Va salut
Am gasit si pe un site care vinde furetto cateva dozaje care se fac:
Furetto original
Furetto este un aparat apicol pentru tratamente anti Varroa.
Se foloseste cu ulei de parafina si medicamente care contin substanta activa AMITRAZ (Mitak, Taktic, Varachet, Scatabox, etc)
Dozaj:
100ml ulei de parafina + 10 ml Taktic sau Scatabox (contin 12.5% amitraz)
100ml ulei de parafina + 5ml Varachet Forte sau Mitak (contin 20% amitraz)
.Cu unul dintre dozajele de mai sus se pot trata in jur de 40-50 stupi.
Se pot trata un numar foarte mare de stupi, 150-200 familii in doar 10 minute
am scris aici sa vada si nea Florinelu dozajele....ce e scris ramane
Sanatate maxima nea Florinelu.si inca una
"Aparat pentru tratamentul antivarowa . Se recomanda folosirea amestecului de amitraz ( Taktic , varachet, mitak) 6-8ml ,la 100 ml de ulei de parafina. Are serpentina din inox si pompa metalica. Mod de folosire:
- se deschide robinetul de gaz al buteliei si se aprinde
- se lasa pana la inrosirea serpentinei de inox
- se pulverizeaza 1-2 puf-uri in functie de puterea familiei de albine, cu varful serpentinei introdus pe urdinis
- IMPORTANT ! Nu se inchide urdinisul !
Temperatura ambianta sa nu fie sub 8 grade
Nu se face tratamentul pe timp de ploaie
De regula , se face tratamentul dimineata.
Mod de folosire :
1. se folosesc 8 ml de taktic ( mitak, scabatox) sau 10ml varachet; substanta se amesteca cu 100ml ulei parafina si 10 ml apa distilata ( apa fiarta si racita, apa demineralizata); se amesteca bine si se pune in rezervorul pompei aparatului.
2. Curatarea si intretinerea aparatului
Dupa folosire, se goleste intreaga cantitate ramasa intr-un recipient de sticla ( nu plastic!); se poate pastra max 14 zile.
In recipientul pompei se pune ulei de parafina sau petrol lampant , se aprinde din nou aparatul si se pulverizeaza cateva jeturi in aer , pentru curatarea serpentinei.
Observatie !
Daca aveti mai putini stupi , rentabil este sa folositi mitak de 50 ml , avantajul este ca se poate pastra intact mult timp."
Eu nu mai folosesc apa in tratamente..nu se mai face acel fum asa dens.....eu am folosit 5ml de mitak si 100ml de ulei de parafina...atat