Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tot din apicultura canadiana...

Mesajde lucky5strike » 11 Mar 2016, 21:14

Nelu!

Da o ocheada pe aici - viewtopic.php?f=10&t=6504&p=294372#p294372

Intrebare: Cate familii intra in iernat si cate ies de la iernat, in medie, in ultimii 5 ani. Ce inseamna la voi, procentual, o iarna normala si tot procentual, ce inseamana iarna grea?

Cum iti calculezi tu pe acolo efectivul de albine rulat anual? Pierderile de iernare/unificari/etc.

Ca trebuie sa ai ceva pus la punct si in trebusoara asta. :roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Angellily » 11 Mar 2016, 23:48

lucky5strike scrie:Nelu!

Da o ocheada pe aici - viewtopic.php?f=10&t=6504&p=294372#p294372

Intrebare: Cate familii intra in iernat si cate ies de la iernat, in medie, in ultimii 5 ani. Ce inseamna la voi, procentual, o iarna normala si tot procentual, ce inseamana iarna grea?

Cum iti calculezi tu pe acolo efectivul de albine rulat anual? Pierderile de iernare/unificari/etc.

Ca trebuie sa ai ceva pus la punct si in trebusoara asta. :roll:

In ultimii 5 ani?? As zice un procent de 15%, dar sa mentionez ca acest procent include si familiile slabe care nu sunt in masura de a face productie. In vocabularul meu, tot ce nu e capabil pentru productie, este egal cu mort. Unificari nu fac,
Iarna normala e atunci cand albinele reusesc sa iasa la zbor in prima saptamana din aprilie, iarna grea este atunci cand ies incepand cu sfarsitul lui aprilie , inceputul lui mai, nu conteaza cat de geroasa e iarna atata timp cat se incadreaza in ce am spus mai sus.
Angellily

Mesajde Gicone de BmV » 15 Mar 2016, 02:55

maximotgv scrie:
Gicone scrie:Odata am sa postez cum lucreaza un apicultor cu matca ajutatoare. Deja si-a perfectionat tehnica . Face constant 100kg/fam. cu aceasta tehnica.
Eu inca nu am toate utilajele si lazile de care am nevoie ...dar o sa incerc vara asta.
Cu stima,
Gicone

Pai puteti posta metoda in mod teoretic chiar daca nu ati aplicat-o! Eu sunt foarte interesat!

Buna Seara,
Am vrut sa fac un topic nou cu acest subiect , dar nu reusesc sa ma loghez. Asa ca o sa postez aici pe scurt ca sa nu monopolizez discutiile cu Angelily. Poate ca ii va folosi si lui. Exista si alte metode, dar asta am vazut-o eu la un apicultor. Metoda de mai jos merge dupa formarea primelor roiuri.
Deci avem trei corpuri dadant blat de cite 10 rame fiecare, suprapuse. In 1 si 2 avem familia de baza. In 3 avem un roi sau 2 roi despartiti de diafragma. Corpul 3 are urdinise separate. Intre 2 si 3 se pune o sita,la inceput, pentru o saptamina, pentru uniformizarea mirosului matcilor, dupa care se inlocuieste cu haneman, pentru a permite trecerea albinelor de sus jos si invers.
Corpul de strinsura este corpul 2. Corpul 3 se adauga peste familia de baza dupa ce matca se imperecheaza si incepe ouatul. Cind corpul 2 e plin cu miere, tot ansamblul cintareste 100kg. Daca cumva roieste matca din familia de baza, stupul nu se poate bezmetici pentru ca mai are matci in corpul 3.cantitatea de albina lucratoare creste rapid prin ponta matcilor stupul devenind un mamut. La salcim poate atinge si 9kg pe zi de cules. Nu am mai adaugat schita pe motive tehnice... E usor de imaginat.Pe scurt, cam asta este. Incercati si ve-ti vedea ca merge. Puteti face acest lucru chiar cu doua familii de la inceputul culesului. Incercati.
Cu stima,
Gicone
Robert Magnamara : Meritul lui in viata a fost ca a stiut sa se inconjoare de oameni mai destepti decit el.
Gicone de BmV

Mesajde Angellily » 15 Mar 2016, 03:05

Angellily

Mesajde Bambucha » 15 Mar 2016, 10:57

Interesantă dispunerea rezervelor pe partea inferioară a ramelor 2 şi 3 dacă am văzut bine. Să aibă legătură cu urdinisul superior?
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde nicus » 15 Mar 2016, 15:45

La 9.30 si 9.40 parca se vad ceva pete mai dese la gaurile din stanga . Asta sa fie cauza albinei moarte de afara ?
Aceeasi albina cu-minte, de invidiat.
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde mihaistupar » 15 Mar 2016, 16:44

de exemplu, nu de invidiat.trebuie lucrat mult la modul nostru rudimentar de abordare al stuparitului.
eu asa ma consider pe langa ce vad : RUDIMENTAR
mihaistupar

Mesajde Angellily » 16 Mar 2016, 17:59

nicus scrie:La 9.30 si 9.40 parca se vad ceva pete mai dese la gaurile din stanga . Asta sa fie cauza albinei moarte de afara ?
Aceeasi albina cu-minte, de invidiat.

Petele alea dese posibil sa aiba vechime de cativa ani, de la zborurile de curatire sau.... cine stie.
Angellily

Mesajde balu » 03 Apr 2016, 11:02

Ce vrei, Dorian da la zapada cu lopata, ca s-a facut anu asta :lol:
balu

Mesajde Angellily » 04 Apr 2016, 00:55

cornelioandanciu scrie:Ma instalai comod in fata computerului, am cumparat 100 de kg de alune americane prajite, ,100 de kile de seminte de dovleac, 1oo kgde seminte de floarea soarelui, 100 de lazi cu bere, 100 de lazi cu wisky, si astept cu rabdare sa mai apara ceva informatii pe aici. Din cand in cand mai mananc cate o seminta de floarea soarelui, ca nu prea am dinti buni . Si mai desfac cate o bere . Si astept ! :lol:

:D se pare ca nu prea ai chef de pastoral anul asta daca ti-ai luat atatea provizii.
Angellily

Mesajde lucky5strike » 04 Apr 2016, 20:53

Cornele, lasa-l pe Nelu sa respire si el... probabil ca la toamna sa mai aiba timp sa imparta cu noi. :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Angellily » 05 Apr 2016, 16:45

Lucrari de dezapezire acum, trebuie sa scoatem si noi albinele la munca, le ajunge atata somn.
Angellily

Mesajde nicus » 06 Apr 2016, 10:47

Angel, tu ai facut apicultura si in RO, e adevarat cum ca iernile la voi sunt "uscate" comparativ cu cele de la noi? Multumesc.
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde tuturicius » 06 Apr 2016, 11:52

Iti dau eu un raspuns pana cand vine dimineatza la Angel. Umiditatea de care tot vorbim noi, este umiditate relativa. Adica, cati vapori de apa exista in aer ca procent din cantitatea maxima pe care ar putea sa o mentina aerul LA TEMPERATURA RESPECTIVA. Aerul la 0 grade poate mentine doar o zecime de vapori de apa comparat cu 35 de grade. Deci 50 % umiditate la zero grade inseamna ca in aer sunt vapori de 10 ori mai putini, de fapt, fata de 50% umiditate la 35 de grade. Ori la ce minusuri au ei pe acolo, vapori de apa in aer prea multi nu prea au cum sa fie.
Beleaua la noi e cand sunt cateva grade peste 0, ploua cat cuprinde, tot e ud si aerul ajunge aproape saturat cu vapori de apa. Aia condenseaza atunci pe tot ce intalnesc.
tuturicius

Mesajde Angellily » 07 Apr 2016, 02:21

Explicatia lui tuturici e mai mult decat suficienta.
Da, la gerurile de aici, avem ierni uscate.
Angellily

Mesajde Angellily » 08 Apr 2016, 23:44

https://youtu.be/YVhnf7x5xRY

Parafinarea fundurilor.
Angellily

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII