Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde stefanmadalin » 14 Apr 2016, 09:30

peterneamt scrie: Bănuieşti oare câţi apicultori au actualmente mortalităţi la rapiţă .......şi că toţi îţi urează viaţă cât mai scurtă ca şi a albinelor intoxicate pentru că ai susţinut că pesticidele în cauză nu sunt .........! :oops:

Asta e atac la persoana si nu mai permit!!!!!!!

Daca asta ai inteles inseamna ca am scris degeaba!!!!!
stefanmadalin

Mesajde nicus » 14 Apr 2016, 10:32

Domnule Peterneamt, va rog sa veniti cu scuze sau explicatii la cele scrise. Poate nu se intelege corect ceea ce ati dorit sa exprimati.
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde tiih » 14 Apr 2016, 11:43

nicus scrie:Domnule Peterneamt, va rog sa veniti cu scuze sau explicatii la cele scrise. Poate nu se intelege corect ceea ce ati dorit sa exprimati.

Ce nu intelegeti,atacul la o persoana in numele a zeci de milioane de albine,sute de mii de stupi afectati???!!!!

La miere se cere calitate,fara antibiotice,fara tratamente....la CULTURA MARE(porumb,grau,soia rapita) se vrea cat mai mare productie si PROFIT.....10...15 tone la hectar!
Ia sa mai termine si fermierii cu tratamentele lor... sa obtina acolo 1...2 tone la hectar,maxim,,,fara profit mare,fara HRANA OTRAVITA!
PS. Un institut de cercetare a cancerului afirma ca peste 20...30 de ani ,JUMATATE DIN CAUZELE DE DECES...se vor datora cancerului..iar aparitia acestu procent se va datora CHIMICALELOR DIN HRANA...!!...E CORECT????
tiih

Mesajde Mircea_63 » 14 Apr 2016, 12:12

stefanmadalin scrie:
peterneamt scrie: Bănuieşti oare câţi apicultori au actualmente mortalităţi la rapiţă .......şi că toţi îţi urează viaţă cât mai scurtă ca şi a albinelor intoxicate pentru că ai susţinut că pesticidele în cauză nu sunt .........! :oops:

Asta e atac la persoana si nu mai permit!!!!!!!

Cand se termina argumentele... luam parul. :oops:
Sunteti ingineri amandoi, ati discutat frumos, cu argumente. Mi-a placut! Sunt convins ca lui Peter nici prin cap nu i-a trecut ca asta ar putea fi atac sau amenintare sau jignire. E o realitate!
Madaline, sunt chimist si iti inteleg perfect punctul tau de vedere legat de neonicotinoide. Ai dreptate! Iti dai seama cati ma vor injura macar in gand dupa ce citesc asta? Iar cei care acum au mortalitati... imi doresc una alta. :(

Peterneamt, sunt stupar si iti inteleg punctul tau de vedere. Daca bine imi aduc aminte si tu esti chimist. Intre noi fie spus, sa nu ne auda nimeni: inca n-am cunoscut chimist care sa fie 100% cu toate tiglele pe casa. Tu ai cunoscut? :roll:

Va salut cu drag pe amandoi. Faptul ca va aprindeti inseamna ca va pasa!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde mellis » 14 Apr 2016, 18:43

stefanmadalin scrie:
peterneamt scrie:Am peste 35 de ani de apicultură practică şi teoretică am citit despre albine mai mult de cât am citit în cei 10 ani de studii universitare şi post universitare.....chiar crezi că nu ştiu ce fac . A, că nu pot dovedii,

Mai bine taceai din gura cu studiile, serios.
Stii bine ca pentru orice diploma trebuie sa scrii o lucrare, pe care nu o poti face in totalitate, mai trebuie sa citezi si munca altora, deci surse, surse, surse.....oare tu ai studii postuniversitare si vii cu youtube. Serios? Chiar ma gandesc cat ai dat pe diplomele alea, fara suparare.
peterneamt scrie:Credeţi că pentru fermierii Români sau aprobat ....neonicotinoidele......Ei au mai puţin de jumătate din terenul agricol al ţării......restul străinii care nu au milă şi nici respect. :evil:

HA HA HA...Iarasi nu ai surse si aberezi cat cuprinde....
peterneamt scrie:Excludeţi ca şi cauze posibile nosemele sau varooa pentru că stupii au fost trataţi corespunzător....... chiar şi cu fumagilin b .

Aha, tu tratezi stupii cu tot felul de solutii/substante, tratamente la zii, agricultorii nu, nu frate nu, nu au voie la nimic.... Si tot ei otravesc mancarea.... Vezi ca din produsele ago nu se face doar mancare, ci si energie, din produsele stupului, toate ajung in stomac(mai putin ceara). Deci cine otraveste consumatorul mai bine si in mod direct?
Stiam ca antibioticele sunt interzise. Dupa va plangeti ca nu va dau cei ce achizitioneaza mierea banii ca va gasesc cu antibiotice....
http://www.stuparitul.com/medicamente_s ... icole.html

Stefan,
Ce te astepti cand ataci? Cineva este jos si tu tai...
Sa fim sanatosi.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde peterneamt » 14 Apr 2016, 19:48

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 14 Apr 2016, 19:53

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 14 Apr 2016, 19:56

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 14 Apr 2016, 20:08

Mai mulţi fermieri din Dolj şi Olt au tratat rapiţa înflorită cu NUPRID .....dezastru.....! :cry:
peterneamt

Mesajde mircea_tm » 14 Apr 2016, 21:01

peterneamt scrie:Mai mulţi fermieri din Dolj şi Olt au tratat rapiţa înflorită cu NUPRID .....dezastru.....! :cry:

aici scrie ca se aplica pe seminte...http://www.nufarm.com/Assets/30541/1/NupridAL600FS.pdf
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde mircea_tm » 14 Apr 2016, 21:06

CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde stefanmadalin » 15 Apr 2016, 08:57

mellis scrie:
Stefan,
Ce te astepti cand ataci? Cineva este jos si tu tai...
Sa fim sanatosi.

Ca ne injuram, balacarim e una...dar sa-mi urezi viata mai scurta.....e deja alta categorie.

Eu atac?
Peter e chimist? sa arate asta!!!
stefanmadalin

Mesajde Neafiliatul » 15 Apr 2016, 09:37

PETER ESTE APICULTOR , ŞI MAI ALES , OM . Stimă şi respect pentru el !
Neafiliatul

Mesajde Mircea_63 » 15 Apr 2016, 12:00

Madaline, eu iti urez viata lunga!

Netul in forma scrisa deformeaza. Pe bune ca eu cel putin nu asta am inteles din ce a scris. Ca iti ureaza. Am inteles mai degraba ca te avertizeaza, te informeaza ca multa lume ti-ar putea... ura citind ce sustii. La necaz -si moartea albinelor e un necaz destul de mare...- orice stupar sau aproape orice stupar incepe sa injure si sa ureze toate cele insecticidelor si colateralelor si tuturor celor ce au spus vreodata ceva pozitiv despre ele. E o reactie fireasca la urma urmei.

Sunt convins ca v-ati intelege foarte bine daca ati avea ocazia sa stati de vorba. E un om jos palaria si sunt convins ca nu asta a fost intentia... de a-ti face asemenea urari. Dimpotriva, te-a avertizat cumva ca acum, cand exista mortalitati mari cauzate de insecticide, nu te vei face inteles.

Nu stiu chiar sigur daca e chimist, dar parca asa retinusem. :?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE