Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tot din apicultura canadiana...

Mesajde Angellily » 12 Feb 2016, 19:03

lucky5strike scrie:
Angellily scrie:
lucky5strike scrie:Nelu, cam ce suprafata are o hala care sa deserveasca 1000 de familii? Stiu ca tu tii caturile separat, dar vrem mai multe detalii!
Impresia generala e ca la canadezii toate-s din lemn... cred ca iesi mai ieftin... dar neaparat e mai buna optiunea asta ( prin Romania "turma" umbla dupa boltari si bca).
Cum tratati lemnul? Peretii? Pardoseala? Mai ales in sala de extractie?
Autorizare sanitara va cer aia, daca da, ce urmaresc..., etc. etc. :roll:

Te salut Lucky. O sa-i dau un reply mai amanuntit in curand . Deocamdata vreau sa-ti fac o remarca, care , pe romaneste, imi sta in gat. Cum sa nu te dezvolti in momentul in care LOCAL, fara pastoral faci o recolta intre 100 si 200 kg/ familie? Si asta fara prea multa bataie de cap. Orice explicatie este de prisos.

Eu daca ating 30 de kilo stationar sunt mai mult decat multumit! Nu ma uita cu treaba asta de mai sus... cu hala si alea-alea...

Cum vezi, unii de pe aci tragem nadejde sa te ajungem din urma... deci mai zaboveste oleaca la taclale... :lol:

NU prea se pupa socotelile de acolo cu cele de aici. Totul e in functie de numarul de caturi pe care le extragi. Noi aici in timp de o luna extragem aproximativ 500 corpuri pe zi, in romania cam cate caturi crezi ca ai putea recolta de la 1000 de familii?
Camera de extractie are 96mp, camera de incalzire aceias dimensiune. Camera de extractie e cam mica pentru nevoile mele tinand cont ca numai extractorul are 10 metrii lungime, plus separatorul de ceara si pompele, ocupa destul loc. La 1000 de damilii in romania e mai mult decat suficient. Se adauga hala care mai are aprox 400mp. Acolo se stocheaza corpurile dupa extractie si butoaiele cu miere.
Cu autorizatia sanitara nu e o mare problema, eu nu o am dar pierd 2centi la pound. Centi pe care ii ia cei care cumpara mierea. Eu nu m-am straduit sa o iau pentru ca nu as fi reusit din cauza podelei, cladirea veche, iar cimentul are foarte multe denivelari si crapaturi. Ar costa o avere sa o refac.
Da, toate cladirile sunt din lemn aici, lemnul nu este tratat, in unele cazuri doar grinda de la baza e din lemn tratat. O cladire asezata pe o placa de beton, arata tot. Nu o sa inteleg niciodata de ce noi romanii folosim boltari, caramizi si toate cele in constructii, nu vad avantajele, dezavantaje da. In romania noi facem cetati nu case.
Angellily

Mesajde Angellily » 12 Feb 2016, 19:09

danipowsoft scrie:
Angellily scrie:
Pai aveam puiet din decembrie, cu siguranta e si acum. A fost si cald afara, -8 grade nu e mare lucru la populatia si izolatia pe care o au. Sper sa vina primavara mai devreme sa le fac hraniri la timp. Iti imaginezi ce consum au acum daca sunt asa de relaxate. Temperaturi ridicate iarna si primavara tarzie...... se numeste dezastru in dictionarul meu.

Ce s-ar intampla daca ati da sirop chiar si la temperatura de 0 grade (cu izolatia exterioara pe stupi, fara izolatie pe capac sau gasita o solutie sa ramana si capacul izolat cat de cat)?
O problema ar fi sa nu fie precipitatii. La ce populatie este acolo cred ca ia siropul din galeata si la 0 grade.

La 0 grade ar fi ok. Galetile incap sub izolatie, dar ce ne facem daca dupa 0 gr or sa vina -20? Chiar daca avem izolatie deasupra galetilor, ramane prea mult spatiu gol iar caldura se pierde, albina intra in ghem strans si cine stie in cat timp ar lua siropul.
Angellily

Mesajde Neafiliatul » 12 Feb 2016, 19:27

Se poate rezolva cu hrănitor înalt de 8 cm pe toată suprafaţa stupului.O să fie puţin de muncă,dar se rezolvă situaţiile extreme.Din februarie până în aprilie,fără mâncare pentru asemenea familii,este totuşi cam riscant.
Neafiliatul

Mesajde Angellily » 12 Feb 2016, 20:32

Pana in aprilie nu se pune problema hranei, problema ar fi daca primavara ar intarzia pana in mai, cum s-a mai intamplat. Aprilie e perfect.
Angellily

Mesajde lucky5strike » 14 Feb 2016, 00:55

Angellily scrie:O cladire asezata pe o placa de beton, atata tot. Nu o sa inteleg niciodata de ce noi romanii folosim boltari, caramizi si toate cele in constructii, nu vad avantajele, dezavantaje da.

In Romania, noi facem cetati, nu case!

:lol: :lol: :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Bambucha » 14 Feb 2016, 12:03

Angellily scrie:Pana in aprilie nu se pune problema hranei, problema ar fi daca primavara ar intarzia pana in mai, cum s-a mai intamplat. Aprilie e perfect.

In cat timp trag o galeata de 30 de pounds. Cum e vremea in Canada? In Europa a fost o gluma de iarna.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Gicone de BmV » 14 Feb 2016, 20:36

calin bondaru scrie:Hraniri de primavara? Ce? Cat? Cum? Asta este ceva nou fata de D. Margarit!
Si inca ceva, care tot ma roade si din ce am citit nu am gasit sau poate am omis ceva...legat de tratamentul cu acid formic.
Ce cantitate si ce concentratie? Se calculeaza fata de cantitatea de albine?
Va multumesc!

La asta , va raspund eu, intrucit am facut tratamente su acid formic.
La Bricostore sau Metro gasiti un fel de lavete pufoase dintr-un material sintetic. Am cumparat vreo 10 pachete, din care prin taieri succesive realizezi unnumar de lavete mici ,care sunt puternic absorbante. Dimensiunea unei lavete patrate este intre 80-100 mm. De ce ? Prin probe succesive verificati ca o laveta sa preia 5 ml de acid formic. Pentru o familie se pun 10 ml de acid formic.Lavetele se pun pe ramele din corpul superior si se pune folia de polietilena si apoi podisorul si capacul. Tratamentul impotriva vaarozei dureaza doua saptamini, dupa care se scot lavetele. Vaporii de acid formic sunt mai grei decit aerul , iar albinele ventileaza pina se usuca lavetele.
Cind se pun lavetele pe rame , albinele se indeparteaza ,coborind jos pe corpul inferior, parasind in prima faza corpul superior.
Ma gindesc ca astfel se poate face o izgonire a albinelor la extractie,dar folosind un fel de cutii cu sugative in loc de lavete, Cutiile sunt mai costisitoare. Le gasiti in tirgurile apicole. La extractie este necesar ca ramele sa nu fie unse cu acid formic.Nu mai trebuie sa spun de ce.
Eu nu folosesc la extractie acid formic, dar o sa incerc sa vad cum merge si daca nu afecteaza mierea.
Cu stima,
Gicone
PS . Spuneti-mi si mie cum pot sa postez in subsidiar.
Robert Magnamara : Meritul lui in viata a fost ca a stiut sa se inconjoare de oameni mai destepti decit el.
Gicone de BmV

Mesajde Gicone de BmV » 16 Feb 2016, 23:37

Azi 16 .02.2016, zbor la cules de proteina din drojdie de bere si soia....fisierul cu poza e prea are si nu se poate incarca...de ce ? Nu am idee. Dar il gasiti pe facebook..
la adresa mea :Gicone_de_BmV
Robert Magnamara : Meritul lui in viata a fost ca a stiut sa se inconjoare de oameni mai destepti decit el.
Gicone de BmV

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 17 Feb 2016, 10:38

Gicone de BmV scrie:Azi 16 .02.2016, zbor la cules de proteina din drojdie de bere si soia....fisierul cu poza e prea are si nu se poate incarca...de ce ? Nu am idee. Dar il gasiti pe facebook..
la adresa mea :Gicone_de_BmV

Domnu BMV v- am cautat pe facebok si v- am gasit in Romania.
Acuma ieu gandesc ca negresit drojdia de bere si soia ie primita din Canada ca de ceia ne povestiti aici cum faceti .
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

Mesajde Angellily » 17 Feb 2016, 16:11

Angellily

Mesajde lucky5strike » 17 Feb 2016, 19:42

Ar trebui sa imprejmuiesti cu ceva... ai scapat ieftin! Nu credeam ca e atat de nenorocit animalul asta...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 18 Feb 2016, 10:45

Domn Cornel stie ce spuie !
Asa Domn Cornel . Iei nu stiu . Invata- i dumeata !
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

Mesajde Shrek » 18 Feb 2016, 16:54

cornelioandanciu scrie:
Nicolaie Astaifoaiei scrie:Domn Cornel stie ce spuie !

:lol: Stai sa vezi ce inventii am facut eu la stupii mei ! Ai auzit de dispozitive antisufocare pe timp de iarna ? Aaa ? Cred ca si canadienii ar fi interesati de asa ceva. Este pentru cazul cand zapada acopera urdinisele cu totul . Dar nu spui ! Nu vreu ! :lol: Ce, sa le breveteze Ursu si pe astea, cum a fost in stare sa-si breveteze gaura ? Aia din diafragma ! :lol:

Bah al dracu' urs! Si-a brevetat hernia! Auzi, gaura din diafragma! Da p'aia din plamani nu a brevetat-o? Are timp!
Shrek

Mesajde Angellily » 18 Feb 2016, 17:21

cornelioandanciu scrie:
Nicolaie Astaifoaiei scrie:Domn Cornel stie ce spuie !

:lol: Stai sa vezi ce inventii am facut eu la stupii mei ! Ai auzit de dispozitive antisufocare pe timp de iarna ? Aaa ? Cred ca si canadienii ar fi interesati de asa ceva. Este pentru cazul cand zapada acopera urdinisele cu totul . Dar nu spui ! Nu vreu ! :lol: Ce, sa le breveteze Ursu si pe astea, cum a fost in stare sa-si breveteze gaura ? Aia din diafragma ! :lol:

Dispozitiv anti-sufocare
Fişiere ataşate
2016-02-18 08.18.53.jpg
Cam asa arata dispozitivul antisufocare.
Angellily

Mesajde teinegru64 » 18 Feb 2016, 17:51

Am avut si noi candva zapada ..pe stupi.
https://teinegru64.sunphoto.ro//Albine/ ... LPUZOJWBUQ
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Angellily » 18 Feb 2016, 18:27

teinegru64 scrie:Am avut si noi candva zapada ..pe stupi.
https://teinegru64.sunphoto.ro//Albine/ ... LPUZOJWBUQ

Ti-am vazut pozele pe sun-photo, faina treaba acolo la tine, felicitari.
Angellily

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII