Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde stefanmadalin » 18 Feb 2016, 19:05

Tocmai, poate ca nu l-au vazut(lanul), aia sa fie problema. Nu stiu, nu contrazic ca poate fi toxicitate, am spus, nu exclud asta.
Comparatiile trebuiesc facute obiectiv nu subiectiv. Sa nu fie si alte cauze necunoscute sau trecute cu vederea.
Ultima oară modificat de stefanmadalin pe 18 Feb 2016, 19:07, modificat 1 dată în total.
stefanmadalin

Mesajde peterneamt » 18 Feb 2016, 19:07

DAR
peterneamt

Mesajde stefanmadalin » 18 Feb 2016, 19:09

Hai sa vorbim pe subiectul potrivit despre asta, daca vrei, adu si tu ceva plauzibil, ca de filmulete pe youtube poate sa faca orice copil de 5 ani despre cum a calculat el o integrala.
stefanmadalin

Mesajde Neafiliatul » 18 Feb 2016, 19:17

Ar fii interesanta opinia unora ce au dovedit ca aplicarea necontrolata a acestor substante le-a produs pagube.

Dacă aş fi convins că după relatarea celor două cazuri concrete nu vei mai susţine cele de mai sus,aş face-o,dar nu ai reuşit să mă convingi.
Am adus si date oficiale. Se pune?

Nu se pune.Teoria este una,realitatea este dură pentru noi.Din ultima postare m-am lămurit că nu vei înţelege niciodată.Insişti! Eu renunţ!
Neafiliatul

Mesajde stefanmadalin » 18 Feb 2016, 19:20

Daca asa m-a format, pentru fiecare paragraf trebuie sa aduc o sursa credibila, nu video de pe youtube. Un studiu in care sunt implicati profesori/institute, oameni de stiinta, mi se pare mie mult mai credibil decat youtube.
Nu trebuie sa conving pe nimeni!
stefanmadalin

Mesajde teinegru64 » 18 Feb 2016, 19:24

stefanmadalin scrie:Tocmai, poate ca nu l-au vazut(lanul), aia sa fie problema. nu

Aha...inteleg.Daca culegeau din lan dadeau ortu' popii pan' la stup.Alea care au servit moca...au rosit putin si au parasit stupu.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde peterneamt » 18 Feb 2016, 19:27

UE a interzis neonicotinoidele fără a apela la specialişti ,la fel Germania sau Japonia sau......eşti penibil ! Ce interes avea Germania să le interzică când este ţara cu cea mai mare producţie de pesticide din Europa ?
peterneamt

Mesajde un OM » 18 Feb 2016, 19:53

Masochisti!
un OM

Mesajde peterneamt » 18 Feb 2016, 20:05

http://www.europarl.europa.eu/sides/get ... XML+V0//DE

Subiect: insecticide neonicotinoide și sănătatea albinelor răspunsuri)
Directiva 2010/21 / UE de modificare a anexei I la Consiliul ceea ce privește dispozițiile specifice referitoare la clotianidin, tiametoxam, fipronil și Directiva 91/414 imidacloprid / CEE a fost recent adoptată pentru a aborda problema declinului albinelor datorită acțiunii pesticidelor neonicotinoide .
1. Poate Comisia să indice dacă statele membre au luat măsurile necesare pentru a se conforma Directivei 2010/21 / UE?
2. Poate Comisia furniza date specifice care să arate dacă legislația adoptată (de exemplu. Ca Directiva 2010/21 / UE și de Regulamentul (CE) nr. 1107/2009) sunt suficiente și contribuie la declinul albine este evitat?
3. Ce alte măsuri concrete sunt planificate de Comisie pentru a proteja albinele melifere împotriva neonicotinoide?
4. Poate Comisiei ca urmare a publicării documentului de informații referitoare la pesticide cu privire la înregistrarea condiționată a clotianidin ( "Fișa de pesticide privind înregistrarea condiționată a clotianidin") din 30 mai 2003, prin Agenția de Protecție a Mediului a Statelor Unite ale Americii specifica:
- Fie decalajelor grave de date este conștient, care sunt listate în fișa de informare de mai sus (studiu Entwicklungsimmunotoxizität, o analiză suplimentară a folosit in studiile de materiale de studiu de mutagenitate, teste de teren cu soia mature la reziduurile într-un rând de fructe, aerobic studiu al metabolismului acvatic Saatauswaschung, toxicitatea acută a sedimentelor de nevertebrate de apa dulce si testare pe teren pentru polenizatori);
- Fie că este din următoarele fapte așa cum reies ele din fișa de informații de mai sus, conștient este: clotianidin este foarte toxic pentru albine în contact acută (LD50> 0.0439 ug / albină). Aceasta poate provoca translocarea Clothianidinrückständen în nectar și polen la o expunere toxice pe termen lung în miere de albine și alte polenizatori sunt vizate. La albine această expunere toxice pe termen lung poate avea ca rezultat efecte letale și / sau subletale asupra larvelor și afectează capacitățile reproductive ale matca.
peterneamt

Mesajde stefanmadalin » 18 Feb 2016, 20:11

ghitacusman scrie::D , stefanmadalin , sa inteleg ca administrarea corecta a otravurilor este benefica ?

Administrarea corecta reduce impactul negativ asupra mediului inconjurator.

Eu am facut niste corelatii cu suprafetele cultivate, productiile obtinute si substantele folosite. Corelatii pozitive.
Eu inca va astept pe voi.
Hai, stiu ca puteti! Argumente stiintifice, nu youtube!!
stefanmadalin

Mesajde peterneamt » 18 Feb 2016, 20:22

Să zicem că administrate corect nu ar afecta albinele. Asta nu înseamnă că vieţuitoarele din sol vor supraviţui la fel şi oamenii ce vor consuma apa din fântâni . Dacă sunt aşa benefice cum spui ar însemna că putem să le bem . Dar animalele ce vor bea apa din bălţile de pe câmpurile agricole cum se vor simţii , dar peştii sau organismele acvatice ? Ai urmărit ce se întâmplă cu o pasăre ce consumă seminţe de porumb tratate cu neonicotinoide ? Eu da, moare şi destul de repede !
Ultima oară modificat de peterneamt pe 18 Feb 2016, 20:34, modificat 1 dată în total.
peterneamt

Mesajde proapis13 » 18 Feb 2016, 20:31

peterneamt scrie:http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+WQ+E-2012-001297+0+DOC+XML+V0//DE

conștient este: clotianidin este foarte toxic pentru albine în contact acută (LD50> 0.0439 ug / albină). Aceasta poate provoca translocarea Clothianidinrückständen în nectar și polen la o expunere toxice pe termen lung în miere de albine și alte polenizatori sunt vizate. La albine această expunere toxice pe termen lung poate avea ca rezultat efecte letale și / sau subletale asupra larvelor și afectează capacitățile reproductive ale matca.

stefanmadalin scrie:
ghitacusman scrie::D , stefanmadalin , sa inteleg ca administrarea corecta a otravurilor este benefica ?

Administrarea corecta reduce impactul negativ asupra mediului inconjurator.

https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q= ... glF8-HRDVQ

În ianuarie 2013, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a declarat că neonicotinoide, inclusiv clotianidin prezintă un risc inacceptabil de mare pentru albine, concluzionând: "un risc mai accentuat pentru miere de albine a fost identificat în urma expunerii prin deplasarea prafului pentru tratamentul semințelor folosește la porumb, rapiță, și cereale. un risc acut mare a fost de asemenea identificate de la expunerea prin reziduurile din nectar și / sau polen.
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jr2 » 18 Feb 2016, 20:35

Imi pare rau,dar ferma de culturi de camp are acelasi obiectiv ca si exploatatia apicola si ca orice inyteprindere:
Obtinerea de profit! Fermierul nu cultiva rapita si fs ptr a asigura cules ptr albine! Din momentul in care a anuntat ca a tratat semintele cu o anumita substanta ce poate fi toxica ptr albine, singuri vinovati ptr eventualele pierderi sunt apicultorii care s-au dus cu albinele la lanurile respective!
Daca nu au anuntat tratamentul sau au facut tratamente la mai putin de 5 km de o stupina captiva-stationara,vinovat este fermierul!
In rest,este treaba statului sa evalueze impactul folosirii neomi....asupra starii de sanatate a populatiei!
jr2

Mesajde peterneamt » 18 Feb 2016, 20:47

jr2 scrie:Imi pare rau,dar ferma de culturi de camp are acelasi obiectiv ca si exploatatia apicola si ca orice inyteprindere:
Obtinerea de profit! Fermierul nu cultiva rapita si fs ptr a asigura cules ptr albine! Din momentul in care a anuntat ca a tratat semintele cu o anumita substanta ce poate fi toxica ptr albine, singuri vinovati ptr eventualele pierderi sunt apicultorii care s-au dus cu albinele la lanurile respective!
Daca nu au anuntat tratamentul sau au facut tratamente la mai putin de 5 km de o stupina captiva-stationara,vinovat este fermierul!
In rest,este treaba statului sa evalueze impactul folosirii neomi....asupra starii de sanatate a populatiei!

De acord ! Dar nu e mai bine ca apicultorii să conştientizeze faptul că dacă duc albinele în apropierea culturilor voastre riscă să le moară familiile de albine . Şi atunci când apicultorii vor conştientiza riscurile îşi vor duce stupii cât mai departe de zonele agricole şi vor obţine o miere mai curată. Iar fermierii vor face polenizare cu albinele proprii ! Mi se pare corect ! :roll: Dar mai sunt de părere că cei ce folosesc pesticide şi poluează să plătească o taxă din care să se plătească fermele ecologice adică fermierii ce fac agricultură ecologică. ;)
peterneamt

Mesajde Mihnea 97 » 18 Feb 2016, 20:53

jr2 scrie:Imi pare rau,dar ferma de culturi de camp are acelasi obiectiv ca si exploatatia apicola si ca orice inyteprindere:

Atunci ce rol mai au urmatoatrele legi si ordonante :
O.U.G. nr 4/20-01-1995 Privind utilizarea pesticidelor
O.U.G. nr. 34/27-06-2012 Privind stabilirea utilizarii pesticidelor
O.U.G. 195 /2005 Privind protectia mediului (de citit cu atentie art. 38 si nu numai)
Directiva 128/2009 a C.E.
Pentu cei ce practica pastoralul sunt legi pe care ar trebui sa le cunoasca , pentru asi putea proteja stupina de uni agricultori prea zelosi sau mai bine zis inconstienti . Cineva spunea pe buna dreptate : "Acolo unde moare albina nu e nici apicultura dar nici agricultura , e doar sanatatea oamenilor in joc!"
" Impotriva prostiei Zeii insisi lupta in zadar..." ( Schiller)
Mihnea 97

Mesajde Bambucha » 18 Feb 2016, 20:53

stefanmadalin scrie:Administrarea corecta reduce impactul negativ asupra mediului inconjurator.

Cine zicea ca bea un litru de Imidacloprid in fiecare zi la masa de seara? Pofteste te rog si fa-ne si noua o demonstratie. Daca dupa 2 luni nu patesti nimic promit ca nu voi mai fi contra! ;)
Buy E.U.
Bambucha

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE