Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupina lui FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 15 Feb 2016, 18:40

cam multe intrebari pentru mine la ora asta fiind destul de suparat din cauza lor,in wekendul acesta merg la stupina si verific toti stupii si atunci voi avea rezultate mai concrete sper eu,saptamana trecuta nu am putut sa ii verific pe toti fiind suparat dar si obosit fiind in cunvalescenta dupa o boala destul de urata care sa lasat cu internari pe la spital si o operatie,dar acuma se pare ca e in regula.ceea ce pot sa spun este faptul ca fata de pana acuma e pentru prima data cand
am facut tratament cu furetto in toamna si nu cu varojet. saptamana viitoare o sa va spun si unde am gresit eu daca consider ca am gresit sa invete si altii din greselile mele si se pare ca mi-am descoperit ceva greseli in munca cu albinele.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 15 Feb 2016, 18:51

Meliss si Duma,va multumesc pentru gandurile si intentiile bune,ce pot eu sa spun?:dar din dar se face rai,da e adevarat ca in fiecare an am facut cadou cate 1-3 roi unii si cu lada,la cine am crezut eu ca merita sau ca e in mare nevoie,sau la prieteni din simpatie si fara nici o obligatie si nici nu consider ca acei oameni au vreo obligatie fata de mine.e destul sa ma considere prietenul lor sau sa cred eu ca este asa.prietenii mei pot sa fie toti apicultorii,chiar si cei care ma mai supara cateodata. dar uite ca am luat-o pe de laturi vroiam doar sa precizez ca daca raman cu minim 5 stupi primul roi tot cadou il fac.
FLORINELU

Mesajde Augustin78 » 15 Feb 2016, 18:52

Va salut Nea Florinelu
Si eu am facut tratament cu furetoo si nu am pierdut nimic... e posibil sa fie o alta cauza....asteptam vesti de la matale...la ce concluzie ai ajuns.
Sanatate maxima
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde FLORINELU » 15 Feb 2016, 18:59

Augustin78 scrie:Va salut Nea Florinelu
Si eu am facut tratament cu furetoo si nu am pierdut nimic... e posibil sa fie o alta cauza....asteptam vesti de la matale...la ce concluzie ai ajuns.
Sanatate maxima

Augustine,poti sa-mi dai un nr.de tel. sa te sun ?te rog.
FLORINELU

Mesajde Augustin78 » 15 Feb 2016, 19:20

aveti mesaj privat ;)
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 15 Feb 2016, 20:11

Va salut
Am gasit si pe un site care vinde furetto cateva dozaje care se fac:

Furetto original
Furetto este un aparat apicol pentru tratamente anti Varroa.
Se foloseste cu ulei de parafina si medicamente care contin substanta activa AMITRAZ (Mitak, Taktic, Varachet, Scatabox, etc)
Dozaj:
100ml ulei de parafina + 10 ml Taktic sau Scatabox (contin 12.5% amitraz)
100ml ulei de parafina + 5ml Varachet Forte sau Mitak (contin 20% amitraz)
.

Cu unul dintre dozajele de mai sus se pot trata in jur de 40-50 stupi.
Se pot trata un numar foarte mare de stupi, 150-200 familii in doar 10 minute

am scris aici sa vada si nea Florinelu dozajele....ce e scris ramane ;)

Sanatate maxima nea Florinelu.

si inca una

"Aparat pentru tratamentul antivarowa . Se recomanda folosirea amestecului de amitraz ( Taktic , varachet, mitak) 6-8ml ,la 100 ml de ulei de parafina. Are serpentina din inox si pompa metalica. Mod de folosire:
- se deschide robinetul de gaz al buteliei si se aprinde
- se lasa pana la inrosirea serpentinei de inox
- se pulverizeaza 1-2 puf-uri in functie de puterea familiei de albine, cu varful serpentinei introdus pe urdinis
- IMPORTANT ! Nu se inchide urdinisul !
Temperatura ambianta sa nu fie sub 8 grade
Nu se face tratamentul pe timp de ploaie
De regula , se face tratamentul dimineata.

Mod de folosire :
1. se folosesc 8 ml de taktic ( mitak, scabatox) sau 10ml varachet; substanta se amesteca cu 100ml ulei parafina si 10 ml apa distilata ( apa fiarta si racita, apa demineralizata); se amesteca bine si se pune in rezervorul pompei aparatului.

2. Curatarea si intretinerea aparatului
Dupa folosire, se goleste intreaga cantitate ramasa intr-un recipient de sticla ( nu plastic!); se poate pastra max 14 zile.
In recipientul pompei se pune ulei de parafina sau petrol lampant , se aprinde din nou aparatul si se pulverizeaza cateva jeturi in aer , pentru curatarea serpentinei.

Observatie !
Daca aveti mai putini stupi , rentabil este sa folositi mitak de 50 ml , avantajul este ca se poate pastra intact mult timp."

Eu nu mai folosesc apa in tratamente..nu se mai face acel fum asa dens.....eu am folosit 5ml de mitak si 100ml de ulei de parafina...atat
Augustin78

Mesajde FLORINELU » 15 Feb 2016, 20:23

multumesc mult Augustin.
FLORINELU

Mesajde Augustin78 » 15 Feb 2016, 20:30

Cu respect Nea Florinelu
sanatate maxima
Augustin78

Mesajde FLORINELU » 23 Feb 2016, 22:16

buna seara colegi in ale stuparitului, am promis ca va voi tine la curent cu evolutia situatiei din stupina mea si cauzele disparitiei albinelor pe cat posibil;ieri fiind timp favorabil am reusit sa controlez si restul de stupi care au ramas,rezultatul e dezastruos,din 30 de stupi mai am 8 dar si aceia cu indulgenta se pot numi stupi,albine pe 3-4 rame din 5-7,puiet foarte putin sau deloc la unii,albinele lipsa la apel,lazile goale,in unii era ceva albina moarta pe fundul lazii dar foarte putina,dovada ca sa depopulat iar putinele care au mai ramas au murit de singuratate,mancare era in toti suficienta,in luna ianuarie cand a fost cald am vazut zbor la unii stupi care acum nu mai sant. eu suspectez tratamentul antivarooa ca vinovat pentru acest dezastru cu toate ca am facut 3 tratamente in toamna cum de fapt fac in fiecare an.aceasta nu e o certitune sigura dar 90% da zic eu. vinovatul 100% este apicultorul adica eu deoarece undeva am gresit si se pare ca am gresit grosolan iar acuma mi-a venit nota de plata.
asta e muscand iti cresc dintii.
FLORINELU

Mesajde ves.lucian.zabrani » 23 Feb 2016, 22:31

Florinele ... mergem inainte !!! Si eu mai am 31 din 40 !!! Si printre ei si slabuti !!! Nu toti !!!
Perseverenta este calea succesului !!!
Vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat !!! ( Citat din Petru Rares ) !!!
:lol: :lol: :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde cristi_vidican » 23 Feb 2016, 22:46

îmi pare tare tău, cred că suferiți foarte mult.
Legat de varoa și tratamente.
Îi spuneam unui prieten că de peste 10 ani fac tratamentele antivaroa la fel - varachet și din când în când și mavrirol
2-3 tratamente în august, 2-3 în septembrie și 1 când nu mai e puiet.
Îl fac prin metoda clasică. Stupii sunt destul de bine închiși, nu suflă.
Nu am avut niciodată probleme cu varroa.

Îmi zicea el: nu renunța la tratament după metoda asta, chiar dacă-ți ia timp. Nu se merită să riști.

Spun asta pentru toți câți fac tratamente AV - varachetul e sfânt, dacă e făcut după metoda clasică.
Într-o ora fac lejer 60 de stupi. Singur.
Voi merge mai departe pe aceeași metodă, fără varojet, furetto, benzi impregnate etc și ect.
Drumul bătătorit, care-l cunosc, nu-l schimb.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde FLORINELU » 23 Feb 2016, 22:51

da Cristi m-am gandit si eu mult la asta si o sa vad ce hotarasc,oricum furetto e de vanzare pe cine intereseaza.nefolosit.
FLORINELU

Mesajde lucky5strike » 23 Feb 2016, 23:06

Nu e musai. Mai tarziu poate ca va convingeti ca este bun.

Sondarea starii de sanatate, periodicitatea si rotirea tratamentelor, verificarea eficientei...

Nimeni nu-i perfect.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Cristian Chirculescu » 25 Feb 2016, 00:13

Va salut.
Lectie importanta, dar scumpa...
Stiu eu ce spun...ceea ce a ramas este spuma materialului genetic...o sa va reveniti...o sa fiti mai puternic ca oricand...cu respect..
Alias FreeCristian 0764514729

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde Florin Dobre » 25 Feb 2016, 23:07

Imi pare rau sa aud asta... :(
Mergem inainte!

O posibila cauza ar fi doza cu care s-a facut tratamentul cu pufariciul. In legatura cu asta aveam si eu multe dubii....trebuie documentare serioasa. Pare simplu sa dai pufuri fata de tratamentul clasic cu VF...dar nu-i de gluma cu dozajul. Oricum...la varachet nu voi renunta niciodata. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Augustin78 » 25 Feb 2016, 23:15

Salut
E ma gandesc,ca pompita fiind defecta e posibil ca dozajul sa nu fi fost cel corect...e totusi o perere.
Numai bine.
Augustin78

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?