Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: fetitele mele dragi

Mesajde sorinmob » 20 Dec 2011, 00:06

catina are frunzele mai subtiri si fructe pe toata ramura
Toti oamenii se aseamana prin cuvinte, numai faptele ii deosebesc.
sorinmob

Mesajde proapis13 » 20 Dec 2011, 00:24

Si la noi la Severin sunt cateva exemplare in parcuri
se numeste catina falsa sau cam asa ceva
O sa ma interesez
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde gabi bee » 20 Dec 2011, 00:41

lucian , pomul acela la noi se numeste mosmon . fructele ce seamana cu catina nu stiu ce sunt dar nu e catina cea pe care o stim noi si care este data in cartile de pomicultura . in cartile apicole catina este trecuta cu o productie de 25 kg nectar la HA ! te salut ! :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde soricul » 20 Dec 2011, 15:20

ves.lucian.zabrani scrie:la noi la tara ii zice Mormul !!! in carti am gasit Mosmon !!! la pepiniera ii zice Hascul si asa se comercializeaza la 20 de lei !!!
mai poate sa-mi spuna cineva alte denumiri regionale ???
mare multam !!!

la RESITA le zice scoruse, daca vad eu bine ce sunt.
soricul

Mesajde ves.lucian.zabrani » 20 Dec 2011, 20:27

multumesc !!! cred ca am epuizat toate denumirile !!! cineva din Moldova daca mi-ar scrie despre musmon ar fi interesant !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde jenica67 » 20 Dec 2011, 22:03

Scorusele sunt ale, unde este preotul.
http://www.infogradina.ro/fructe/fructe ... corn-/247/
jenica67

Mesajde ves.lucian.zabrani » 20 Dec 2011, 22:18

mare multam , jenica !!! sa fi sanatos cu toata familia ta !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde mihai33 » 21 Dec 2011, 02:45

salut Lucian!
in primul rand ms de telefon, ai fost dragut..:), astazi te-am si vazut in poza..:))...observ ca si tu lucrezi ca si mine, pe unde apucam,...eu nu am norocul tau sa pot lucra pe balcon la caldurica, nevasta-mea ma trimite afara unde avem atelierul, de fapt atelierul il am in foisorul de vara,..acolo facem gratarele, pe timp de iarna, bagam utilajele...

sper ca ti-au fost de folos pozele cu topitorul,...in seara asta daca nu am somn am sa dau cateva explicatii despre constructie, daca nu maine.
tot maine am si programat sa tai leaturile mici de la rame, in jur de 300, si sa intru la incheiat si gaurit rame...in 4 luni trebuiesc deja puse cu faguri artificiali, ..

daca am sa te mai pot ajuta cu ceva, oricand ma poti suna,..orange-ul nu il tin totdeauna la mine, dar ma poti gasi pe vodafone.

spor la treaba si Sarbatori Fericite!!

stima
mihai33
Apicultura este o arta, multi pot desena, dar putini isi pot vinde lucrarile!!!
mihai33

Mesajde fanella » 23 Dec 2011, 16:15

Salut Lucian.
Multumesc pentru dispozitivul de asamblat rame l-am primit si azi am reusit sa-i fac proba. Dispozitivul este foarte bun si practic. Am sa postez citeva poze cu dispozitivul pe care m-i l-ai trimis si de care sun foatre multumit. Cum o sa vezi din fotografii eu folosesc capse pt. intinsul sirmei.
fanella

Mesajde ves.lucian.zabrani » 23 Dec 2011, 17:53

astazi am vizitat un prieten care a facut un model de topitor solar !!! nu stiu cat de valabil este , dar vom vedea la vara !!!
mi-a spus ca sticla este lipita cu un adeziv rezistent la temperatura !!!
Fişiere ataşate
rsz_dscn2366.jpg
rsz_dscn2364.jpg
rsz_dscn2363.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde fanella » 23 Dec 2011, 18:11

care este denumirea adezivului
Fişiere ataşate
rsz_dscn2363.jpg
rsz_dscn2363.jpg (73.47 KiB) Vizualizat de 6429 ori
fanella

Mesajde ves.lucian.zabrani » 23 Dec 2011, 18:16

este un " moment " , adeziv pentru exterior , care rezista la peste 100*C !!! tub la 100 sau 120 grame !!! de pe la brico -zugraveli !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Adi Hodis » 23 Dec 2011, 20:24

ves.lucian.zabrani scrie:astazi am vizitat un prieten care a facut un model de topitor solar !!! nu stiu cat de valabil este , dar vom vedea la vara !!!
mi-a spus ca sticla este lipita cu un adeziv rezistent la temperatura !!!

Transmite-i ... sa nu cumva sa arunce bostina rezultata la topire.
Sa o topeasca intr-o oala pe soba, foc.
Asa va vedea daca si cata ceara va fi retinuta de bostina, respectiv valabilitatea topitorului.

ps
nu zic ca e rau ... e un test. :idea:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde nae » 23 Dec 2011, 21:21

Chiar daca nu v-a da rezultate incercarea merita SALUTATA ! Capacul se sprijina pe speteze __ NU etanseaza , pierde caldura ... In pastoral este periculos / geamul este casant (duplexul e scump) ____ greu de manipulat . Sper sa gresesc .
nae

Mesajde nae » 23 Dec 2011, 21:29

La temperaturi mari sticla trebuie tratata nu lipitura . Vezi: geamuri pt. masini de gatit / geamuri pt. suprafete cortina( la moluri )cu expozitie sudica .Daca caroseria este '' haita '' la dilatare (expunere solara ) crapa parbrizul nu lipitura .
nae

Mesajde ves.lucian.zabrani » 23 Dec 2011, 22:07

capacul NU se sprijina pe speteze !!! se vede din poze !!! ramele stau pe 2 umeri tot din sticla !!!capacul va avea la vara o garnitura sub el !!!
ves.lucian.zabrani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?