Si ce e de interes pentru noi aici? Ca poate mi-a scapat.
peterneamt scrie:Mi-au murit 170 de familii din 260 pe vatra de iernare ( stupină ) , după ce am venit acasă din pastoral de la floarea soarelui la altă floarea soarelui semănată în diferite etape şi de diverşi fermieri , de jur împrejurul stupinei aproximativ 2000 de hectare . Miere am făcut, dar au început şi depopulările încă din timpul culesului , am făcut apoi unificări în 3 etape....... şi depopulările continuau...........Trebuia să fi plecat dar intrasem în criză de bani pentru că procesatorii mă amânau cu plata mierii şi am rămas cu stupii pe vatră sperând să se răcorească vremea şi să apară alte plante nectaro- polenifere care să ducă la creştere pontei mătcilor şi refacerea stupilor.
Din păcate a fost ca niciodată, caniculă până pe 15 septembrie ......... În octombrie din familiile cu 8-9 rame cu albină şi puiet mai rămăsese matca şi doi pumni de albină şi 20-30 kg de miere în rame.
Dacă mai am stupi se datorează faptului că am a doua vatră de iernare la 40 km de cea de bază unende este o zonă de deal şi nu sunt fermieri cu suprafeţe mari.
Cine mă despăgubeşte ? Cine e de vină ? Au fost necesari mulţi ani de muncă să construiesc stupina şi într-o lună dezastru...... PENTRU MINE PASTORALUL LA ORICE PLANTĂ AGRICOLĂ CULTIVATĂ DE FERMIERII NE ECOLOGICI S-A ÎNCHEIAT PENTRU TOT RESTUL ZILELOR CE LE MAI AM DE TRĂIT !
Am scris despre ce am păţit, ca să nu păţiţi ca mine......ulciorul dus mereu la apă se mai şi sparge.....!![]()
ps. Am fost sfătuit de prieteni să nu spun păţania mea dar nu mi sa părut corect si vă avertizez că CCD-ul este şi în România şi nu e cauzat de alceva, decât de pesticidele din hrana albinelor (nectar şi polen ) !
peterneamt scrie:Mi-au murit 170 de familii din 260 pe vatra de iernare ( stupină ) , după ce am venit acasă din pastoral de la floarea soarelui la altă floarea soarelui semănată în diferite etape şi de diverşi fermieri , de jur împrejurul stupinei aproximativ 2000 de hectare . Miere am făcut, dar au început şi depopulările încă din timpul culesului , am făcut apoi unificări în 3 etape....... şi depopulările continuau...........Trebuia să fi plecat dar intrasem în criză de bani pentru că procesatorii mă amânau cu plata mierii şi am rămas cu stupii pe vatră sperând să se răcorească vremea şi să apară alte plante nectaro- polenifere (cum apăreau în fiecare an )care să ducă la creştere pontei mătcilor şi refacerea stupilor.
Din păcate a fost ca niciodată, caniculă până pe 15 septembrie ......... În octombrie din familiile cu 8-9 rame cu albină şi puiet mai rămăsese matca şi doi pumni de albină şi 20-30 kg de miere în rame.
Dacă mai am stupi se datorează faptului că am a doua vatră de iernare la 40 km de cea de bază unende este o zonă de deal şi nu sunt fermieri cu suprafeţe mari.
Cine mă despăgubeşte ? Cine e de vină ? Au fost necesari mulţi ani de muncă să construiesc stupina şi într-o lună dezastru...... PENTRU MINE PASTORALUL LA ORICE PLANTĂ AGRICOLĂ CULTIVATĂ DE FERMIERII NE ECOLOGICI S-A ÎNCHEIAT PENTRU TOT RESTUL ZILELOR CE LE MAI AM DE TRĂIT !
Am scris despre ce am păţit, ca să nu păţiţi ca mine......ulciorul dus mereu la apă se mai şi sparge.....!![]()
ps. Am fost sfătuit de prieteni să nu spun păţania mea dar nu mi sa părut corect, şi vă avertizez că CCD-ul este şi în România şi nu e cauzat de alceva, decât de pesticidele din hrana albinelor (nectar şi polen ) !
teinegru64 scrie:Cat de tampit ...ori postac ..sa ii spui lui PETER ...chestia cu oua ???
asd scrie:Ba sunteti inconstienti si tu si inginerul lui peste. Scuza-ma. Ce se intampla in agricultura e un genocid fara precedent care abia a inceput. Tinta principala e OMUL.
peterneamt scrie:Credeţi că pentru fermierii Români sau aprobat ....neonicotinoidele......Ei au mai puţin de jumătate din terenul agricol al ţării......restul străinii care nu au milă şi nici respect.
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori