Si in politica intalnim intrebari si mai ales propuneri asemanatoare! Propun sa fie bine!

Ceausescu era celebru cu al lui "Vom face totul..."
Luate punctual, hai sa vedem ce nu e bine si ar trebui schimbat. Pomenesc cateva aspecte, fara pretentia de a epuiza subiectul si va invit sa participati, dar la modul concret.
Baza melifera: in zona de campie, zona agricola, este de asteptat sa dispara miristile si buruienaraia. Ne uitam pana de curand la nemti. Nu vezi petec de pamant neingrijit, necultivat. Si spuneam ca e bine si vrem sa fie si la noi la fel. Acum ca incepe sa semene cat de cat... ii bai.
Asta-i mersul! Agricultura se pune pe roate si dispar terenurile necultivate. Fara chimicale nu se poate face agricultura rentabila. Fara monoculturi pe suprafete mari, de asemenea. Buruienile si tufisurile de la marginea drumurilor vor disparea.
In zona de deal, paduri, problema cea mai mare sunt defrisarile. Asta e intradevar o problema pentru toata lumea. Exista posibilitatea ca atunci cand vezi un camion cu lemne, sa suni la 112 si sa anunti locul, numarul masinii...
Sa te astepti insa la plantarea sau cultivarea vreunei plante, specii de arbori, cu scopul sprijinirii apiculturii, nu este realist. Practic trebuie sa lucram cu ce avem.
Agricultorul va lucra cu soiul care ii este lui rentabil, fara sa il intereseze daca acesta este mai mult sau mai putin melifer. In niciun caz nu va semana FS melifera daca cealalta ii asigura o productie mai mare.
Una peste alta, in afara de a protesta impotriva defrisarilor, nu avem ce face.(Parerea mea). As vrea-bucuros- sa aflu alte pareri, cu argumente si prezentate punctual, concret.
Piata mierii... este libera. Doar daca nu cumva parlamentul ar da o lege sau amendament prin care sa schimbe vechea lege a cererii si ofertei.

Multe alte aspecte sunt reglementate prin Legea Apiculturii. Nu contest ca pot fi aduse imbunatatiri, insa acestea trebuie sa fie punctuale si concrete. E simplu sa fii mereu in "opozitie".
Dom-le, nimeni nu face nimic. Daca as fi eu, multe chestii le-as schimba. Punctual si concret, consider ca o linie de credit garantata de Stat, eventual cu dobanzi subventionate, dedicata investitiilor in apicultura, ar fi binevenita.
O forma asiguratorie pentru apicultori... doi trei ani prosti te pun la pamant. Un incendiu, loca, hotii. Daca te poti asigura, la sume de bun simt, parca altfel te simti.
O forma aparte de asigurare de sanatate! Hai ca esti asigurat medical, desi stim cu totii ca asta nu acopera toate cheltuielile, dar o faza dintr-asta te lasa si fara venituri. Angajatul obisnuit primeste niste bani in concediu medical. Apicultorul lovit de boala in sezonul de maxima activitate 1-2-3 luni, ramane fara venituri pentru tot anul. Insa trebuie sa puna ceva pe masa.
Daca nu Statul, macar asociatiile pot face o forma de intrajutorare. Pentru asta insa apicultorul va trebui sa contribuie.
Desigur, ma refer strict la apicultorii profesionisti, mai exact la cei care din asta traiesc.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)