Va salut
-Astazi au fost peste 20 de grade....albunutele au avut zbor mai ceva ca o zi de primavara
-Aduceau toate familiile polen de la alun..mai mult sau mai putin...in functie de puterea fiecareia..
am verificat toate familiile vizual...la unii am intervenit cu cate o rama crescuta..stiu ca voi fi luat la rost ca nu trebuia sau ca nu e timpul....dar daca matca nu are unde ponta...cum pot face ...
...am bagat la unii cate o rama de la rezerva ...cu sau fara miere pe ele....am bagat acolo unde era albina la diafragma si nu mai avea loc unde sa ponteze matca..deja au inceput sa blocheze cu polen..la noi in zona e foarte mult alun...
....prezenta pina la aceasta data este de 100%.. rezultat care ma bucura sufleteste foarte mult....pina si cei 2 matoi iernati impreuna pe cate 3 rame..insa albina nu avea de 2 rame...aduceau si ei astazi plen si aveau ceva miscare...de restul nu pot sa spun decat ca sunt multumit.
Mai au unii miere sa mai treaca o iarna...anul asta au avut
Ce ma ingrijoreaza putin e timpul asta foarte cald pentru aceasta data...vor mai veni nopti cu temperaturi cu minus insa nu foarte multe grade ...maxim -4grade....si ziua undeva la 4...iar din 15 martie se va incepe incalzire treptata....deci inca nu am scapat.
Cum bine stiti sambata ajung cutiile comandate....am si eu o intrebare si anume:
- am cateva roiuri..mai mari sau mai mici pe care trebuie sa-i transvazez....oare e bine sa o fac acum sau sa-i mai las pina la 10-15 martie?
Va multumesc pentru timpul acordat si a raspunsurilor oferite.
Numai bine si Doamne ajuta!