Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde tuturicius » 24 Feb 2016, 13:55

tuturicius

Mesajde peterneamt » 24 Feb 2016, 20:20

Mi-au murit 170 de familii din 260 pe vatra de iernare ( stupină ) , după ce am venit acasă din pastoral de la floarea soarelui la altă floarea soarelui semănată în diferite etape şi de diverşi fermieri , de jur împrejurul stupinei aproximativ 2000 de hectare . Miere am făcut, dar au început şi depopulările încă din timpul culesului , am făcut apoi unificări în 3 etape....... şi depopulările continuau...........Trebuia să fi plecat dar intrasem în criză de bani pentru că procesatorii mă amânau cu plata mierii şi am rămas cu stupii pe vatră sperând să se răcorească vremea şi să apară alte plante nectaro- polenifere (cum apăreau în fiecare an )care să ducă la creştere pontei mătcilor şi refacerea stupilor.
Din păcate a fost ca niciodată, caniculă până pe 15 septembrie ......... În octombrie din familiile cu 8-9 rame cu albină şi puiet mai rămăsese matca şi doi pumni de albină şi 20-30 kg de miere în rame.
Dacă mai am stupi se datorează faptului că am a doua vatră de iernare la 40 km de cea de bază unende este o zonă de deal şi nu sunt fermieri cu suprafeţe mari.
Cine mă despăgubeşte ? Cine e de vină ? Au fost necesari mulţi ani de muncă să construiesc stupina şi într-o lună dezastru...... PENTRU MINE PASTORALUL LA ORICE PLANTĂ AGRICOLĂ CULTIVATĂ DE FERMIERII NE ECOLOGICI S-A ÎNCHEIAT PENTRU TOT RESTUL ZILELOR CE LE MAI AM DE TRĂIT !
Am scris despre ce am păţit, ca să nu păţiţi ca mine......ulciorul dus mereu la apă se mai şi sparge.....! :roll:
ps. Am fost sfătuit de prieteni să nu spun păţania mea dar nu mi sa părut corect, şi vă avertizez că CCD-ul este şi în România şi nu e cauzat de alceva, decât de pesticidele din hrana albinelor (nectar şi polen ) ! :roll:
Ultima oară modificat de peterneamt pe 24 Feb 2016, 20:29, modificat 1 dată în total.
peterneamt

Mesajde CristianBee » 24 Feb 2016, 20:28

peterneamt scrie:Mi-au murit 170 de familii din 260 pe vatra de iernare ( stupină ) , după ce am venit acasă din pastoral de la floarea soarelui la altă floarea soarelui semănată în diferite etape şi de diverşi fermieri , de jur împrejurul stupinei aproximativ 2000 de hectare . Miere am făcut, dar au început şi depopulările încă din timpul culesului , am făcut apoi unificări în 3 etape....... şi depopulările continuau...........Trebuia să fi plecat dar intrasem în criză de bani pentru că procesatorii mă amânau cu plata mierii şi am rămas cu stupii pe vatră sperând să se răcorească vremea şi să apară alte plante nectaro- polenifere care să ducă la creştere pontei mătcilor şi refacerea stupilor.
Din păcate a fost ca niciodată, caniculă până pe 15 septembrie ......... În octombrie din familiile cu 8-9 rame cu albină şi puiet mai rămăsese matca şi doi pumni de albină şi 20-30 kg de miere în rame.
Dacă mai am stupi se datorează faptului că am a doua vatră de iernare la 40 km de cea de bază unende este o zonă de deal şi nu sunt fermieri cu suprafeţe mari.
Cine mă despăgubeşte ? Cine e de vină ? Au fost necesari mulţi ani de muncă să construiesc stupina şi într-o lună dezastru...... PENTRU MINE PASTORALUL LA ORICE PLANTĂ AGRICOLĂ CULTIVATĂ DE FERMIERII NE ECOLOGICI S-A ÎNCHEIAT PENTRU TOT RESTUL ZILELOR CE LE MAI AM DE TRĂIT !
Am scris despre ce am păţit, ca să nu păţiţi ca mine......ulciorul dus mereu la apă se mai şi sparge.....! :roll:

ps. Am fost sfătuit de prieteni să nu spun păţania mea dar nu mi sa părut corect si vă avertizez că CCD-ul este şi în România şi nu e cauzat de alceva, decât de pesticidele din hrana albinelor (nectar şi polen ) ! :roll:

Domnule Peterneamt : nu contesta nimeni cazurile punctuale dar sa nu punem semnul egal intre un caz ca al dumneavostra si folosirea acestor pesticide .

Ceea ce ar fi de invatat din ceea ce ati spus este urmatorul fapt : nu se tin toate ouale intr-un singur cos niciodata .
CristianBee

Mesajde asd » 24 Feb 2016, 20:38

Ba sunteti inconstienti si tu si inginerul lui peste. Scuza-ma. Ce se intampla in agricultura e un genocid fara precedent care abia a inceput. Tinta principala e OMUL.
asd

Mesajde teinegru64 » 24 Feb 2016, 20:44

Cat de tampit ...ori postac ..sa ii spui lui PETER ...chestia cu oua ???
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde cucubau » 24 Feb 2016, 20:46

peterneamt scrie:Mi-au murit 170 de familii din 260 pe vatra de iernare ( stupină ) , după ce am venit acasă din pastoral de la floarea soarelui la altă floarea soarelui semănată în diferite etape şi de diverşi fermieri , de jur împrejurul stupinei aproximativ 2000 de hectare . Miere am făcut, dar au început şi depopulările încă din timpul culesului , am făcut apoi unificări în 3 etape....... şi depopulările continuau...........Trebuia să fi plecat dar intrasem în criză de bani pentru că procesatorii mă amânau cu plata mierii şi am rămas cu stupii pe vatră sperând să se răcorească vremea şi să apară alte plante nectaro- polenifere (cum apăreau în fiecare an )care să ducă la creştere pontei mătcilor şi refacerea stupilor.
ps. Am fost sfătuit de prieteni să nu spun păţania mea dar nu mi sa părut corect, şi vă avertizez că CCD-ul este şi în România şi nu e cauzat de alceva, decât de pesticidele din hrana albinelor (nectar şi polen ) ! :roll:

Cine crede ca aici este vorba despre CCD se inseala amarnic.
Problema este greu de diagnosticat , nu iese nimic la analize sau rezultatele sunt nerelevante si totusi rezolvarea consta in administrarea de medicamente interzise in apicultura.
Un caz aproape similar in 2014 . Numai ca sa aplicat alta metoda nu sau facut unificari .
Familii de albine plecate in pastoral in stupi verticali cu caturi 1/1 populate in totalitate.
Dupa pastoral la FS foarte putine familii ocupau 8-9 rame , restul 4-5 rame si chiar mai putin .
Sau strans cuiburile la maxim , s-a extras tot ce s-a putut , s-au scos toate ramele ce nu au fost acoperite cu albine chiar de au avut ceva puiet.
Tratament cu ce a fost necesar , despaducheri la greu .
Iernat pe 3-4 rame ,putini pe 5 .
Pierderi pe timpul iernarii nesemnificative , sau refacut in primavara lui 2015.
Alti colegi de pastoral ce nu au facut decat despaducheri si unificari au pierdut stupinele in proporti de 70-80%
........
cucubau

Mesajde joohny » 24 Feb 2016, 21:04

Va salut.Duminica la viata satului a anuntat ca tarlalele pe baza de neonicotinoide trebuie avertizate prin atentionari cu indicatoare.Sanatate.
joohny

Mesajde peterneamt » 24 Feb 2016, 21:05

Excludeţi ca şi cauze posibile nosemele sau varooa pentru că stupii au fost trataţi corespunzător....... chiar şi cu fumagilin b . Ce nu am făcut......nu am extras toată mierea de la floarea soarelui .........Când ţi se va întâmpla..... va fi un caz personal nu punctual ! Putem numii cazul colectiv, sau cazul bebeluşilor cazuri punctuale....nu se întâmplă zilnic........, dar, pentru unii oameni sunt adevărate drame şi pe mine nu mă lasă rece ca pe tine !
peterneamt

Mesajde CristianBee » 24 Feb 2016, 21:13

Am sa fiu luat la suturi acum . Eu in 2015 am fost stropit la lucerna + FS si am avut pierderi . Am aflat ulterior ca un fermier a stropit la distanta de 1,6 km de locul unde aveam eu stupii . Tot in 2015 la 10 km mai in sud am avut stupi la camp de fs ( 30 ha ) cu samanta tratata cu neonic si nu am avut pagube de nici un fel . Solutiile radicale nu au dar niciodata rezultate . Asa interzicem , si ce punem in loc ? . Noi apicultorii nu suntem in stare sa controlam ceea ce putem controla ( management al stupilor , tratamente , hrana atunci cand natura nu are de oferit albinelor mai nimic si altele ) dar vrem sa controlam ce nu putem controla . Ma chinuii de cand am inceput eu cu apicultura sa ii strang pe apicultorii de pe raza unde tin eu stupii in primavara si toamna sa ne coordonam cu tratamentele cu selectia materialului reproducator , hranirile si rezultat ioc = fiecare face ce il taie capul crezand ca asa este cel mai bine .

Niciodata nu am contestat faptul ca nu se pot intampla cazuri ca acestea dar sa spui ca sa intamplat finca samanta de floare a fost tratata cu neonice fara a avea rezultatele analizelor ( chit ca sunt insecticide de tip neonice , piretroizi , polen toxic , longevitate a albinelor mica datorata starii sanitare a stupilor , hranei insuficiente sau de proasta calitate sau ce mai este ) nu poate pune semnul de egalitatea intre un asa zis suspect si aceste insecticide de tip neonic .
CristianBee

Mesajde CristianBee » 24 Feb 2016, 21:17

teinegru64 scrie:Cat de tampit ...ori postac ..sa ii spui lui PETER ...chestia cu oua ???

Multumesc pentru apelativ . Este ceva gresit in a ii recomanda cuiva sa nu isi duca stupii ( toti stupii pe care ii are ) intr-un singur loc ?
CristianBee

Mesajde CristianBee » 24 Feb 2016, 21:33

asd scrie:Ba sunteti inconstienti si tu si inginerul lui peste. Scuza-ma. Ce se intampla in agricultura e un genocid fara precedent care abia a inceput. Tinta principala e OMUL.

As fi inconstient daca as spune ca totul este ok , NU ESTE ! Haide sa interzicem toatelucrutile pe care le folosim noi ca si oameni . Pana nu o sa acceptam ca nu putem avea de toate fara a suporta si consecintele sa nu fim ipocriti . Vrem rosii in ianuarie dar sa fie ecologice , vrem sa interzicem neonicele cand noi folosim piretroizi sau alte insecticide ca sa tratam stupii , folosim antibiotice si asa mai departe . Orice aplicat cu masura si cap va aduce si beneficii dar si consecinte dar daca acestea sunt la egalitate iesim castigati .
Nu sustin folosirea anumitor substante sau ca fara acestea va disparea omenirea din cauza foamei ( si aici o ipocrizie cat cuprinde ) ci doar ca atunci cand vrei sa ajungi undeva trebuie sa stii unde vrei sa ajungi ca sa ai rezultatul dorit .
CristianBee

Mesajde peterneamt » 24 Feb 2016, 21:38

Am peste 35 de ani de apicultură practică şi teoretică am citit despre albine mai mult de cât am citit în cei 10 ani de studii universitare şi post universitare.....chiar crezi că nu ştiu ce fac . A, că nu pot dovedii, e una , dar când ştiu ce ştiu e alta. Da a fost un cumul de factori......dar dacă duceam stupii la Dunăre ,luam şi miere şi aveam şi stupii puternici şi de acum înainte asta o să fac: vara la munte, toamna la Dunăre ! Şi o să fac ceva pe agricultura voastră ! :evil:
peterneamt

Mesajde peterneamt » 24 Feb 2016, 21:44

Credeţi că pentru fermierii Români sau aprobat ....neonicotinoidele......Ei au mai puţin de jumătate din terenul agricol al ţării......restul străinii care nu au milă şi nici respect. :evil:
peterneamt

Mesajde tuturicius » 24 Feb 2016, 21:44

nu prea suntem agricultori pe aici ...
tuturicius

Mesajde CristianBee » 24 Feb 2016, 21:48

Domnule Peter : daca un agricultori ar cere deacum incolo ca tratamentelepe care le folosim noi sa fie interzi-se ce raspuns i-ati da ?
CristianBee

Mesajde cucubau » 24 Feb 2016, 21:51

peterneamt scrie:Credeţi că pentru fermierii Români sau aprobat ....neonicotinoidele......Ei au mai puţin de jumătate din terenul agricol al ţării......restul străinii care nu au milă şi nici respect. :evil:

Fermierii nu prea au de ales , singura varianta neonicotinoide.
Pana in 2007 exista Furadanul , dupa 2007 a fost interzis.
........
cucubau

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE