Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Intoarcere-cuib 1-15-04..asa fac eu...

Mesajde alt stupar » 02 Apr 2014, 21:19

Gica, intelege ca anul asta in unele zone ale tarii 7 cadre de puiet nu-i lauda ci doar realitate.
Daca e de ales familii "pentru lauda" atunci nu-i greu de identificat cate una la care trebuie sa-i scoti rama de pastura pentru ca sa ai loc sa-i bagi la construit :roll:
Si da, nu-i atat meritul aluia cu dalta cat mai degraba a Ministerului Vremii ;)
Si nu, nu-i tocmai o realizare... teama mi-e sa nu umplem holdele de roi :oops:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde ignatov andrei » 02 Apr 2014, 22:20

gica.mosu scrie:Daca an alti ani faceam antorcerea ....amu ac an am anceptut de pe 28-03 ....la majoritatea :P ...am si matoii la cari ;) ....sunt pi 4-6 rami dar avand an videri vremea e tuto-bene :!: ....nu ma laud ca altii cu 6-7 r cu puiet ....Dar am o dedicaie pt alt -stupar(Adi sa traiesti nene)...di la un "HOBIST :| ".....

Nea Gica, fa cumva, ceva, ca ce se vede in poza aia, e numai "carne de tun", nicidecum familie "de mercenari", care sa faca treaba la primul cules important (salcam)!
Are dreptate alt stupar! Familii prea puternice, nu e chiar bine!
ignatov andrei

Mesajde gica.mosu » 02 Apr 2014, 22:39

Multumesc f mult pt.... sfat Andrei...acel stup e menit pt reproductie=am deja trantori an el :P ...urmeaza ...."fetitele" s'apoi doamne'ajuta vremi buna :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde ignatov andrei » 02 Apr 2014, 23:11

gica.mosu scrie:Multumesc f mult pt.... sfat Andrei...acel stup e menit pt reproductie=am deja trantori an el :P ...urmeaza ...."fetitele" s'apoi doamne'ajuta vremi buna :!:

Nea Gica, avand in vedere ca nu ne "aude" nimeni, fa in asa fel ca familia de reproductie sa nu depaseasca 6-7 rame, tot sezonul! Mai vorbim, dar sunt convins ca "ai prins-o"!
ignatov andrei

Mesajde gica.mosu » 05 Apr 2014, 22:08

Andrei,am prins-o....dar mai sus am scris ca....vremea=sa ma ajute....P.S-din acel stup voi face 6....=schimb liniea odata la 3 ani ;) si am nevoie de fam puternice...an plus cei de reproductive nu-i duc an pastoral :P ....sanatosi sa fiiiiiiiiim :D
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde ignatov andrei » 05 Apr 2014, 22:23

gica.mosu scrie:Andrei,am prins-o....dar mai sus am scris ca....vremea=sa ma ajute....P.S-din acel stup voi face 6....=schimb liniea odata la 3 ani ;) si am nevoie de fam puternice...an plus cei de reproductive nu-i duc an pastoral :P ....sanatosi sa fiiiiiiiiim :D

Nu degeaba, te iubesc, nea gica!
ignatov andrei

Mesajde gica.mosu » 02 Apr 2016, 07:46

...Am reusit cu ajutorul nepotului meu,Cornea Ovidiu, si a lui Vasile(APIVASMOB) sa realizez un filmulet ...pentru cei noi pe forum ar fi bine sa citeaasc tot de pe acest topic unde sunt n pareri , pro-CONTRA ... :!: https://www.youtube.com/watch?v=Y5dql0R0Tak.....
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 02 Apr 2016, 10:59

Mosule, tilifonul bre...sa nu uiti tilifonul in boscheti. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde BRUMITA » 02 Apr 2016, 20:30

Lucrati destul de repede . ;)
Faza cu telefonul a fost cea mai tare. :lol:
Dacă ai mult , dă și altora din bunurile tale .
Dacă ai puțin, dă din inima ta.
(Fernad Fauriner Avery )
BRUMITA

Mesajde Shrek » 02 Apr 2016, 21:14

Mosule?! Zici ca esti profu' online, asa de hotarat esti! Da " spune-ne bre si noua ce le pui in "siroapele" alea, daca nu in public, macar in privat! Doar nu le dai si matale hipoclorit?!
Shrek

Mesajde gica.mosu » 02 Apr 2016, 21:52

Florine,Brumita,Doar faza cu tel v-a placut !?!!! ....in rest nica.nica....Da, lucrez mai repede,si fara fum(cand nu-s agitate) acesta-i felul meu de a lucra...nu le bitiresc prea mult :shock:Srekule, a vrut sa fie un mic filmulet "scoala"...nu mis profesor...mai am inca de invatat :!: ..Cat despre sirop am mai scris si in alte MS inclusiv la turta cu praf de oua"cozonac" si la stmularea de la A la Z...P.S-cu 2-3 ore inainte de a filma, m-au sunat 5 apicultori(am raspuns in timp ce lucram,la casti ;) ) si cand primesti unele intrebari banale gen"pot sa bag faguri la cladit ,sa largesc cuibul,iese multe albini afara ....oare nu roiesc,pe 30 martie :mrgreen:(scoteau albina tanara la zbor de recunoastere)...te mai si enervezi cati odata(a ras si fiicamea de aceiasi faza,cu tel)...important ca n-am" inchis" tel in" nas "omului care a revenit si mi-am cerut scuze cum era normal ;) ...Spor la toti-G.M .....
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 02 Apr 2016, 22:17

Mosule, te suparasi? :)
Evident ca a fost interesant ce ai filmat...dar faza cu telefonul proiectil n-o puteam rata. :lol:
Acum spune ce le dadeai din bidonul ala pentru ciclisti. :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde BRUMITA » 02 Apr 2016, 22:30

Eee , am vazut mai multe decat ati spus. Am revazut locul ramei hranitor , stimularea prin stropirea ramelor,hrana suficienta .
Am aratat filmuletul si sotului, aveti un like si de la el .
Dacă ai mult , dă și altora din bunurile tale .
Dacă ai puțin, dă din inima ta.
(Fernad Fauriner Avery )
BRUMITA

Mesajde gica.mosu » 03 Apr 2016, 08:39

Iata cateva precizari si pt cei cari n-ati citit ta't topicul(eu zic ca merita),dar si cateva completari:-asa cum degetele de la o mana nu sunt la fel,asa nici un stup(familie la un moment dat in functie de zona geografica) nu seamana cu altul(se dezv diferit chiar in aceias prisaca),asadar operatiea de intoarcere a cuibului v-a fi facuta la date diferite(si nu obligatoriu)in functie de stadiu de dezvoltare a familiei respective,si de modul-metoda de lucru a fiecarui apicultor(intorci doar lada s-au ramele) :idea:...O data facuta ac aranjare a ramelor....nu mai tb sa intervii decat pt a largii cuibul,intodus faguri la cladit,stimulat(daca e cazul=vremea dicteaza)....Am mai scris ca folosesc 2- 3l apa-ceai si 3kg miere(in lipsa Zaharoza-api....)+ lapte degresat 1,5% grasime pt stropit ramele(la spart-largit cuibul) si cu adaos de oua(albus-galbenus) pt pus in pungi-hranitor(proteica lichida)si pt stropit rama (uneori).....Cand pun faguri noi la cladit le stropesc cu sirop de miere1/1 sa le ia mai repede in lucru(in functie de cules si puterea fam)....Spor-G.M :!:
gica.mosu

Mesajde BUNKA » 03 Apr 2016, 10:36

alt stupar scrie:Gica, intelege ca anul asta in unele zone ale tarii 7 cadre de puiet nu-i lauda ci doar realitate.
Daca e de ales familii "pentru lauda" atunci nu-i greu de identificat cate una la care trebuie sa-i scoti rama de pastura pentru ca sa ai loc sa-i bagi la construit :roll:
Si da, nu-i atat meritul aluia cu dalta cat mai degraba a Ministerului Vremii ;)
Si nu, nu-i tocmai o realizare... teama mi-e sa nu umplem holdele de roi :oops:

Deci la Bacau inteleg ca a fost mai bine ca la Arad...aha !!
A...si tu zici ca asta e stupul de locul 1...nu mai are altii la fel , inteleg !!
Deci, Gica..ai inteles..nu-i meritul tau..puteai sa dormi toata toamna, toata iarna..oricum vremea le-ar fi facut sa arate asa !!
Moshule..auzi sa nu-i scapi la pascut..da' mi-ai luat-o inainte ca faci roi din ei inainte sa plece !!
Ce ti-e si cu apicultura asta...tre sa stii exact in care mana sa tii dalta, cand sa faci roii, cati sa faci etc !!!
Complicata treaba !!

Din ce inteleg, exista doua categorii..cei care "intentionat" nu isi doresc stupi puternici special pt a nu roi, culege...si cei care fac roi cati e cazul dintr-o familie..si care au dalta "forjata". :)
BUNKA

Mesajde Florin Dobre » 03 Apr 2016, 11:14

Bunkane, cred c-ai inteles foarte bine unde batea Adi...2014 a fost un an cu acea primavara timpurie si propice dezvoltarii coloniilor.
Unora li s-au suit si prin pomi. :D
Insa altora le-au umplut si butoaiele. ;)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR