Mihnea 97 scrie:Totul trebuie sa fie pe baza unei colaborari . Daca intr-o intalnire apicola sar pune in discutie acest subiect al neonico eu unul nu as incepe " vreau interzicerea " ci as spune .
- haide sa vedem ce si cand vrei sa stropesti
- ajutama sa imi tin stupii acolo unde nu ajungi sa stropesti cu tractorul
- cum facem cu siguranta stupilor
- nu lucra sola din colt in colt ( mai lasa un spatiu unde sa creasca si alte flori )
- nu cosi lucerna sau trifoiul inainte sa inloreasca ( lasa-l cateva zile sa pot avea si eu un avantaj dar nu incat sa te afecteze )
Fara colaborare nu se face nimic
De acord cu tine la capitolul colaborare dar de la ce spui sau iti doresti pina la practica e ceva cale de parcurs . Mi-asi dori sa-l vad si eu pe acel fermier care nu coseste lucerna in faza de imbobocire (perioada optima de recoltare si cu valoare nutritiva maxima ) ca sa poti tu beneficia de nectar , doar cei care au loturi semincere , asta e doar un exemplu .
Restul e doar un scenariu demn de ALICE IN TARA MINUNILOR.
Sper tulcene sa nu mi-o iei in nume de rau , dar cred ca inca nu ai auzit de Gigi , Petrica , agricultori de renume care si cind zimbesc miros a Lamdex 5Ec.
Daca as lua-o in nume de rau as fi la fel ca toti cei ce se plang de aceste substante .
Asta cu " de la teorie pana la practica " ma da intotdeauna pe spate . Pune mana si vorbeste cu fermierii de pe langa albinele tale , fa-te prieten dar taie-i elanul cand nu se mai suporta . Cine ai vra sa vina sa puna in practica daca nu noi apicultorii ??? Mama mare sau cine ? . Noi ne plangem ca aia , ca aialalta dar nu punem capsorul la contributie sa facem NOI ci doar spunem ca nu se poate , ca ..deaia .
Cat despre Gigi si Petrica vorbeste cu apicultorii din zona si taiati-le macaroana si nu mai mergeti cu stupii acolo , boicotatii intr-un fel sau altul . Oferitioe variante sa stropeasca cu x in loc de y .
Imi si imaginez ca tu gandesti despre Gigica si Petrica cam asa : ia uitel si pe nenor.... Asta car e ma mint in fata cand el vrea sa imi omoare albinele .
El gandind : ia uitel si pe parlitul asta care are pretentii cu albinele lui ca cica eu ii omor stupii . Ia da-l in ma..! .
Cam asa gandesc persoanele care in loc sa isi spuna sicer ce si cum o dau dupa colt si incearca sa fie diplomati mintind .
Ce trebuie este o diplonmatie sincera in care sa se gaseasca varianta de compromis .