Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde peterneamt » 18 Feb 2016, 17:52

La fel ca şi la vot când nu contează cu cine votezi ci contează cine numără voturile, tot aşa şi la statistici contează cine a plătit studiul.....!
cred că e timpul să te lămurească colegii apicultori eu am obosit ! :D
peterneamt

Mesajde stefanmadalin » 18 Feb 2016, 17:56

DDT- Produsula fost interzis a fi utilizat sau sever restrictionat in numeroase tari, inclusiv in tara noastra. De regula , efectele acute pe termen scurt ale DDT-ului asupra org. uman sint relativ limitate, dar expunerile pe termen lung au fost asociate cu boli cronice si cu risc de cancer la san.....
Pesticidul este descompus in sol pana la 50% dupa 10-15 ani de la aplicare.

Ioan Rosca si colaboratorii- Tratat de entomologie, 2011.

Vrei sa spui ca DDT-ul este mai curat ca neonicotinoidul?

Da, monsanto a platit toate astea, nu? Ma superi.

iar din anul 2004 prin „Convenția de la Stockholm” s-a interzis folosirea lui pe tot globul pentru agricultură
Putem corela pozitiv restictia acestuia cu ce vrei tu din tabelele de mai sus?
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 18 Feb 2016, 18:18

imidacloprid, Gaucho (NN) tech 450mg/kg(LD50 - Oral) >5,000mg/kg(LD50 - Dermal)
lindane (CH) 88-125mg/kg(LD50 - Oral) 1,000mg/kg(LD50 - Dermal)

Uite am gasit niste date, nu am gasit DDT, dar am gasit fratele lui heptaclorul(lindan). Fac parte din aceeasi grupa de insecticide, si anume insecticide organoclorurate( CH= hidrocarburi clorurate).

Se observa ca doza letala(LD=lethal doze=suficienta pentru a omaora 50% din ce se testeaza) este mai mare la imidacloprid.Atat prin ingerare, cat si prin contact cu piele. Ce ne arata asta? Ca insecticidele organoclorurate sunt mai puternice si nu au nevoie de cantitate asa mare pentru a atinge acel DL 50.
Din date reiese ca insect oranoclorurate(lindan-DDT) sunt cam de 4 ori mai puternice ca imidaclopridul.
Si asa s-a dus teoria aia de 7000 de ori....
Stii unde s-a gasit DDT? In grasimea ursilor polari, atat de toxic era.

Una din sursele mele: http://extension.psu.edu/pests/pesticid ... pesticides

Furadanul(carbofuran) interzis si el mai demult. Principala substanta cu care se trata samanta. Stiti cat este de ajuns sa omori 1 om? 1ml!!(Rosca, 2011)
Realizati cat de toxic era? El a fost inlocuit cu ceva mai prietenos cu mediul, neonicotinoidele.
Ultima oară modificat de stefanmadalin pe 18 Feb 2016, 18:27, modificat de 2 ori în total.
stefanmadalin

Mesajde Neafiliatul » 18 Feb 2016, 18:24

Ultima oară modificat de Neafiliatul pe 18 Feb 2016, 18:28, modificat 1 dată în total.
Neafiliatul

Mesajde stefanmadalin » 18 Feb 2016, 18:26

Exact ce spuneam mai sus cu aplicarea lor.
stefanmadalin

Mesajde peterneamt » 18 Feb 2016, 18:27

Tabelul pus de tine face referire la tone substanţă activă şi nici de cum la toxicitatea substanţelor, de aceea este irelevant .Efectul substanţelor folosite actualmente în agricultură asupra mediului poate este mai mic de cât era în trecut dar tot periculoase rămân şi tot rău fac ! O otravă care omoară ceva viu nu are cum să facă bine omului şi altor vieţuitoare şi asta chiar dacă pe ambalaj scrie NETOXIC ! ;)
peterneamt

Mesajde stefanmadalin » 18 Feb 2016, 18:30

Am pus consumul de substanta activa(tone) pe diferiti ani, si apoi am pus dozele letale(toxicitate pt tine).
Am cautat chiar si comparatie intre DDT si Imidacloprid.
Eu zic ca sunt destul de bine intemeiate si clare.
Ce mai vrei, spune si-ti caut!
stefanmadalin

Mesajde peterneamt » 18 Feb 2016, 18:37

Până la urmă se vor găsi destui care se vor răzbuna pe fermierii iresponsabili ......că bani de o sticlă de benzină ş-o cutie de chibrite se mai găsesc......! :evil:
Ia caută-mi despre cum folosesc germanii neonicotinoidele sau ierbicidele pe bază de glifosat !
Ultima oară modificat de peterneamt pe 18 Feb 2016, 18:43, modificat 1 dată în total.
peterneamt

Mesajde stefanmadalin » 18 Feb 2016, 18:38

Pai daca faci asta omori tot ce este in lan, oare tu vrei sa protejezi animalutele si vietatile.
De ce sa sufere ele pentru fermier?

Ar fii interesanta opinia unora ce au dovedit ca aplicarea necontrolata a acestor substante le-a produs pagube. Legal, dovedind lucrul acesta, chiar nu este nicio solutie de recuperare a pierderilor?
stefanmadalin

Mesajde peterneamt » 18 Feb 2016, 18:45

Încă din primăvară sute de probe au fost trimise la Bucureşti gici la câte s-a răspuns ?
peterneamt

Mesajde Neafiliatul » 18 Feb 2016, 18:48

Nu vorbim aceeaşi limbă . Noi am spus aici cele trăite în ultimii 8 ani,după zeci de ani de crescut albine.Dacă peternemţ nu a reuşit să te convingă teoretic după atâtea exemple,aş fi naiv să cred că te pot face să înţelegi două exemple practice.
Neafiliatul

Mesajde stefanmadalin » 18 Feb 2016, 18:51

Cum e posibil asa ceva?

Hai sa trec in revista si OMG-urile(desi nu e locul lor)
Avem ordinu asta http://old.madr.ro/pages/arhiva_legisla ... e-2012.pdf bla bla....
Si apoi avem suprafata cultivata cu porumb modificat genetic in 2015. http://www.madr.ro/docs/agricultura/sup ... l-2015.pdf

SOC so GROAZA!!! Doar 2,5 ha semanate cu MON 810, prin neamt.
Alte culturi modificate genetic nu avem. A picat si OMG-ul pe teritoriul Romaniei? Bun...
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 18 Feb 2016, 18:54

Pai si eu am experienta de 5 ani, si n-am avut probleme grave cu tratamentele. Si am albinele in cea mai mare zona cu utilizare a acestor produse. Se pune?
Am adus si date oficiale. Se pune?
stefanmadalin

Mesajde peterneamt » 18 Feb 2016, 18:55

Dar prin insula mare a Brăilei căutaşi ! Ce am scris rămâne scris şi poate peste câţiva ani altfel vei vedea lucrurile ! Dar lupta mea cu cei ce otrăvesc va continua ! :roll:
Ultima oară modificat de peterneamt pe 18 Feb 2016, 19:00, modificat 1 dată în total.
peterneamt

Mesajde stefanmadalin » 18 Feb 2016, 18:56

Datele sunt de la nivel national.
Cei cu insula? Anul asta nu este picior de rapita acolo. Din 12.000ha semanate anual. http://www.revista-ferma.ro/articole-ag ... atiei.html
stefanmadalin

Mesajde teinegru64 » 18 Feb 2016, 19:01

Am luat rame cu miere de foarea soarelui.Au fost donate la familii de albine care nu au vazut in viata lor ...o asemenea planta.Sunt diferente de la cer la pamant intre loturi.
Cum pot sa fac dovada acestor afirmatii ?
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE