thomas scrie:Daca esti angajat ca apicultor, patronul tau trebuie sa aibe in jur de 500 de familii de productie, ca sa poata sa-si plateasca darile si salariul tau sa fie de cat spui tu. Dar asta insemna sa lucrezi tu pe bani si el gratis oarecum.
Daca esti tu stuparul in cauza, cred ca te-ai scoate la acel salariu brut, cu taxele platite, dar cu conditia sa ai cam 300 de stupi si sa lucrezi cu familia, adica cu rudele gratis, neangajati cu carte de munca.
Exista teoretic statistici care iti arata cam cate familii trebuie sa ai pentru un anumit venit anual, dar dupa cum toti stim, teoria este adeseori batuta de practica.
Pentru un salariu mediu si peste, iti trebuie multi stupi. Gandeste-te ca profitul firmelor este in general in procente mici: 10,15, 20 %. Cine scoate intre 25-40% e tare, si cine scoate peste 50% face magarii!)
CristianBee scrie:100 bucati .
CristianBee scrie:Cine nu scoate un profit net in anul urmator raportat la numarul stupilor introdusi la 1 Octombrie in anul precedent de 500 lei/stup => greseste undeva . Putem vorbi de miere , polen , roi , matci , chiar nu conteaza pe care anume dintre acestea te axezi , conteaza rezultatul .
Daca ai aces numar de stupi nici nu vorbim de pretul mierii de EG , polen idem , roi si matci mai vedem .
Eu unul momentan gresesc undeva ! .
Salariul mediu brut 2016 este de 2681
Pentru a plati un salariu net de 1892 lei, angajatorul cheltuie 3291 lei .
Se imparte 57.49% - Angajat / 42.51% - Stat
luci scrie:CristianBee scrie:Cine nu scoate un profit net in anul urmator raportat la numarul stupilor introdusi la 1 Octombrie in anul precedent de 500 lei/stup => greseste undeva . Putem vorbi de miere , polen , roi , matci , chiar nu conteaza pe care anume dintre acestea te axezi , conteaza rezultatul .
Daca ai aces numar de stupi nici nu vorbim de pretul mierii de EG , polen idem , roi si matci mai vedem .
In 2014 ce profit net ai avut pe stup?Nu de alta da eu desi am facut 10 kg salcam si 25 kg media nu numai ca nu am scos profit da nu am reusit nici macar salariul minim pe economie sa-mi platesc,
CristianBee scrie:luci scrie:CristianBee scrie:Cine nu scoate un profit net in anul urmator raportat la numarul stupilor introdusi la 1 Octombrie in anul precedent de 500 lei/stup => greseste undeva . Putem vorbi de miere , polen , roi , matci , chiar nu conteaza pe care anume dintre acestea te axezi , conteaza rezultatul .
In 2014 ce profit net ai avut pe stup?Nu de alta da eu desi am facut 10 kg salcam si 25 kg media nu numai ca nu am scos profit da nu am reusit nici macar salariul minim pe economie sa-mi platesc,
Sunt sincr acum : 2014 , 2015 , 2016 , 2017 = sunt ani de dezvoltare deci o pierdere asumata = daca voi fi in situatia de a avea profit in acesti ani il voi reinvesti .
Ca ai avut 25 kg media este o mica mare problema ( stationar sau pastoral ? ) pentru ca este mult prea putin .
CristianBee scrie:Ca ai avut 25 kg media este o mica mare problema ( stationar sau pastoral ? ) pentru ca este mult prea putin .
Florin Dobre scrie:CristianBee scrie:Ca ai avut 25 kg media este o mica mare problema ( stationar sau pastoral ? ) pentru ca este mult prea putin .
De ce te miri Cristian? In 2014 au fost apicultori care n-au vazut mierea. Ce s-a mai facut la rapita si floarea soarelui de s-a dres busuiocul.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 44 vizitatori