Tocmai, poate ca nu l-au vazut(lanul), aia sa fie problema. Nu stiu, nu contrazic ca poate fi toxicitate, am spus, nu exclud asta.
Comparatiile trebuiesc facute obiectiv nu subiectiv. Sa nu fie si alte cauze necunoscute sau trecute cu vederea.
Ar fii interesanta opinia unora ce au dovedit ca aplicarea necontrolata a acestor substante le-a produs pagube.
Am adus si date oficiale. Se pune?
stefanmadalin scrie:Tocmai, poate ca nu l-au vazut(lanul), aia sa fie problema. nu
ghitacusman scrie::D , stefanmadalin , sa inteleg ca administrarea corecta a otravurilor este benefica ?
peterneamt scrie:http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+WQ+E-2012-001297+0+DOC+XML+V0//DE
conștient este: clotianidin este foarte toxic pentru albine în contact acută (LD50> 0.0439 ug / albină). Aceasta poate provoca translocarea Clothianidinrückständen în nectar și polen la o expunere toxice pe termen lung în miere de albine și alte polenizatori sunt vizate. La albine această expunere toxice pe termen lung poate avea ca rezultat efecte letale și / sau subletale asupra larvelor și afectează capacitățile reproductive ale matca.
stefanmadalin scrie:ghitacusman scrie::D , stefanmadalin , sa inteleg ca administrarea corecta a otravurilor este benefica ?
Administrarea corecta reduce impactul negativ asupra mediului inconjurator.
Hai, stiu ca puteti! Argumente stiintifice, nu youtube!!
jr2 scrie:Imi pare rau,dar ferma de culturi de camp are acelasi obiectiv ca si exploatatia apicola si ca orice inyteprindere:
Obtinerea de profit! Fermierul nu cultiva rapita si fs ptr a asigura cules ptr albine! Din momentul in care a anuntat ca a tratat semintele cu o anumita substanta ce poate fi toxica ptr albine, singuri vinovati ptr eventualele pierderi sunt apicultorii care s-au dus cu albinele la lanurile respective!
Daca nu au anuntat tratamentul sau au facut tratamente la mai putin de 5 km de o stupina captiva-stationara,vinovat este fermierul!
In rest,este treaba statului sa evalueze impactul folosirii neomi....asupra starii de sanatate a populatiei!
jr2 scrie:Imi pare rau,dar ferma de culturi de camp are acelasi obiectiv ca si exploatatia apicola si ca orice inyteprindere:
Obtinerea de profit! Fermierul nu cultiva rapita si fs ptr a asigura cules ptr albine! Din momentul in care a anuntat ca a tratat semintele cu o anumita substanta ce poate fi toxica ptr albine, singuri vinovati ptr eventualele pierderi sunt apicultorii care s-au dus cu albinele la lanurile respective!
Daca nu au anuntat tratamentul sau au facut tratamente la mai putin de 5 km de o stupina captiva-stationara,vinovat este fermierul!
In rest,este treaba statului sa evalueze impactul folosirii neomi....asupra starii de sanatate a populatiei!
stefanmadalin scrie:Administrarea corecta reduce impactul negativ asupra mediului inconjurator.
Hai, stiu ca puteti! Argumente stiintifice, nu youtube!!
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori