Cine a mai intalnit probleme la adaugarea magaziei rog sa nu se rusineze si sa marturiseasca drept
mellis scrie:Am patit si eu cand m-am grabit. La vremea acesta as construi in cuib nu inca in cat.
Vremea s-a cam racit si nu le arde de racit cuibul. Depinde si de stup cat este de hotarat.
Am gasit un ME cam slabut cu cuibul blocat si am pus magazia cu rame puite urcate sus sa o ademenesc.
Nu stiu inca daca este schimbare sau ba dar am sa verific curand.
Dupa mine este mult sa se puna doar foite la vremea acesta si 2 rame construite.
Stupul este DBcu doua caturi 1/2 din cate am inteles.
As urca o rama sau doua cu puiet capacit si pastura sus in cat sa le arat calea.
Un cules sau stimulare cu sirop ar ajuta.
Sanatate.
vulpea scrie:varza,daca ai curaj,incearca sa folosesti 3 magazii 1/2,primele 2 pe post de corp.atentie :ia ramele cu puiet si pune-le
in mag. 2+3,iar cele cu miere in mag.1+2.spatiile ramase libere le complectiezi cu rame 1/2.cred ca asa rezolvi problema ta.scrie-ne rezultatul(inteleg ca sunt doar 2 stupi incapat.).
thomas scrie:o mare greseala e ca atunci cand nu avem albine full jos si nici cules, adaugam magazia. problema mare nu-i, ca nu racim puietul si nici nu slabim colonia, dar nici miere nu facem. De obicei pun catul cand am jos minim 8 rame, ideal e sa fie 10 si alea sa dea pe afara si cand am cules. La rapita plec cu minim 5 rame sus, iar la salcam, pun 10. Le pun si la crescut tot atunci.
varza scrie:Ai dreptate thomas. Dar ce ne facem daca avem albina multa si cules asa mai slabut?
csaa scrie:Dumneata ce stupi ai?
Mircea_63 scrie: ...desigur ideal ar fi sa pui catul la timp.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori