Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde Hunbee » 24 Feb 2016, 22:19

tuturicius scrie:
geangu scrie:bai fratilor, trebuie sa intelegi ca pana va certati voi cu fermieri si ministerul, in momentul cand ai observat cea mai mica mortalitate ne la locul ei, in secunda doi ai plecat cu stupii....

Exact!

Pai exact unde te duci?
Exact la alt lan care poate e si el toxic?
Exact acasa si stai sa vina iarna?

E ca si cu ai spune ca daca esti intro intersectie poluata singura solutie e sa mergi in alta intersectie, probabil tot poluata.

Mioritic.
Hunbee

Mesajde mellis » 25 Feb 2016, 00:38

Oameni buni,
Un apicultor cu experienta trage un semnal de alarma, si voi nu puteti iesi din bula voastra..
Treziti-va, nu este o gluma, ne dam cu parerea ca asa este bine, dar avem o problema mare sau mai multe care va ajunge in ograda fiecaruia mai devreme sau mai tarziu...
Ce este de facut? Chiar nu putem ajunge la o intelegere si o concluzie ca oamenii?
Imi pare rau pentru pierderea avuta, aveti puterea sa va reveniti, este greu dar trebuie sa nu renuntati la lupta.
Multumesc pentru informatie - este un fapt real ce nu trebuie neglijat.
Sanatate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde cucubau » 25 Feb 2016, 01:42

Atata timp cat nu exista o situatie clara cu problemele aparute si cauzele ce au produs acele probleme , dezbaterile de acest fel vor continua.
Inca nu se stie cu certitudine daca in problemele aparute de vina sunt doar nicotinoidele , sau daca nicotinoidele in asociere cu altceva provoaca moartea albinelor.
In 2011 cat si in 2012 la culesul de la FS in sudul tarii s-au inregistrat productii mari de miere fara probleme de depopulare a stupilor.
Soiurile de FS in cauza atunci au fost de la Pioneer, in 2014 cat si in 2015 soiurile de FS unde s-au inregistrat pierderi masive au fost de la Syngenta.
Banuiesc ca si in 2011 cat si in 2012 s-au folosit nicotinoide .
........
cucubau

Mesajde Bambucha » 25 Feb 2016, 09:53

*Banuiala*... Daca va informati un pic veti vedea ca atunci nu erau folosite la nivelul zilei de azi!
Deci DA neonicele/insecticidele/pesticidele/erbicidile sunt o problema. Si ma afecteaza inclusiv pe vetrele stationare!! Presuri de albina moarta in timpul rapitei si al florii soarelui, in afara acestor culturi tehnice nu am observat mortaliati. Oare ce dovezi nestiintifice vrem mai mult?

Daca tot suntem "ipocriti" (calificari puse anterior prin topic) hai atunci sa ne apucam sa taiem la ras padurile, sa exploatam cu cianuri tot ce prindem, etc, ca de, asta-i era in care traim. Interesanta optica!
@Cristi din Tulcea ---da stiu ca la aprinderea unui bec consum energie-- dar Romania are deja 27 % productie eoliana :idea: . Automobilul cu, combustie sper sa fie cat mai repede inlocuit cu vehicule care folosesc resurse regenerabile... Eu personal constientizez ce inseamna un mediu curat si sanatos! Dar tu?
LE: Nu mananc rosii in ianuarie!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde stefanmadalin » 25 Feb 2016, 12:47

peterneamt scrie:Am peste 35 de ani de apicultură practică şi teoretică am citit despre albine mai mult de cât am citit în cei 10 ani de studii universitare şi post universitare.....chiar crezi că nu ştiu ce fac . A, că nu pot dovedii,

Mai bine taceai din gura cu studiile, serios.

Stii bine ca pentru orice diploma trebuie sa scrii o lucrare, pe care nu o poti face in totalitate, mai trebuie sa citezi si munca altora, deci surse, surse, surse.....oare tu ai studii postuniversitare si vii cu youtube. Serios? Chiar ma gandesc cat ai dat pe diplomele alea, fara suparare.

peterneamt scrie:Credeţi că pentru fermierii Români sau aprobat ....neonicotinoidele......Ei au mai puţin de jumătate din terenul agricol al ţării......restul străinii care nu au milă şi nici respect. :evil:

HA HA HA...Iarasi nu ai surse si aberezi cat cuprinde....

peterneamt scrie:Excludeţi ca şi cauze posibile nosemele sau varooa pentru că stupii au fost trataţi corespunzător....... chiar şi cu fumagilin b .

Aha, tu tratezi stupii cu tot felul de solutii/substante, tratamente la zii, agricultorii nu, nu frate nu, nu au voie la nimic.... Si tot ei otravesc mancarea.... Vezi ca din produsele ago nu se face doar mancare, ci si energie, din produsele stupului, toate ajung in stomac(mai putin ceara). Deci cine otraveste consumatorul mai bine si in mod direct?

Stiam ca antibioticele sunt interzise. Dupa va plangeti ca nu va dau cei ce achizitioneaza mierea banii ca va gasesc cu antibiotice....
http://www.stuparitul.com/medicamente_s ... icole.html
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 25 Feb 2016, 15:33

Puteti sa va duceti si voi, astia fara pamant prin Cuba, salariul mediu 20$/luna. PLeci cu 5000-6000E de aici si devii mare fermier acolo.
NU VA OPRESTE NIMENI!!!!!!!
stefanmadalin

Mesajde asd » 25 Feb 2016, 15:54

Uitati oameni buni acesta este OMUL NOU :lol: . De ci incolo astia ne vor conduce. Stefane zi mai departe ce ai de zis...
Forumul acesta a devinit o platforma de exprimare a ************ fara suflet.
asd

Mesajde activ » 25 Feb 2016, 16:01

asd scrie:Ba sunteti inconstienti si tu si inginerul lui peste. Scuza-ma. Ce se intampla in agricultura e un genocid fara precedent care abia a inceput. Tinta principala e OMUL.

B I G ... L I K E ! ! !
Fişiere ataşate
FB_IMG_1453918701635.jpg
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde stefanmadalin » 25 Feb 2016, 16:04

asd scrie:Forumul acesta a devinit o platforma de exprimare a ********** fara suflet.

Sunt rezultatul vostru, ce se naste din pisica soareci mananca!
E clar ca avem opinii diferite asupra realitatii si a viitorului, eu doar ma adaptez nevoilor!
Poate-mi zici si mie ce am spus gresit pentru o asa exprimare!
stefanmadalin

Mesajde tuturicius » 25 Feb 2016, 16:14

asd scrie:Uitati oameni buni acesta este OMUL NOU :lol: . De ci incolo astia ne vor conduce. Stefane zi mai departe ce ai de zis...
Forumul acesta a devinit o platforma de exprimare a ********** fara suflet.

In sfarsit discutia incepe sa fie civilizata ...
tuturicius

Mesajde mellis » 25 Feb 2016, 16:16

stefanmadalin scrie:
asd scrie:Forumul acesta a devinit o platforma de exprimare a ********** fara suflet.

Sunt rezultatul vostru, ce se naste din pisica soareci mananca!
E clar ca avem opinii diferite asupra realitatii si a viitorului, eu doar ma adaptez nevoilor!
Poate-mi zici si mie ce am spus gresit pentru o asa exprimare!

Stefan,
Adevarul este la mijloc. Cu atitudinea asta nu o sa fi vazut altfel.
Cand spui ca te adaptezi - cum faci ?
Iti creste o mana sau un nou picior sau folosesti alte metode de a combate poluarea (costum de plumb)?
Oare studiile facute si interzicerea in europa au fost facute fara dovezi - asa ca da bine la populatie - asa crezi?
Sanatate
mellis

Mesajde tuturicius » 25 Feb 2016, 16:19

Nu a spus nimeni ca neo sunt vreun balsam.
NU SUNT BUNE. Dar asta e una, si a injura fermierii non stop e alta. E asa de greu de priceput???
tuturicius

Mesajde tuturicius » 25 Feb 2016, 16:23

Ca si normele Euro la masini. Sunt impuse, avem toti euro. Nu ar fi fost impuse, nu am fi avut, pt ca costa. Se infunda DPF pe un diesel, spuneti-mi mie cine merge sa dea o groaza de bani pe unul nou daca nu ar fi impusa obligativitatea lui.
NEOOOO SUNT OTRAAAAAAVURI. Dar mai usor cu injurat fermierii care le folosesc, dat foc la lanuri ....
tuturicius

Mesajde stefanmadalin » 25 Feb 2016, 16:24

mellis scrie:
Cand spui ca te adaptezi - cum faci ?

Vezi care sunt cauzele adevarate, si gasesti solutii de rezolvare a cauzei nu a efectului. Ai la indemana acum solutii stintifice in orice domeniu si poti implementa un plan de masuri pentru orice problema.
Ca iti mor 100 si ceva de stupi din care mai ramane o mana de albina si dai vina pe produsul X fara nicio dovada e cea mai gresita abordare.

O adaptare concreta si prietenoasa cu mediul : utilizarea OMG reduce consumul de pesticide cu cel putin o treime.
stefanmadalin

Mesajde tuturicius » 25 Feb 2016, 16:26

Si mai usor, daca se poate, cu facut oamenii ********* p'acilea ...
tuturicius

Mesajde mellis » 25 Feb 2016, 17:30

Mai oameni buni, noi suntem in europa - cu legi, studii, interziceri, si daca suntem uniti putem sa obtinem ceva.
Americanii si canadienii mai greu - au acceptat ideea - nu prea au ce face..
Nu poti compara un stup canadian depopulat cu unul de al nostru. Nici lor nu le place dar nu au alternative, noi avem..
Am constientizat ca avem otrava-n tara si vin vremuri grele, este greu de controlat pe o raza mare langa stupina cine si ce stropeste...
Chiar credeti ca nu putem obtine dreptate daca suntem uniti? Este an electoral, se fac promisiuni, se castiga votanti..
Un coleg apicultor are probleme, centralizam datele - tragem concluzii, planuri, miting, scrisori..
Avem toti de castigat daca avem un scop comun.
Sanatate..
mellis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE