Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde teinegru64 » 28 Feb 2016, 22:42

peterneamt scrie:, alţii mă consideră nebun
De ce dai apa la moara??
Apa trece.... PETER'...li raman
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde stefanmadalin » 28 Feb 2016, 22:45

stefanmadalin scrie:imidacloprid, Gaucho
450mg/kg(LD50 - Oral)
>5,000mg/kg(LD50 - Dermal)

lindane (CH)=DDT
88-125mg/kg(LD50 - Oral)
1,000mg/kg(LD50 - Dermal)

carbofuran (Furadan)
8 mg/kg(LD50 - Oral)
>3,000 mg/kg(LD50 - Dermal)
Ultima oară modificat de stefanmadalin pe 28 Feb 2016, 22:48, modificat 1 dată în total.
stefanmadalin

Mesajde teinegru64 » 28 Feb 2016, 22:48

stefanmadalin scrie:
tuturicius scrie:Vreau sa intreb (intreb, nu dau cu parul), inainte de neo cum se proceda cu Tanymecus?

Carbofuran s.a. , in produs comercial FURADAN!
Despre el umblau povesti prin sat ca au dat porumb verde la cai (samanta tratata) si a murit calul. Dar sunt doar povesti.

Sa vorbesc pe limba ta...ai dovezi ca sunt povesti ??
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde tuturicius » 28 Feb 2016, 22:50

Uite o dovada: (eu, vet) ii dadeau calului porumbul, brusc, mult, facea o colica severa, dadea coltul si ... furadanul a fost de vina ;)
LE
Colica nu are nici o treaba cu pesticidul, are alta etiologie.
Ultima oară modificat de tuturicius pe 28 Feb 2016, 22:51, modificat 1 dată în total.
tuturicius

Mesajde peterneamt » 28 Feb 2016, 22:50

stefanmadalin scrie:
stefanmadalin scrie:imidacloprid, Gaucho
450mg/kg(LD50 - Oral)
>5,000mg/kg(LD50 - Dermal)

lindane (CH)
88-125mg/kg(LD50 - Oral)
1,000mg/kg(LD50 - Dermal)

carbofuran (Furadan)
8 mg/kg(LD50 - Oral)
>3,000 mg/kg(LD50 - Dermal)

Şi acum 100 de ani nu era agricultură ? 0amenii mâncau doar rădăcini de ...... Pe atunci oare nu existau dăunătorii de azi.......? Of ...tinerii din ziua de azi....au impresia că ei au inventat totul! :lol:
Ultima oară modificat de peterneamt pe 28 Feb 2016, 22:52, modificat 1 dată în total.
peterneamt

Mesajde tuturicius » 28 Feb 2016, 22:52

Furadanul intre timp s-a interzis?
tuturicius

Mesajde tuturicius » 28 Feb 2016, 23:32

Pana primesc raspuns imi raspund singur. Din cate stiu eu, furadanul e interzis. Probabil de aia am mai vazut declaratii in care agricultorul spunea ca nu are alternativa la neo. Probabil ca daca apuca sa iasa planta si inca nu e mancata se poate da in momentul ala cu insecticid pe ea.
Dar mai imi pun o intrebare. E forum de discutii, asa ca astept pareri nu dat cu parul si pumnul in masa. Daca se interzic neo si agricultoul are probleme cu cultura de FS si pur si simplu renunta la ea? :roll: Acum, cu neo, fara neo, la noi in tara se face oaresce miere de FS. Anul asta, la mine in zona oricum a fost putina floare semanata, a fost lumea si tara pe ea, asa ca am vazut cum e si cand nu se cultiva floare multa. Unde anul trecut eram singurel la ditamai lanurile de floare.
tuturicius

Mesajde stefanmadalin » 28 Feb 2016, 23:32

peterneamt scrie: Şi acum 100 de ani nu era agricultură ? 0amenii mâncau doar rădăcini de ...... Pe atunci oare nu existau dăunătorii de azi.......? Of ...tinerii din ziua de azi....au impresia că ei au inventat totul! :lol:

Pa da, dar acum vreo 100 de ani productia medie la hectar era vreo 1300 kg(sisesti in cartea lui din 47) in cel mai fericit caz. Acum e si de 10 ori mai mare. Acu 100 de ani nu zburau avioanele ca acum, masinile erau trase de cai, si remediul cel mai bun in caz in care te raneai era amputarea, iar speranta de viata nu depasea 40 ani. Intelegi ce vreu sa spun?
https://ro.wikipedia.org/wiki/Speran%C8 ... 8%9B%C4%83

tuturicius scrie:Furadanul intre timp s-a interzis?

Da, din 2007 cred, la noi in tara, probabil in UE era interzis mai demult.

Ce am vrut sa arat este ca la inceput s-au folosit substante foarte toxice, iar cu timpul s-a incercat inlocuirea lor cu ceva mai prietenos. Cu siguranta ca le va venii si randul neonicotionidelor, piretroizilor, care vor fii inlocuiti cu ceva mai prietenos.
Ultima oară modificat de stefanmadalin pe 28 Feb 2016, 23:41, modificat 1 dată în total.
stefanmadalin

Mesajde lucky5strike » 28 Feb 2016, 23:36

:roll:
Fişiere ataşate
World-Population-1800-2100.png
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde mellis » 29 Feb 2016, 02:25

CristianBee scrie:Mellis : pe bune daca inteleg ceea ce doresti . Doresti sa se interzica toate pesticidele sau doar unele sau cum ca nu pricep . Pentru tine orice solutie ar fi gasita tot nu ar fi buna . Da tu o solutie magica si de maine eu unul merg sa bat pe la usile cunoscute sa promovez ideea .

Cristian, te salut.
Singura modalitate ce o vad sa ne aliniem celor ce au fost mereu inaintea nostra este acum iesirea in strada - sa dovedim macar o data ca existam si suntem uniti..Ma declar multumit daca ne aliniem la interzicerea celor 3 sau 4 pentru care sunt studii serioase facute, pana si in "tara promisa"..
+ diferite scurtaturi legale si amenzi europene...
Intelegerea cu agricultorii nu este o solutie, raza de actiune este mare, nu vad cum poti sa te feresti...
la noi a mers mereu principiul "otravim fantanile" si mergem in munti...
suntem in europa si atat cat toate tarile s-au aliniat - noi nu ca suntem paduchiosi - sa fim seriosi - vezi un mesaj mai jos..
sanatate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde mellis » 29 Feb 2016, 02:35

Ioan Guist scrie:Eu , noi suntem apicultori cu treaba. Cu probleme si cu timp limitat.Nu e treaba noastra sa gandim sa actionam sau sa combatem actiuni ce ne strica afacerea.Stiu ca suna rau dar cel putin eu, nu pot acoperii toate aceste probleme .Nici cu mintea si nici cu actiunea.Apicultorul trebuie sa se consume in vatra de stupina si nu pe net. sau prin mitinguri.

Stima Ioane,
Acum vorbesti ca un capitan ce sta izolat in cetatea sa, in jurul lui razboi si foc..
Stii bine ca va ajunge la toti ceata deasa..mai devreme sau mai tarziu...si trebuie sa vedem mai departe de stup, apa, pamantul, copiii..
vorbesti ca ciobanul mioritic, desi el iese afara cu ghioaga la urs..
Sanatate..
mellis

Mesajde mellis » 29 Feb 2016, 02:44

stefanmadalin scrie:In 2015 am tratat samanta de porumb cu imidacloprid, am facut tratament in vegetatie(corectie) si tot au fost pierderi. Cand o sa intelegeti chestia asta???????
Voi credeti ca fermierii vor sa trateze si sa cheltuiasca bani, doar ca sa omoare albine? Cine ar fii nebun sa dea banii pe ceva ce nu-i de folos???
Insecta asta nu se dezvolta peste tot, ii place mai pe la noi, daia suntem mai singuri cu derogare, nu ca altii n-au dat derogare pentru protectia albinelor. Francezii nu stiu ce-i ala tanymecus dilaticollis.

Stefan,
Deci ai tratat samanta, apoi ai aplicat corectie si tot ai avut probleme?
Te-ai mai incadrat in limita legala, sau nu ti-a pasat?
Lacomia asta - cu de zece ori mai multa productie crezi ca ne va aduce ceva bun?
Mereu exista alte solutii - dar ne lasam invatati de o piata majoritara ce stie sa-si vanda produsele..
Acest paduche traieste doar pe terittoriul tarii noastre, ar fi o mare minune.
Sanatate
mellis

Mesajde stefanmadalin » 29 Feb 2016, 02:49

mellis scrie:

Este usor de vorbit, nu?
Cand ai o afacere nu-ti permiti nicio greseala.
Da, am facut 2 tratamente, la samanta si in vegetatie. Nu scrie nicaieri ca nu am voie. La samanta cu imidacloprid si in vegetatie cu piretroid. In dozele recomandata. Unde e problema?
In curand o sa incep tratamentele pentru 2016, fiti pe faza.

Da stiu, eu omor oameni, albine, criminal in serie, cancere....monsato......puscaria ma haleste! :lol:

Hai sa va mai spun una. Derogarile se dau primavara, in ianuariefebruarie martie. Samanta pentru semanat se conditioneaza in octombrie-noiembrie-decembrie. Tot atunci se trateaza cu fungicid si se ambaleaza la sacii finali.
Stiti ce inseamna asta? Ca la venirea derogarii samanta deja e pregatita pentru semanat.
Ce face fermierul? Cumpara samanta in ianuarie si se duce la o statie pentru tratarea semintelor. Statia are insecticidul cu aprobare, ia sacii de la fermier si-i trateaza samanta.
Fermierul nu mai poate cumpara neonicotinoidele si sa le aplice cu o betoniera, nu are autorizatie de aplicare pentru asa ceva.
Ce fac unii fermieri? Renunta sa mai duca samanta la tratat in statiile speciale, transport in plus, bani in plus....prefera sa traga un insecticid in vegetatie.
Asa am si eu vecini, nu mai trateaza. N-au tratat in 2014, a venit 2015, n-au tratat nici atunci. Ce fac populatiile de daunatori? Se inmultesc.
Asa m-am trezit eu intr-un an, vecinii mei n-au tratat samanta, eu imi facusem treaba. Si ma trezez cu invazie de la vecinasii mei de ratisoare. Na belea!

A, samanta de rapita se conditioneaza in iunie-iulie. Pe la datele alea nu mai sunt valabile derogarile, asa ca nici vorba de neonicotinoide pe samanta de rapita. Ca sa nu va mai trimit odata la calculele ce le-am facut mai in urma si sa vedeti cat insectivid vine pe hectar/samanta....

Voi conspirati in continuare, nu-i bai, eu va zic ce-i in realitatea din jurul meu....
Ultima oară modificat de stefanmadalin pe 29 Feb 2016, 03:02, modificat 1 dată în total.
stefanmadalin

Mesajde mellis » 29 Feb 2016, 02:52

tuturicius scrie:In familie ne ocupam, printre altele, de 35 de hectare de vita de vie, din care 8-9 sunt luate in arenda, unde facem toate lucrarile, inclusiv doua ierbicidari cu glifosat/an.
Sotia se ocupa de vii, dar tehnologia eu o stabilesc. Lamuriti-ma cum ar trebui sa fac ca sa nu mai folosesc glifosatul.

Decebal,
De la tine am pretentii, voi ati fost mereu cu un pas afara, si inaintea altora.
te-ai intrebat vreodata altii cum fac? ce folosesc?
Te-ai gandit sa vizitezi sau lucrezi o perioada intr-o ferma frantuzeasca de exmplu?
Costurile nu sunt atat de mari si experienta merita - zic eu..
Suntem constienti ca suntem in urma - de ce vrem sa asteptam o modernizare lenta, romaneasca..ci nu putem sa o grabim?
In Paris si nu numai au o mare cautare magazinele bio..cu preturi pe masura..
dupa isteria ce este si va veni cu diverse intoxicatii alimentare, nu crezi ca va merita si la noi astfel de certificari - unde se paote?
Sanatate..
mellis

Mesajde mellis » 29 Feb 2016, 02:56

stefanmadalin scrie:Este usor de vorbit, nu?
Cand ai o afacere nu-ti permiti nicio greseala.
Da, am facut 2 tratamente, la samanta si in vegetatie. Nu scrie nicaieri ca nu am voie. La samanta cu imidacloprid si in vegetatie cu piretroid. In dozele recomandata. Unde e problema?
In curand o sa incep tratamentele pentru 2016, fiti pe faza.
Da stiu, eu omor oameni, albine, criminal in serie, cancere....monsato......puscaria ma haleste! :lol:

Nu te invinovatesc de nimic, ai dreptul legal sa le folosesti.
poti folosi ce concentratie vrei si ce substanta si oricand - la noi nu verifica nimeni asa ceva..daca mor albinele este din cauza varroa sau nosema sau..oricum apicultorul este de vina...sunt zeci de studii facute pe imidacloprid cu implicatii mult mai adanci decat aripa franta a albinei..
De apreciat ca scrii si prezinti cealalta parte a monedei..
Eram doar curios daca fiind in ambele barci...respecti un prospect...
Spun doar ca se poate si altfel - doar nu constientizeaza lumea pericolul sau nu le pasa..
trebuie sa vedem mai departe de lan sau de stup
sanatate.
Ultima oară modificat de mellis pe 29 Feb 2016, 03:06, modificat 1 dată în total.
mellis

Mesajde mellis » 29 Feb 2016, 03:01

stefanmadalin scrie:Ce am vrut sa arat este ca la inceput s-au folosit substante foarte toxice, iar cu timpul s-a incercat inlocuirea lor cu ceva mai prietenos. Cu siguranta ca le va venii si randul neonicotionidelor, piretroizilor, care vor fii inlocuiti cu ceva mai prietenos.

Este foarte important ce mentionezi mai sus.
Noi am fost mereu in urma sau mai cu timp..va veni si vremea altor produse - cat de curand.
In alte tari nu s-au semnalat pierderi semnificative de productie dupa interzicere..
Ce ne facem daca de maine nu mai sunt permise? O sa fie desert mai mare si pierderi mai mari decat cele anual declarate de agricultori - ma refer la pierderi adevarate - nu cele pe foaie - ca la acelea suntem experti...
Sanatate
mellis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE