bitt scrie:
Impartasesc aceasta parere. Si in acelasi timp, imi doresc sa pun in practica distanta intre rame si dintre centre micsorata dar pastrand sistemul Dadant. Din cate imi dau seama, cred ca este cea mai buna cale pentru un incepator. Este ca un iPhone (facut sa poata lucra oricine cu el).
Gicuta scrie:
Pai este foarte simplu sa micsorezi distanta intre centre: slefuiesti umerii ramelor cat vrei.
Dar incepator fiind invata intai cand trebuie sa intervii in stupi, care sunt momentele critice ale sezonului apicol, cum poti mentine o familie cat mai puternica si cat mai mult timp, si abia apoi incepi sa experimentezi. Si inca ceva: ca incepator, nu cumpara anul asta pavilion ca nu faci nimic cu el.
CristianBee scrie:Salut bitt ( nu stiu cum te numești așa ca scuze) : din experienta mea de incepator îți spun ca sa mergi pe ceea ce ai acum . Asigurale stupilor hrana indestulatoare si la momentul potrivit , ține-i sanatoși ( medicatie de orice natura dacă se cere ) si mai apoi sa ai grija tipului de rama , cutie si altele .
Te salut , Cristian .
Marius Adrian scrie:Totusi,n-am inteles ce vrei sa obii prin micsoearwa celulei?!!
Arhivistu scrie:te complici fara rost,parerea mea...mai ales ca esti incepator
bmdna scrie:productia de miere a unei familii tine de foarte muti factori. In primul rand este baza melifera. Unde natura te ajuta, poti sa faci cantitati mari. Productii de 190 kg per familie, fara galetuse de zahar pot fi obtinute, dar nu in conditiile de clima si de flora pe care le avem noi. Pe de alta parte, din propria experienta spun ca 10 kg pe stup este mult prea putin - ceva este in neregula. In Siberia de exemplu, unde sint suprafete mari de teren virgin, unde nu se cultiva nimic, nu da nimeni cu chimicale, astfel de productii sint posibile. Recordul la cantar acolo a fost undeva la 30 de kg de nectar aduse in 24 de ore de o singura familie.
cristi x scrie:incepe sa fie distractiv pe aici. sunt de la inceputuri pe forum, exceptand o lunga exmatriculare. am asistat la atatea sinucideri in direct, caci una in plus chiar nu mai conteaza. cine isi mai aduce aminte de axor? ardeleanul focos care se batea cu suedezii. mai stie cineva de el? am incercat sa-l conving sa nu se sinucida, dar el stia una si buna.
ar fi interesant sa intelegem cum ajung unele idei fixe.
bitt scrie:[. Am ales Dadant pt ca se lucreaza cel mai usor (desi toti clasici Hristea, Malaiu, etc., recomanda multietajul ca fiind cu pana la 30% mai bun). Tot ce vreau este un Hoffman micsorat si celula mai mica (in trepte). Ce anume adauga un grad de dificultate si risc crescut la aceste doua elemente?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori