Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Augustin78 Viitor Apicultor........sper

Mesajde gica.mosu » 14 Feb 2016, 20:59

....Am vazut filmuletul...f frumos :!: Zici ca aduc polen,m-au mai sunat cativa colegi(apicultori) si au ziz ca si la ei intra scavai polen,pt ele- noi e bini :idea: ...mai rau pt distribuitorii de turteee proteice si energetice :idea:Sanatate muulta-G.M :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Augustin78 » 14 Feb 2016, 21:05

Va salut Nea Gica
Mutumesc pentru apreciere,ma straduiesc si eu sa ajung din urma...greu....dar ma misc :D
Sambata ar trebui sa soseasca 29 de cutii pe 10 rame cu fund cu plasa,detasabil si vreo 50 de caturi de jumate{162mm}....deci am ganduri mari..deocamdata targetul meu ar fi undeva la 50....anul asta sau la anul....sanatosi sa fim :D
Doamne ajuta si va doresc tot binele din lume....cu respect Augustin.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 16 Feb 2016, 22:39

Va salut
-Astazi au fost peste 20 de grade....albunutele au avut zbor mai ceva ca o zi de primavara :D
-Aduceau toate familiile polen de la alun..mai mult sau mai putin...in functie de puterea fiecareia..
am verificat toate familiile vizual...la unii am intervenit cu cate o rama crescuta..stiu ca voi fi luat la rost ca nu trebuia sau ca nu e timpul....dar daca matca nu are unde ponta...cum pot face ...
...am bagat la unii cate o rama de la rezerva ...cu sau fara miere pe ele....am bagat acolo unde era albina la diafragma si nu mai avea loc unde sa ponteze matca..deja au inceput sa blocheze cu polen..la noi in zona e foarte mult alun...
....prezenta pina la aceasta data este de 100%.. rezultat care ma bucura sufleteste foarte mult....pina si cei 2 matoi iernati impreuna pe cate 3 rame..insa albina nu avea de 2 rame...aduceau si ei astazi plen si aveau ceva miscare...de restul nu pot sa spun decat ca sunt multumit.
Mai au unii miere sa mai treaca o iarna...anul asta au avut
Ce ma ingrijoreaza putin e timpul asta foarte cald pentru aceasta data...vor mai veni nopti cu temperaturi cu minus insa nu foarte multe grade ...maxim -4grade....si ziua undeva la 4...iar din 15 martie se va incepe incalzire treptata....deci inca nu am scapat.

Cum bine stiti sambata ajung cutiile comandate....am si eu o intrebare si anume:
- am cateva roiuri..mai mari sau mai mici pe care trebuie sa-i transvazez....oare e bine sa o fac acum sau sa-i mai las pina la 10-15 martie?

Va multumesc pentru timpul acordat si a raspunsurilor oferite.
Numai bine si Doamne ajuta!
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Mishu05 » 16 Feb 2016, 23:48

Desi ti se par inghesuite nu sunt. Lasa-le gramada la diafragma pana la 20-25 martie macar ( 1 aprilie si mai bine). Greseala asta am facut-o si eu mai ales la inceput si nu le face bine deloc. Nu iti face griji ca nu au unde sa puna polenul sau nu are matca unde sa oua. Isi fac ele loc si le este mult mai bine inghesuite pana cand infloreste zarzarul/prunul.
Lasa roiurile unde sunt pana cand incep pomii fructiferi. Asigura-te ca toate cutiile sunt 100% pregatite pentru transvazare. Adica ulei/vopsea/lac/baitz/etc, manere, tablite, foraibere, etc, etc , etc. Odata ce pui albine in ele o sa iti fie greu sa mai faci modificari.
Mishu05

Mesajde lucky5strike » 17 Feb 2016, 00:00

gica.mosu scrie:....mai rau pt distribuitorii de turteee proteice si energetice :idea:Sanatate muulta-G.M :!:

Uitasem ca avem si din astia... :D
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 17 Feb 2016, 00:03

Augustin78 scrie:[...]Cum bine stiti sambata ajung cutiile comandate....am si eu o intrebare si anume:
- am cateva roiuri..mai mari sau mai mici pe care trebuie sa-i transvazez....oare e bine sa o fac acum sau sa-i mai las pina la 10-15 martie?

Mutate in lada noua, familiile se resimt oleaca, dar dupa pomi se mai indreapta vremea si faci operatiunea fara riscuri...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Re: Augustin78 Viitor Apicultor

Mesajde Augustin78 » 17 Feb 2016, 08:27

Va salut
Am inteles,deci am facut o greseala ieri adaugand acele rame :(
Am bagat la cap in legatura cu transvazarea roilor in noile casute :D
Vor ramane pe pozitie si in martie 10-15-20 martie le voi baga in casa noua.
Numai bine...si multumesc pentru sfaturi.
Augustin78

Mesajde mausica » 17 Feb 2016, 11:20

Augustin78 scrie:Va salut
Am inteles,deci am facut o greseala ieri adaugand acele rame :(

Daca te manca jejetutele...... :lol:
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 17 Feb 2016, 11:31

Augustin78 scrie:
Numai bine...

Rau la nime .
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

Mesajde Augustin78 » 17 Feb 2016, 15:17

Salutare
Marius nu am intervenit cu intentia de a face ceva rau....asa am considerat eu ca trebuia sa bag o rama crescuta"dar albe de anul trecut...aici e buba" altele negre neavand....pentru ca la astia mici care se dezvolta brutal e o problema cu ramele crescute...
Insa voi merge peste vreo 2 saptamani si vedem ce au facut acolo....dar sigur va bloca cu polen..la mine intra polen masiv....vorba lu" Chirculescu trebuie sa pun colectoarele? :D

Numai bine....rau la nime :D
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 19 Feb 2016, 16:08

Va salut
Astazi si ieri a fost mai rece....deci cu largirea cuibului am dat gres....daca mai aveam rabdare cateva zile era super ok..... :oops:
Maine vor sosi cutiile comandate,e un lucru bun....sper sa fis si construite asa cum am cerut din material uscat si sa se potriveasca toate piesele intre ele,nu sa stau savad care cu care se potriveste....

Legat de intrebarile mele pe forum:
-am o intrebare daca as vopsi cutiile cu vopsea lavabila de exterior Aplalux e ceva mai cauciucata e ok? A vopsit careva cu vopsea lavabila?
eu pina acum am vopsit cu vopsea pe baza de diluant....nu stiu cat de bine rezista a voi ca la mine in unele zone sa sters....cred ca trebuie revopsite.
Ceva solutii de vopsea eficienta si sa reziste in timp.....

Multumesc.
Augustin78

Mesajde FLORINELU » 19 Feb 2016, 17:48

dupa parerea mea cea mai buna este vopseaua pe baza de ulei mai ales la lemn uscat,se usuca mai greu si tine mai mult.
FLORINELU

Mesajde pustu » 19 Feb 2016, 18:35

Eu m-as gandi la parafinare
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde Augustin78 » 19 Feb 2016, 19:03

Va salut
Nea Florinelu....e o cale...studiem
Dane,e mai greu ca parafinarea....nu am parafina,nu am vas....daca as fi gasit la careva sa-mi parafineze dar sa fie din zona cred ca era o solutie buna...
Dar referitor la vopseaua lavabila de exterior? a folosit careva? ma gandesc la vopsea lavabila pentru ca ma gandesc ca lemnul mai pot respira sau nu e in regula acest lucru.
La parafinare efectiv se satureaza lemnul cu parafina calda/fierbinte si intra in toate gauricile.....cred ca e o solutie buna parafinarea....insa....

Mai astept pareri/sfaturi sunt binevenite.
Va multumesc anticipat...Numai bine.
Augustin78

Mesajde gica.mosu » 19 Feb 2016, 22:56

FLORINELU scrie:dupa parerea mea cea mai buna este vopseaua pe baza de ulei mai ales la lemn uscat,se usuca mai greu si tine mai mult.

..Baieti,am stupi de 32 de ani facuti,dar inainte de a da vopse in uluei(exterior), i-am dat un strat f fierbinte de ulei de in cu pensula,si dupa 2 zile..vopsea...multi dintre ei ii am si acum ...spor-G.M:!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde cristian bh » 19 Feb 2016, 23:30

Primul strat,impregnant incolor ,apoi doua straturi de email pe baza de apa,Alb sau culori uzuale pt stupi,dat cu pensula,in straturi subtiri.cam 22 lei kg,la mag tiffel din zona!
Au mag online,....cel mai bine da un telefon si spune-le ce ai vrea.
Eu unul am mare noroc ca exista un mag in apropiere, unde spui ce te doare si se rezolva! :)
Ma pot interesa la mag daca vrei,....doamna de acolo este chimista de meserie si chiar stie ce are acolo!
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?