011, 10:58

teinegru64 scrie:Care ar fi controlul respiratiei in stuparit?

Bioxidul de carbon expirat provoacă albina să atace. Uneori, direcţia atacului este pe direcţia aerului expirat (parcă ar folosi bioxidul de carbon ca "far chimic").
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde proapis13 » 22 Dec 2011, 11:22

Am avut acum 2 ani un ,,dinamovist'';asa le spun eu stupilor cu familii agresive
De fiecare data cand treceam pe langa el,cu masca-fara masca,ma lua cate una din zbor
Indiferent daca era cules sau nu,vreme buna sau rea,seara sau dimineata asta ataca ca apucatul
La o susanea cu un tataie,mai in gluma mai in serios m-a pus sa-l atentionez cans trec pe langa el
De fiecare data cand intram in stupina si ieseam,il altoiam cu palma peste capac,
De multe ori nici nu mai umblam la el de groaza ca ma ataca;deja ma treceau transpiratiile cand il vedeam
Pana intr-o zi cand din gresala l-am deschis,fara fum fara numic.
Am luat o rama din el sa ajut un roi crezand ca e altul si nu m-a atacat niciuna :shock:
Ce s-a intamplat nu stiu,insa cert este ca nici eu nu l-am mai altoit dupa si toate au mers de la sine
Mentionez ca nu exagerez cu fumul iar cand lucru la stupi pun afumatorul pe directia vantului
acesta ducand fumul spre stup
Nu umblu in ei cand este nor,si nici dimineata pana cand nu mai vin albinele cu polen
salve :D
proapis13

Următorul

Înapoi la NEURONU` ZAMBARET