Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pasta Proteica(reteta Daniel Calmus)

Mesajde jiji » 09 Feb 2016, 10:23

va salut oameni buni este cineva sa imi zica cum se face corect calculul pt 15% proteina
avand lapte praf 36% proteina
drojdie 40% proteina
si miere . cum se face calculul si cum ar venii?
multumesc
jiji

Mesajde mausica » 09 Feb 2016, 12:10

jiji scrie:va salut oameni buni este cineva sa imi zica cum se face corect calculul pt 15% proteina
drojdie 40% proteina
multumesc

http://www.revista-ferma.ro/articole-ap ... ntare.html
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde jiji » 09 Feb 2016, 16:19

merci . am incercat dar nu mi iese , unii spun mai jos de reteta ca nu e buna formula , nu stiu ce sa zic, ar fi bine dc ar sti cineva sigur ca pt un kil se pune atat lapte si atata drojdie ar fi perfect
.
jiji

Mesajde daffid mihailov » 09 Feb 2016, 18:40

Daca le dai o lingura pe zi, familia o sa consume doua ca sa refacă microclimatul. Totuși, nu il afectează prea mult pt ca intra doar cu fam bune in iarna. Iar o fam buna trece peste orice trauma :). Încearcă la un roi si ai sa vezi ca il omori de tot.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde 1997wolf » 09 Feb 2016, 21:14

jiji scrie:va salut oameni buni este cineva sa imi zica cum se face corect calculul pt 15% proteina
drojdie 40% proteina
multumesc
1997wolf

Mesajde stefanmadalin » 09 Feb 2016, 21:16

Nici regula de 3 simpla nu o mai stim??? ADPLM....
stefanmadalin

Mesajde 1997wolf » 09 Feb 2016, 21:18

1997wolf scrie:
drojdie 40% proteina
multumesc

EX.
proteina (%) cantitate( gr) grame proteina
miere/apifonda 0 1000 0
lapte praf 38 300 114
drojdie de bere 40 200 80
polen 20 0 0
faina soia 44 100 44

TOTAL 1600 gr 238 gr

continutul proteic al turtei= 14.9 %
1997wolf

Mesajde 1997wolf » 09 Feb 2016, 21:21

1997wolf scrie:
1997wolf scrie:
drojdie 40% proteina
multumesc

EX. 2
proteina (%) cantitate( gr) grame proteina
miere/apifonda 0 1100 0
lapte praf 36 500 180
drojdie de bere 40 240 96
polen 20 0 0
faina soia 44 0 0

TOTAL 1840 gr 276 gr

continutul proteic al turtei= 15.0 %
1997wolf

Mesajde mitica68 » 09 Feb 2016, 22:02

Nu ma pot abtine cand vad atatea "fete luminate pe aici " . Haideti sa lamurim un aspect. Dragi colegi, ma straduiesc sa va numesc pe toti colegi, nu cunosc raspunsul la intrebarea pusa de un tampit, de un habarnist , de un ucigas de albine , un incepator ipocrit, tampit si ignorant. Ar fi recomandat ca sa nu spun nimic, daca raspunsurile tale sunt ceva de genul, "citestre carti, vezi acolo..........., da-ti mai mult silinta,............... invata din parcatica, etc, etc". Eu le gasesc raspunsuri TIMPEEEEEEEEEEEEEEEE , de copii imaturi, ca sa nu spun altfel tampiti. In afarav de cativa OAMENI si nu degeaba am scris acest cuvant cu litere mari, deci, in afara de cativa oameni cu caracter si experienta pe acest forum nu am gasit decat FILOZOFI, ma intelegeti ? Filozofi. Nu contest, unii dintre voi sunteti profesionisti si in acelasi tmp, oameni.Dar..... majoritatea sunteti .............................., aici adaugati fiecare ce vreti. Mai oameni buni, colegi, frati ,.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, cum vreti sa va mai numiti fiecare, sunt multi incepatori pe aici, TOTI ati fost incepatori la un moment dat, PROSTI, intelegeti ? Nu dati sfaturi de dragul POSTARILOR, ci dati/le pentru a fi aplicate de noi, tampitii cu un cap mare si patrat. Candva , peste ani o sa devenim si noi ca voi, PROFESIONISTI si va asigur, ca noi , TAMPITII de demult , cand ne va fi cerut sfatul incepatorii cum suntem noi acuma, peste timp, o sa-l dam , profesionist si fara tampenii, fara batut campii. Deci, daca vreti sa ne ajutati, dati-ne sfaturi, ajutor, voi "Titanii" apiculturii, dar, daca nu stiti, sau nu vreti sa ne spuneti, nu postati. Ma intelegeti inteligentilor ?
mitica68

Mesajde csaa » 09 Feb 2016, 22:14

Corect! Dar mai bine ar fi sa citim cartile privitoare la hranirea albinelor si apoi sa discutam pe marginea aplicarii cunstintelor desprinse din acestea.
Apropos! Caut cartea unui coleg de forum si nu o gasesc pe nicaieri (vorbesc de librarii on line, nu de piraterii). Daca aveti idee pe unde o pot gasii va rog sa-mi trimiteti adresa pe PM. Multumesc!
csaa

Mesajde mitica68 » 09 Feb 2016, 22:17

csaa scrie:Corect! Dar mai bine ar fi sa citim cartile privitoare la hranirea albinelor si apoi sa discutam pe marginea aplicarii cunstintelor desprinse din acestea.
Apropos! Caut cartea unui coleg de forum si nu o gasesc pe nicaieri (vorbesc de librarii on line, nu de piraterii). Daca aveti idee pe unde o pot gasii va rog sa-mi trimiteti adresa pe PM. Multumesc!

Dragul meu, una este teoria , iara alta este practica, nu seamăna ca un copil negru si unul alb. Tot experienta de peste ani isi spune cuvantul.
mitica68

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 09 Feb 2016, 22:37

mitica68 scrie: Ma intelegeti inteligentilor ?

Ieu te inteleg Mitica .
Tu iesti fratele meu .
Ce se dau mari toti titanicii apiculturii si secred INTELIGENTI si cand ie sa dea povata la neinstruiti ca mine si ca tine ,spun decat raspunsuri TIMPEEEEEEEEEEEEEEEE si fac mistou ?
Pe intelesu nost nu pot vorbi ?
Ai de iam prinde noi pe iei chemati in armata si acolo tu majur si ieu sergent ce instructie leam da !
Asai ?
Ultima oară modificat de Nicolaie Astaifoaiei pe 09 Feb 2016, 22:43, modificat de 2 ori în total.
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

Mesajde mausica » 09 Feb 2016, 22:39

drojdie 40% proteina
multumesc

Da-mi o adresa de mail pe privat si te ajut cu un program in exel pt a putea sa iti calculezi tu singur procentele....
Asa in mare eu zic ca :
1 kg miere
0.500gr lapte praf
0,200 drojdie
................rezulta cam 15% proteina.....dar poate eu am calculat gresit si nu vreau sa te induc in eroare
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde mitica68 » 09 Feb 2016, 22:58

Nicolaie Astaifoaiei scrie:
mitica68 scrie: Ma intelegeti inteligentilor ?

Ieu te inteleg Mitica .
Tu iesti fratele meu .
Ce se dau mari toti titanicii apiculturii si secred INTELIGENTI si cand ie sa dea povata la neinstruiti ca mine si ca tine ,spun decat raspunsuri TIMPEEEEEEEEEEEEEEEE si fac mistou ?
Pe intelesu nost nu pot vorbi ?
Ai de iam prinde noi pe iei chemati in armata si acolo tu majur si ieu sergent ce instructie leam da !
Asai ?

NIcolae, Nicolae :))))) Esti simpatic foc, multumesc ca m-aifacut sa zambesc.
mitica68

Mesajde csaa » 09 Feb 2016, 23:03

Dom' Mitica, asta spuneam, dar poate nu m-am facut inteles. Citim cartile (sau cartea) si punem intrebari celor care au experienta. Ca acum, daca stam sa ne gandim, si cartile alea sunt tot rodul unor decenii de experienta - vezi cartea lui Daniel Popovici
csaa

Mesajde Shrek » 09 Feb 2016, 23:06

mitica68 scrie:Nu ma pot abtine cand vad atatea "fete luminate pe aici " . Haideti sa lamurim un aspect. Dragi colegi, ma straduiesc sa va numesc pe toti colegi, nu cunosc raspunsul la intrebarea pusa de un tampit, de un habarnist , de un ucigas de albine , un incepator ipocrit, tampit si ignorant. Ar fi recomandat ca sa nu spun nimic, daca raspunsurile tale sunt ceva de genul, "citestre carti, vezi acolo..........., da-ti mai mult silinta,............... invata din parcatica, etc, etc". Eu le gasesc raspunsuri TIMPEEEEEEEEEEEEEEEE , de copii imaturi, ca sa nu spun altfel tampiti. In afarav de cativa OAMENI si nu degeaba am scris acest cuvant cu litere mari, deci, in afara de cativa oameni cu caracter si experienta pe acest forum nu am gasit decat FILOZOFI, ma intelegeti ? Filozofi. Nu contest, unii dintre voi sunteti profesionisti si in acelasi tmp, oameni.Dar..... majoritatea sunteti .............................., aici adaugati fiecare ce vreti. Mai oameni buni, colegi, frati ,.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, cum vreti sa va mai numiti fiecare, sunt multi incepatori pe aici, TOTI ati fost incepatori la un moment dat, PROSTI, intelegeti ? Nu dati sfaturi de dragul POSTARILOR, ci dati/le pentru a fi aplicate de noi, tampitii cu un cap mare si patrat. Candva , peste ani o sa devenim si noi ca voi, PROFESIONISTI si va asigur, ca noi , TAMPITII de demult , cand ne va fi cerut sfatul incepatorii cum suntem noi acuma, peste timp, o sa-l dam , profesionist si fara tampenii, fara batut campii. Deci, daca vreti sa ne ajutati, dati-ne sfaturi, ajutor, voi "Titanii" apiculturii, dar, daca nu stiti, sau nu vreti sa ne spuneti, nu postati. Ma intelegeti inteligentilor ?

Dom' Mitica, ce-ai patit ? Cin' te-o nacajit! Te supara postarile!? Nu le mai citi! Doar nu ti-ai imaginat ca aici este Academia de Studii Apicole!? Eu sunt sigur ca sunt informatii pertinente pe forum daca ai rabdare sa citesti si sa ai capacitatea de a separa graul de neghina! Iti pune vreunul o eticheta neplacuta? Stai linistit ca nu trece mult si o ia altul fara sa vrea!
Si inca ceva! Reteta scrisa de Masica am folosit-o si eu! Am adaugat zahar pudra si o lingura de faina de soia, pana a ajuns la consistenta dorita si apoi am administrat tot la o saptamana, de la sfarsitul lui februarie pana la sfarsitul lui martie! Se dezvolta foarte bine stupii! Nu sunt adeptul gramajelor foarte stricte in alimentatie!
Toate cele bune!
Shrek

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA