Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Augustin78 Viitor Apicultor........sper

Mesajde lucky5strike » 09 Mar 2016, 21:41

Si la mine se anunta 9 zile sub 10 grade, dar mira-m-as sa fie chiar exacta.

Or sa fie zile intercalate, asa-s primaverile la noi....
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Augustin78 » 09 Mar 2016, 22:02

Salut
Probabil; ca asa va fi...si acum ploua la noi...e frig...e urat :(
Sa speram ca albinutele sunt ok....si aici ma refer ca au de lucru. ;)
Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 11 Mar 2016, 16:47

Va salut
astazi e frig....vad ca fulguie putin.... :o nu mai are putere dar oricum de la temperaturi mai zilele trecute de 20 de grade la 8..e ceva.....
rsz_screenshot_2016-03-11_154625.png
vremea in martie

Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde gica.mosu » 11 Mar 2016, 20:43

...Augustine,bucurate ca a plouat si mai ploua....dar roagate sa nu avem temp sub 0* ca e naspa rau atat pt pomi cat si pt albine :idea: ..In zona mea a poluat in 3 lun aprox 25l/m2...ff putin :mrgreen: P.S-daca cu mierea la "fete"stai rau,acum merge o A....nda(umblat f rapid)rezolvi SI-SI...Spor-G.M :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Augustin78 » 11 Mar 2016, 22:01

Va salut Nea Gica
Ultima data cand am verificat aveau mancare suficienta.....la prima portita de temperaturi peste 12 grade....voi face o revizie totala si voi interveni la cei care au nevoie.De ntervenit voi interveni cu rame cu miere de la rezerva"nu mai sunt multe,dar alea care sunt voi da la fete inapoi" si daca nu mai am..continui cu api...pixuri ;)
Sanatosi sa fim si noi si albinele....
Va doresc o seara placuta si linistita.
Augustin78

Mesajde pustu » 11 Mar 2016, 23:32

Mai bine baga zahar :lol: :lol:
Multa sanatate
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde Augustin78 » 12 Mar 2016, 08:25

Salut Dane.
mai am ceva apifonda ramasa....e bagata deja la pungute....o aveam pregatita mai demult..insa nu a fost nevoie sa le dau.....insa cu timpul asta....cred ca va fi nevoie de ceva supliment.
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 25 Mar 2016, 12:28

Va salut.
frig.frig....si iarasi frig
2016-03-25 11.24.50.png
Vremea in Mioveni 25 martie 2016

si...

2016-03-25 11.24.34.png
Vremea in Davidesti 25 martie 2016

Maine voi merge sa vedem/adaugam ceva apifonda...am pregatit-o deja...e la pungute....maine o livram albinutelor.
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 26 Mar 2016, 20:39

Va salut
astazi a fost un pic mai cald.....am mai vopsit din cutii..inca nu am terminat de pregatit cutiile....din cauza serviciului si mai ales a vremii care ne-a cam dat peste cap cu multe.
Am verificat cat de cat familiile. sunt bunicele....nu toate insa ne dezvoltam si noi mai usurel ;)
am scos din ramele date dupa diafragma'erau goale" si am dat altele...toata rezerva mea mai este o singura rama de 1/1 plina cu miere....am pus si apifonda la toate familiile.
Insa in doua trei familii am gasit mucegai....capacul nu trece peste podisor si ploaia a intrat pe acolo.....neeaparat la prima fereasta de caldura peste 13 grade va trebui sa transvazez acele familii in cutii noi.
In rest totul este in regula....asteptam ca vremea sa se indrepte si fetele sa poata zburda de dimineata pina seara.
Numai bine.
Augustin78

Mesajde gica.mosu » 27 Mar 2016, 09:30

...Pacat mare Augustine,poti rez f simplu ac anomalie=atasezi la capac(toati laturile)sipca40/15mm(prinse cu,cuisoare mici,aracet :idea: ) cu conditiea sa faci aerisire'ncapac daca nu ai..Spor-G.M :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Augustin78 » 27 Mar 2016, 12:35

Sa traiesti Nea Gica
Am sa rezolv aceasta anomalie.....prin schimbarea cutiilor"solutie provizorie" si pe viitor voi scapa de aceste cutii problema....dar dupa ce voi incerca sa remediez cum ai zis matale ;)
Cat-ul la unu e pus sa pot pune izolator si ala are sipci si tot sa scurs/prelins apa prin acele sipci"nu e dat cu aracet ci doar prins in cateva holzsuruburi" dar voi rezolva neeaparat...
....trebuie rezolvate neeaparat ca pe perioada ploiasa daca nu se etanseaza bine"contra ploii" avem de rezolvat cateva teme ;)

Multumesc tuturor si in special Nea Gica sa fiti santaos si dvs si toata familia....cu respect Augustin ;)
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 31 Mar 2016, 22:04

Salut
astazi am fost la stupi....am transvazat cativa roi de anul trecut in cutii noi si le-am mai dat cate o rama. :D
Cam asa arata unul cu matca trasa din oua...adica de salvare. ;)
rsz_2016-03-31_180004.jpg
roi de anul trecut cu matca de salvare

In general arata bnisor familiile...cei mai slabi sunt cei iernati impreuna pe 3 rame....astazi am reusit sa-i despart .... "fiecare in roinita de 6 rame...dar numai cu 4 rame si o diafragma" :D

Asta e singura poza facuta astazi....dar cara polen la greu....posibil sa le montez colectoarele de polen.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 07 Apr 2016, 05:52

Salut.
Ieri am reusit sa le bag rame la crescut....de la o rama la 3 pe unitate biologica,functie de dezvoltare.
La unele familii am pus si caturile.....am vazut ceva miere bagata in magazie....cred ca am sa gust si eu mierea de pomi fructiferi ;)
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 09 Apr 2016, 21:30

Va salut
am fost astayi la tara,cred ca sunt pe plus la cantar....am crescut si ceva foite si mai am sa le dau :D fata de anul trecut stau mult mai bine..cred ca voi gusta si ceva miere de la pomi fructiferi.
La un stup carnica am vayut o botca in de schimbare-in jumatatea fagurelui....nu stiu daca sa o las acolo sau sa formez un roi cu matca batrana?
Saptamana asta voi trimite si eu la rapita 6 stupi mai buni...deocamdata numai 6....la anul poate voi merge cu toti.
Va salut sa aveti butoaie pline si Sanatate maxima!
Doamne ajuta!
Augustin78

Mesajde apinicu » 09 Apr 2016, 22:06

Am umblat și eu astăzi la stupi și am constatat cules masiv de polen, chiar blocaj pentru ponta macii, am into dus faguri artificiali la crescut, oare nu este prea repede ?
apinicu

Pomi fructiferi

Mesajde apinicu » 09 Apr 2016, 22:09

Oare este bine sa dam puțin sirop la pomii fructiferi?
apinicu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?