lucky5strike scrie:Angellily scrie:lucky5strike scrie:Nelu, cam ce suprafata are o hala care sa deserveasca 1000 de familii? Stiu ca tu tii caturile separat, dar vrem mai multe detalii!
Impresia generala e ca la canadezii toate-s din lemn... cred ca iesi mai ieftin... dar neaparat e mai buna optiunea asta ( prin Romania "turma" umbla dupa boltari si bca).
Cum tratati lemnul? Peretii? Pardoseala? Mai ales in sala de extractie?
Autorizare sanitara va cer aia, daca da, ce urmaresc..., etc. etc.
Te salut Lucky. O sa-i dau un reply mai amanuntit in curand . Deocamdata vreau sa-ti fac o remarca, care , pe romaneste, imi sta in gat. Cum sa nu te dezvolti in momentul in care LOCAL, fara pastoral faci o recolta intre 100 si 200 kg/ familie? Si asta fara prea multa bataie de cap. Orice explicatie este de prisos.
Eu daca ating 30 de kilo stationar sunt mai mult decat multumit! Nu ma uita cu treaba asta de mai sus... cu hala si alea-alea...
Cum vezi, unii de pe aci tragem nadejde sa te ajungem din urma... deci mai zaboveste oleaca la taclale...
NU prea se pupa socotelile de acolo cu cele de aici. Totul e in functie de numarul de caturi pe care le extragi. Noi aici in timp de o luna extragem aproximativ 500 corpuri pe zi, in romania cam cate caturi crezi ca ai putea recolta de la 1000 de familii?
Camera de extractie are 96mp, camera de incalzire aceias dimensiune. Camera de extractie e cam mica pentru nevoile mele tinand cont ca numai extractorul are 10 metrii lungime, plus separatorul de ceara si pompele, ocupa destul loc. La 1000 de damilii in romania e mai mult decat suficient. Se adauga hala care mai are aprox 400mp. Acolo se stocheaza corpurile dupa extractie si butoaiele cu miere.
Cu autorizatia sanitara nu e o mare problema, eu nu o am dar pierd 2centi la pound. Centi pe care ii ia cei care cumpara mierea. Eu nu m-am straduit sa o iau pentru ca nu as fi reusit din cauza podelei, cladirea veche, iar cimentul are foarte multe denivelari si crapaturi. Ar costa o avere sa o refac.
Da, toate cladirile sunt din lemn aici, lemnul nu este tratat, in unele cazuri doar grinda de la baza e din lemn tratat. O cladire asezata pe o placa de beton, arata tot. Nu o sa inteleg niciodata de ce noi romanii folosim boltari, caramizi si toate cele in constructii, nu vad avantajele, dezavantaje da. In romania noi facem cetati nu case.