Am mai spus, prin selectie naturala.
Tu nu te referi la erbicidul total, in mod sigur inginerul ti-a vorbit de sistemul clearfield. Adica hibrizi rezistenti la imazamox, un erbicid care omoara floarea in mod normal.
Gena de rezistenta a fost luata de la alta planta de floarea soarelui care a manifestat rezistent ala imazamox. Deci gena a aparut la floarea soarelui, apoi prin ameliorare(nu modificare) a fost introdusa in genomul hibrizilor de productie.
Hai sa-ti dau un exemplu de OMG: Porumbul modificat genetic pentru rezistenta la glifosat, are in genom o gena a unei bacterii din sol care descompune molecula de glifosat. tot datorita ei glifosatul nu are remanenta in sol mai mult de 3-5 zile.
Deci la floare se ia gena de la floare, iar la porumb se ia gene de la bacterie. ASta e diferenta intre nemodificat/modificat...ficat...ficat..

cucubau scrie:
Ar trebuii ca inainte de a lua de bune toate povestile frumos spuse de producatorii de seminte cat si de cei de pesticide , ori ce afirmatie sa fie verificata comparata cu realitate si abia apoi luata ca atare.
Adica ministerul agriculturii, sanatatii, sunt pampalai, numai noi stim cum sta treaba.....unii inca se mai cred urmariti din spate, cineva inca comploteaza impotriva lor, la un moment dat cred ca au fost rapiti de extraterestri.