Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupina lui FLORINELU

Mesajde Ovidiu123 » 12 Feb 2016, 21:31

:(
Ovidiu123

Mesajde italianu » 12 Feb 2016, 21:38

Nosema ceranae?
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde mircea_tm » 12 Feb 2016, 22:02

o speta: o cunostinta a detinut in vara-toamna(2015) 70 de familii. in perioada respectiva a fost plecat in Austria, pentru doua saptamani. Cand s-a intors a gasit stupina afectata de nosema si depopulari masive... . S-a apucat de tratat cu Nozevit. Culmea a fost faptul ca, a reusit tratarea doar pentru 50 de familii-din cauza ca s-a terminat nozevitul... Restul de 20 , au fost hranite si pulverizate cu sirop+protofil. Cele 50 de familii, traiesc si acum, sunt bine populate...cele 20 nu au mai apucat Craciunul... Cauza?

fac urmatoarea precizare: nu fac reclama la Nozevit. eu nu am folosit acest produs si nici nu intentionez. sa fie nosema ceranae?
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde duma » 14 Feb 2016, 03:38

Imi pare rau ce am auzit si citit nea Florine .....nici nu stiu ce sa spun .... ba da stiu .... voi veni cu un roi la pachet cadou .
Despre disparitia misterioasa daca nu sunt urma de nosema pe rame , gauri de vietati ca soareci , arici sau eu mai stiu ce ciocanitori .....paduchii ar fi problema . Ce sa mai zic .....sunt mut si cu morcovul acolo unde trebe pana prin 15 Martie sa ma vad si eu ce am sub linia trasa .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde lucky5strike » 14 Feb 2016, 08:53

FLORINELU scrie:buna seara colegi stupari si prieteni cu stuparii. iata azi m-am hotarat sa verific si eu putin stupii prin ascultare si mare mi-a fost surpriza cand am constatat ca multi nu raspund la apel ,i-am deschis pe cei care nu raspundeau la apel,in lazi nu era nici o albina,nici vie nici moarta,miere era in fiecare lada destula,stupina e decimata pana in prezent jumatate din cei pe care i-am controlat nu mai sant,cauza sau cauze nu stiu cu certitudine doar banuieli,(oricum la primavara cred ca o sa trebuiasca sa cumpar stupi)ma intreb si va intreb care o fi cauza?,in toamna am facut unificari eu nu intru niciodata in iarna cu stupi mai mici de 5 rame cu albina. in ultimii6-7 ani nu am pierdut nici un stup iar acuma se pare ca pierd cu varf si indesat.va doresc mult succes tuturor. :?: :?:

Imi pare rau sa aud acest lucru.

Cand ati sondat ultima oara situatia lor? La ce data ati facut unificari si cam ce densitate a fost pe rama? Realizati analize la Bucuresti. Verificati hrana sau tratamentele a-v. Este cosmarul oricarui stupar sa pregateasca de iarna si pana in primavara sa dispara albina ca si cum n-ar fi. Personal, in afara de intepenit in lada n-am experimentat alte esecuri. Se mai plangea un baiat, Ruben Muj de problema asta, e si el oarecum in zona dvs.

Trag nadejde sa nu mai fie vreodata cazul nici mie nici altora...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde proapis13 » 14 Feb 2016, 11:02

La cum aratau stupii si albinele pe rame in septembrie Nimeni nu ar fi putut sa anticipeze mortalitatea asta mare...Posibil ca polenul acumulat in rame de la floarea soarelui sa fi fost infestat cu neonicotinoide ,posibil ca la primul zbor din iarna albina sa-si fi pierdut capacitatea de orientare si de acolo aceste depopulari...E doar o parere si trebuie luata ca atare...Am avut stupii la floare si ma gandesc ca nu cumva sa mi se intample si mie una ca asta... :?
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Bambucha » 14 Feb 2016, 12:31

Si mie imi pare rau. Aud tot mai multe cazuri pe zona de vest. Chiar daca in restul tarii nu suntem afectati la acest nivel, nu e de gluma, e foarte important sa fim sinceri si sa semnalam pierderile. Sunt din ce in ce mai multe dovezi (stiintifice) ale impactului agrochimiei asupra polenizatorilor si in special ale albinelor. :(

Pana acum am scapat deoarece proprietatile agrare au fost mici si faramitate, parloagele oferind biodiversitate, insa din ce in ce se comaseaza terenurile si apar ferme mari. Rezultatele? Le vedem...
Este rovoltator ca prin indiferenta si pasivitate ajungem sa inghitim atata otrava. In vest au ajuns sa fuga cu albinele in orase :shock:
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde daffid mihailov » 14 Feb 2016, 12:54

Eu nu cred ca dl Florinelu nu a intrat cu fam puternice si tratamente de zi. Am văzut toti ce fam avea. Chiar daca o fi sărit unul, fam supravietuieste pana la 3 ani fara tratament. Si nu dispare așa dintr-o data. Am avut anul trecut o ruda care a avut aceeași probleme. Tot mai multe dovezi de CCD. Si eu cred ca de vina sunt otravurile.

Ați iernare numai pe miere?
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde FLORINELU » 14 Feb 2016, 16:22

multumesc tuturor pentru sugestii si ajutor ,si acuma cateva indicii:in iarna nu am intrat cu familii slabe,fac unificari in fiecare an in sept.-oct.si apoi le las in pace,nu mai stiu cand le-am vazut ultima data la zbor pe toate,cred ca prin noiembrie-decembrie,nu poate fi vorba de polen de la floarea soarelui deoarece pamantul nu este cultivat in zona si nici tratamente facute de catre fermieri la culturile agricole din acelasi motiv,mentionez ca nu am gasit albine moarte ci disparute,plecate cu tot,m-am suparat si nici nu am deschis toti stupii suspecti am emotii cati nu voi mai gasi acolo,paduchi nu au picat multi in toamna,dar a fost prima data cand am facut tratamentul cu furetto,dar pentru un tratament facut prost o singura data nu cred ca e un motiv serios sa dispara albinele,singurul lucru ce a fost deosebit fata de alti ani e faptul ca au primit cam mult sirop de zahar pentru complectare.
Duma,multumesc pentru promisiune,mai vorbim.
FLORINELU

Mesajde ves.lucian.zabrani » 14 Feb 2016, 17:33

Eu am fost de multe ori la Florinelu !!! Am si luat albine de la el !!!
Cunosc bine zona !!!
Pe o raza de cel putin 8 km nu se cultiva nimic !!!
Nici rapitza , nici floarea soarelui !!!
Si nici alte culturi !!!
Care va sa zica , neonicotinoide nu prea ar trebui sa aibe prin zona !!!
Si la el este prima data cand pateste asa ceva !!!
Dupa ani in care a avut pierderi nesemnificative !!!
M-a pus si Florinelu pe ganduri !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 14 Feb 2016, 18:17

Florinelu nu face pastoral !!! Nici nu cred ca a facut vreodata !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Augustin78 » 14 Feb 2016, 19:07

Va salut Nea Florinelu
I-mi pare rau sa aud de acest necaz....tratamentele au fost facute 100% .. posibil ceva nosema ceranae cum spune un coleg mai sus sau CCD-ul .... cert e faptul ca va decimat stupina....va veti reveni dvs. eu va doresc Succes.
Sanatate maxima!
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde gigibecalul » 14 Feb 2016, 23:28

Furtisag lent in toamna ?... imi pare rau de necazul dvs...
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde mellis » 15 Feb 2016, 01:25

Stima Nea Florin,
Mare necaz,stiu cat le iubiți si îngrijiți..daca si in " coltul de rai " se întâmpla astfel de minuni..nu stiu ce sa mai spun...
Chiar mi-am amintit de anul trecut in primăvara, ce zumzet si bucurie..
Merita investigat, ce a fost diferit fata de alti ani?
Nu rămâne decât sa ne prezentam cu cate un roi fiecare...stiu ca primul roi il făceați cadou...este vremea sa se întoarcă albinele in "coltul de rai".
Sănătate...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde cristi_vidican » 15 Feb 2016, 09:56

@ Florinelu,
spuneți-ne exact cum ați făcut tratamentul antivarroa, adică cu ce substanță, aparat, nr de tratamente, perioadă?

Am discutat recent cu cineva care spunea așa: în zonă cel care a făcut tratament AV din august față de cel care a făcut doar din septembrie, are mult mai multă albină la iernare.

P.S. Ar trebui făcute niște analize bune, ca să nu mai pățiți pe viitor.
Îmi pare rău pt dumneata. Mie când mi-a murit un singur stup mi-a venit greu, dar când ai stupina decimată.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde duma » 15 Feb 2016, 12:24

mellis scrie:Stima Nea Florin,
Mare necaz,stiu cat le iubiți si îngrijiți..daca si in " coltul de rai " se întâmpla astfel de minuni..nu stiu ce sa mai spun...
Chiar mi-am amintit de anul trecut in primăvara, ce zumzet si bucurie..
Merita investigat, ce a fost diferit fata de alti ani?
Nu rămâne decât sa ne prezentam cu cate un roi fiecare...stiu ca primul roi il făceați cadou...este vremea sa se întoarcă albinele in "coltul de rai".
Sănătate...

Mellis ....stai linisti ..... sau "intors " multe lucruri la unii care nu am dat mana nici o data si numai la telefon ne-am auzit .... mai ales Nea Florin ( tinerelul ) care a batut drumul pana la stupina mea si mi-a facut onoarea sai strang mana si albinele mele sa-l salute cu intepaturi , sinceritatea lui debordanta si faptul ca ne-a impartasit din tainele lui ( mie , Liviu , Sami ) cu siguranta va pri din partea mea un roi ...daca nu din roiul Dansului ....dar unul tot va primi .....si sa nu-l dezamagesc pentru invataminte am sa-i fac cat se poate se bine .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?