De ce dai apa la moara??peterneamt scrie:, alţii mă consideră nebun
Apa trece.... PETER'...li raman
De ce dai apa la moara??peterneamt scrie:, alţii mă consideră nebun
stefanmadalin scrie:imidacloprid, Gaucho
450mg/kg(LD50 - Oral)
>5,000mg/kg(LD50 - Dermal)
lindane (CH)=DDT
88-125mg/kg(LD50 - Oral)
1,000mg/kg(LD50 - Dermal)
stefanmadalin scrie:tuturicius scrie:Vreau sa intreb (intreb, nu dau cu parul), inainte de neo cum se proceda cu Tanymecus?
Carbofuran s.a. , in produs comercial FURADAN!
Despre el umblau povesti prin sat ca au dat porumb verde la cai (samanta tratata) si a murit calul. Dar sunt doar povesti.
stefanmadalin scrie:stefanmadalin scrie:imidacloprid, Gaucho
450mg/kg(LD50 - Oral)
>5,000mg/kg(LD50 - Dermal)
lindane (CH)
88-125mg/kg(LD50 - Oral)
1,000mg/kg(LD50 - Dermal)
carbofuran (Furadan)
8 mg/kg(LD50 - Oral)
>3,000 mg/kg(LD50 - Dermal)
peterneamt scrie: Şi acum 100 de ani nu era agricultură ? 0amenii mâncau doar rădăcini de ...... Pe atunci oare nu existau dăunătorii de azi.......? Of ...tinerii din ziua de azi....au impresia că ei au inventat totul!
tuturicius scrie:Furadanul intre timp s-a interzis?
CristianBee scrie:Mellis : pe bune daca inteleg ceea ce doresti . Doresti sa se interzica toate pesticidele sau doar unele sau cum ca nu pricep . Pentru tine orice solutie ar fi gasita tot nu ar fi buna . Da tu o solutie magica si de maine eu unul merg sa bat pe la usile cunoscute sa promovez ideea .
Ioan Guist scrie:Eu , noi suntem apicultori cu treaba. Cu probleme si cu timp limitat.Nu e treaba noastra sa gandim sa actionam sau sa combatem actiuni ce ne strica afacerea.Stiu ca suna rau dar cel putin eu, nu pot acoperii toate aceste probleme .Nici cu mintea si nici cu actiunea.Apicultorul trebuie sa se consume in vatra de stupina si nu pe net. sau prin mitinguri.
stefanmadalin scrie:In 2015 am tratat samanta de porumb cu imidacloprid, am facut tratament in vegetatie(corectie) si tot au fost pierderi. Cand o sa intelegeti chestia asta???????
Voi credeti ca fermierii vor sa trateze si sa cheltuiasca bani, doar ca sa omoare albine? Cine ar fii nebun sa dea banii pe ceva ce nu-i de folos???
Insecta asta nu se dezvolta peste tot, ii place mai pe la noi, daia suntem mai singuri cu derogare, nu ca altii n-au dat derogare pentru protectia albinelor. Francezii nu stiu ce-i ala tanymecus dilaticollis.
mellis scrie:
tuturicius scrie:In familie ne ocupam, printre altele, de 35 de hectare de vita de vie, din care 8-9 sunt luate in arenda, unde facem toate lucrarile, inclusiv doua ierbicidari cu glifosat/an.
Sotia se ocupa de vii, dar tehnologia eu o stabilesc. Lamuriti-ma cum ar trebui sa fac ca sa nu mai folosesc glifosatul.
stefanmadalin scrie:Este usor de vorbit, nu?
Cand ai o afacere nu-ti permiti nicio greseala.
Da, am facut 2 tratamente, la samanta si in vegetatie. Nu scrie nicaieri ca nu am voie. La samanta cu imidacloprid si in vegetatie cu piretroid. In dozele recomandata. Unde e problema?
In curand o sa incep tratamentele pentru 2016, fiti pe faza.
Da stiu, eu omor oameni, albine, criminal in serie, cancere....monsato......puscaria ma haleste!
stefanmadalin scrie:Ce am vrut sa arat este ca la inceput s-au folosit substante foarte toxice, iar cu timpul s-a incercat inlocuirea lor cu ceva mai prietenos. Cu siguranta ca le va venii si randul neonicotionidelor, piretroizilor, care vor fii inlocuiti cu ceva mai prietenos.
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori