Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde tuturicius » 23 Feb 2016, 19:02

Fratilor, va spun ca fermierii habar nu au de toata agitatia noastra vis a vis de neo. Au voie sa le foloseasca, aprobarea le-a venit de la guvern, nu s-au dus, cu mic, cu mare, trenuri pline de fermieri, la Bucuresti, sa ceara derogarea.
Dar daca vreunul ar intra pe un forum de al nostru si ar vedea ca e facut nesatul, periculos, ahtiat dupa castig si Dumnezeu mai stie cum, voi ce ziceti? ar mai intra vreun stup pe vreun teren de al lui?
tuturicius

Mesajde tuturicius » 23 Feb 2016, 19:06

Eu anul trecut la rapita si FS am facut mai mult decat la salcam. Vreo 7-8 kile la rapita, cam la fel la floare, nu ceva productie record, dar totusi, am facut mai mult decat la salcam. De aia incerc sa spun ceva de genul "mai usor cu pianul pe scari!". De injurat de acasa de la tastatura, de pus enspe mii de filmuletze cu neo e usor. Dar cu asta nu se rezolva absolut nimic.
tuturicius

Mesajde Bambucha » 23 Feb 2016, 19:16

stefanmadalin scrie:
Bambucha scrie:Cine zicea ca bea un litru de Imidacloprid in fiecare zi la masa de seara? Pofteste te rog si fa-ne si noua o demonstratie. Daca dupa 2 luni nu patesti nimic promit ca nu voi mai fi contra! ;)

Nu cred ca o duc bine nici cu apa pe care o beau...
Daca tu crezi ca se poate face agricultura la nivelul actual de dezvoltare fara substante, poate ar trebuii sa te intrebi daca poti face si tu apicultura fara substante si indulcitori artificiali.

Singura diferenta, minora de altfel, e ca fermierul otraveste tot mediul inconjurator distrugand intregi lanturi trofice, omoara microclimate, si nu in ultimul rand polueaza apa prin toate deversarile de chimicale, toate acestea (mai ales agrochimia) se reflecta in final in sanatatea omului (vezi cancerul) nelasandu-i nici o sansa de a alege. Apicultorul nu deranjeaza pe nimeni cand isi trateaza albinele, este o mica diferenta nu?
Viitorul suna chimic, farma!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 23 Feb 2016, 19:21

tuturicius scrie: De injurat de acasa de la tastatura, de pus enspe mii de filmuletze cu neo e usor. Dar cu asta nu se rezolva absolut nimic.

Personal nu injur pe nimeni, dar!? Te-ai intrebat de ce oare tinerii din ziua de azi devin din ce in ce mai sterili, nu conteaza mediul urban/rural? De ce cresc statistic cazurile de cancer? Ce s-a schimbat asa de grav in decurs de 20 de ani? Poate toate aceste schimbari in mediul inconjurator ne dau de gandit...
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde tuturicius » 23 Feb 2016, 19:24

Bambucha scrie:Singura diferenta, minora de altfel, e ca fermierul otraveste tot mediul inconjurator distrugand intregi lanturi trofice, omoara microclimate.......

GGenul asta de afirmatii nu suna oare a ipocrizie un pic?
Tu nu otravesti tot mediul inconjurator cand aprinzi becul si consumi curent produs in termocentrala la Turceni, cu toate miile de tone de fum aruncat in atmosfera? Cand speli in masina de spalat cu detergent modern, nu cu sapun de casa, oare nu omori si tu niscaiva pesti mai la vale? samd....
Io zic ca nu e cazul sa ne dam chiar asa "eco" nici noi ... Asta e lumea in care traim si ar fi cazul sa ne obisnuim cu ideea.
tuturicius

Mesajde CristianBee » 23 Feb 2016, 19:26

Imi cer scuze ca intreb : folosesti susbtante chimice ca si apicultor ? cred ca da ! Asta inseamna ca ma otravesti pe mine om de rand pentru ca tu avand nevoie de aceste substante te vei duce la un magazin sa le cumperi , magazin care le cumpara de la fabrica producatoare , fabrica ce poate este la mine in oras , fabrica ce ma afecteaza pe mine .
Interzicerea nu este o solutie atunci cand doar o una din partile implicate doreste asta deoarece cealalta parte va cauta solutii pentru a putea sa subziste in continuare .
Daca vorbim de omucidere aici toate partile implicate sunte de acord ca trebuie interzis acest lucru si este intrezis pe cand tu apicultor consideri ca trebuie interzis iar agricultorul ca nu ! si ce iese de aici ? niic bun .

Toate substantele de pe acest pamant consumate , aplicate intr-o anumita doza , poate avea caracterul de aliment , medicament sau otrava . Pana si zaharul poate ave caracterul de medicament in anumite situatii .
Solutia este dialogul apicultor , fermier asa incat fiecare sa iasa castigat .
CristianBee

Mesajde tuturicius » 23 Feb 2016, 19:28

Stiu exact de ce devin tinerii tot mai sterili, stiu exact de ce am alergie la polen de graminee, o boala a secolului poluarii, determinata de poluare. Doar ca nu sunt ipocrit. Poluarea asta o produc si eu, cot la cot cu restul. Asta incerc sa spun. Anul trecut mi-am luat o masina de 140 de cai cu motor de 2 litri ....
tuturicius

Mesajde CristianBee » 23 Feb 2016, 19:32

Bambucha scrie:
tuturicius scrie: De injurat de acasa de la tastatura, de pus enspe mii de filmuletze cu neo e usor. Dar cu asta nu se rezolva absolut nimic.

Personal nu injur pe nimeni, dar!? Te-ai intrebat de ce oare tinerii din ziua de azi devin din ce in ce mai sterili, nu conteaza mediul urban/rural? De ce cresc statistic cazurile de cancer? Ce s-a schimbat asa de grav in decurs de 20 de ani? Poate toate aceste schimbari in mediul inconjurator ne dau de gandit...

Imi pare rau dar suntem cam 7 mld pe acest pamant . Nu-i cam mult . Oamenii mai si mor Ca mor de la substantele chimice , razboaie sau cum erau in anii mai de mult inainte de sec 20 din cauza bolilor . Ca fermierul sa aibe cinea sufera anumite consecinte , ca tu sa ai ( poate folosind faguri de plastic ca este mai bine pentru tine ) cineva va suferi din cauza acelui plastic produs in orasul lui .
CristianBee

Mesajde tuturicius » 23 Feb 2016, 19:37

Mai uitati-va pe topicul canadian ca sa vedeti si alt mod de abordare a problemei. Omul stie ca sta cu stupii PE TERENUL FERMIERULUI.
tuturicius

Mesajde kiloz » 23 Feb 2016, 20:35

Dar mai cititi si cite ferme apicole din Canada sau USA a dat in faliment sau autodesfiintat de la nu stiu de ce !Problemele au aparut in lanti USA,Canada,Franta si mai apoi catre noi.Gunoiul altora este bun de descarcat la altii in gradina!Piata globala domina tot!
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde tuturicius » 23 Feb 2016, 20:45

Si ce legatura are cu ce am zis eu? Dar, daca mergi la rapita sau la FS, poti sa-i spui prima data fermierului, inainte de a-ti cere voie sa te pui pe terenul lui, ca e un ahtiat dupa bani care ne polueaza pe toti.
tuturicius

Mesajde Hunbee » 23 Feb 2016, 22:10

Bun. Pana sa ajngem in canada america etc, stie cineva cum procedam daca ne otraveste careva albinele?
Nu? Pai atunci ce tot dam din taste?
Hunbee

Mesajde geangu » 24 Feb 2016, 11:38

bai fratilor, trebuie sa intelegi ca pana va certati voi cu fermieri si ministerul, in momentul cand ai observat cea mai mica mortalitate ne la locul ei, in secunda doi ai plecat cu stupii. Vad filmulete cu mortalitate la floarea soarelui dar stupii sunt tot langa lanul de floare. Chiar si cei care sunt pe stationar , pt. 2 saptamani pleci daca observi mortalitate, asta este momentan solutia cea mai viabila .

Ps. Daca nu poti sa te muti in seara respectiva inchizi stupii a doua zi dimineata, dai drum la aerisiri ( avantaj fund anti varooa) si pleci seara urmatoare.
geangu

Mesajde tuturicius » 24 Feb 2016, 13:46

geangu scrie:bai fratilor, trebuie sa intelegi ca pana va certati voi cu fermieri si ministerul, in momentul cand ai observat cea mai mica mortalitate ne la locul ei, in secunda doi ai plecat cu stupii....

Exact!
tuturicius

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE