proapis13 scrie:Eu zic sa mai astepti,babaciunile incep ouatul mai tarziu...
nicu has scrie:Pai daca nu e regina e grav
Unifical cu cel cu regina
teinegru64 scrie:La cinci rame cu abina...lipsa reginei...e usor de remarcat .Fie el incepator.Nu ai mentionat zona....asa ca e greu cu presupusu'.Eu zic sa mai ai rabdare.La mine 80% nu au puiet.
ionpojoga scrie:nicu has scrie:Pai daca nu e regina e grav
Unde as gasi descrierea procedurii unificarii? Din cite stiu o familie nu accepta albina din alt stup.
proapis13 scrie:ionpojoga scrie:nicu has scrie:Pai daca nu e regina e grav
Unde as gasi descrierea procedurii unificarii? Din cite stiu o familie nu accepta albina din alt stup.
Aici...
viewtopic.php?f=11&t=588&hilit=unificare#p9552
ionpojoga scrie:Sunt un incepator in cresterea albinelor (1an). Am intrat in iarna cu 2 stupi. Acum cateva zile, strimtorind cuiburile, la unul din ei n-am gasit regina(matca).Nici puiet proaspat n-am vazut sa fie depus.Albine-vreo 5 rame. In al 2-lea stup este si regina, si puiet capacit. Ceva grav? Daca da, care-ar fi solutia.
gica.mosu scrie:Teinegru64 scrie....la mine 80% nu au puiet....Paiiii,ai matci din Chinade oua doar pana la 1 sept...si acum un ou icisa-Vaslui si unul pi colosa la Focsani
Paaaai D-om Mitica,cu ce culegi salcamul
...Azi am unificat un roi cu un stup s'am ramas mut la cat puiet am gasit(la ac data=vremea dicteaza)...3 respectiv pe4 rame puiet ,destul si si,capacit,larvar ,ou in picioare...(traiasca polenul+proteica
)....
DoarEu scrie:gica.mosu scrie:Teinegru64 scrie....la mine 80% nu au puiet....Paiiii,ai matci din Chinade oua doar pana la 1 sept...si acum un ou icisa-Vaslui si unul pi colosa la Focsani
...Azi am unificat un roi cu un stup s'am ramas mut la cat puiet am gasit(la ac data=vremea dicteaza)...3 respectiv pe4 rame puiet ,destul si si,capacit,larvar ,ou in picioare...(traiasca polenul+proteica
)....
Anul trecut am avut o familie pe 7 intervale care la verificarea din 23 martie nu avea puiet!!!
Peste o saptamana cand m-am uitat...oua si larve de 1-2 zile...in mai...la salcam...a dat lafel cum a dat si o familie care incepuse ouatu in februarie...iar in toamna la tratamente av...se vedea cu ochiu' liber...diferenta de "recolta"
Anul asta trag din regina aia...de roit nici vorba...de blanda e blanda...de strans strange...deci...
teinegru64 scrie:De ce regina ....trantori nu iti plac ???
gica.mosu scrie:Teinegru64 scrie....la mine 80% nu au puiet....Paiiii,ai matci din Chinade oua doar pana la 1 sept...si acum un ou icisa-Vaslui si unul pi colosa la Focsani
)....
DoarEu scrie:teinegru64 scrie:De ce regina ....trantori nu iti plac ???
Tragem tragem si trantori...iar de n-or fii buni...facem apilarnil
O sa las sa iasa cateva rame claditoare din cateva familii mai bengoase...restu... la "zama' magica" cu ei![]()
Ps:Apai de ce sa se imperecheze regina vecinului cu trantoru' meu? Ia...pai nu-i cer bani vecinului pe insamantare?![]()
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori