Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde peterneamt » 15 Apr 2016, 12:07

stefanmadalin scrie:
mellis scrie:
Stefan,
Ce te astepti cand ataci? Cineva este jos si tu tai...
Sa fim sanatosi.

Ca ne injuram, balacarim e una...dar sa-mi urezi viata mai scurta.....e deja alta categorie.

Eu atac?
Peter e chimist? sa arate asta!!!

Când eu am făcut Facultate ,aceasta era un domeniu exclusivist şi când am luat admiterea la Facultatea de Medicină Veterinară din Bucureşti ultima medie de intrare a fost 9 şi au fost 14 candidaţi pe un loc ......Tu ai făcut facultatea de agronomie acum când oricine are Bacul şi vrea, o face ....că de, acum e opţional să faci facultate şi dacă îţi mai spun că agronomia pe vremea mea o făceau doar cei ce nu puteau lua admiterea la alte facultăţi şi......
După ce am terminat Chimia alimentară .......am fost profesor la Colegiul Naţional Gheorghe Chiţu din Craiova mai mulţi ani, şi asta până am hotărât să devin apicultor profesionist ........
ps. Ai grije ce spui pentru că afirmaţiile tale au făcut pe unii apicultori să ia decizia greşită de a duce stupii la rapiţă şi acum nu mai au albină pentru salcâm.....şi
peterneamt

Mesajde teinegru64 » 15 Apr 2016, 12:30

Categoric peter are dreptate in tot ce afirma.
Cazul meu...vreo 20 h rapita la 1km.cel putin 1000 de stupi in localitate...200 in lan.Albina a inceput sa cada.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde stefanmadalin » 15 Apr 2016, 12:31

In 100 si ceva de km facuti pe unde domiciliez, am vazut 4 pavilioane de albine la rapita. Dintre care 3 erau in zona mea.
Rapita este inflorita si daca vremea permite albinele culeg. Lanurile miros a miere, acel miros specific. Urme tehnologice in culturi n-am vazut(solele de la sosea) semn ca ar fii fost tratate acum, sau recent. In zona la mine, o sola apropiata stupilor a fost tratata cu 5 zile inainte de deschiderea primelor flori.

Comparativ cu anii trecuti, foarte putine pavilioane in pastoral, acum nu stiu al cui este "meritul".

Eu mi-am spus parerea despre neonicotinoide, cu sursele citate+mica mea experienta ca posessor de gaze, daca cineva vrea sa ma injure pe mine ca i-au murit lui albinele....Primul lucru cand gresesti este sa cauti scuze si motive!
Va dati seama, ca cine pleaca acum la rapita, orice s-ar intampla prost va da vina pe cultura.....nicidecum sa caute adevaratele probleme. Zic probleme pentru ca un necaz nu vine niciodata singur, intotdeauna este o insiruire de evenimente nefericite, un cumul de factori.

PS: asta vara am avut si eu 2 sau 3 stupi cu putina mortalitate la fs. Stiti care sunt cei mai dezvoltati acum?
Eu nu cred ca are vreo legatura treaba asta cu neonicotinoidele dintr-un simplu motiv. Treaba de asta vara nu a avut nici ea legatura cu neonico. Vorbesc de cazul meu.
stefanmadalin

Mesajde teinegru64 » 15 Apr 2016, 12:49

Dupa 30 de ani ....voi parasi o vatra de stationar.Motivul.....vreo 500 ha de foarea soarelui.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde tuturicius » 15 Apr 2016, 14:04

V-ati intrebat cat de multi fermieri folosesc piretroide, care sunt mai ieftine decat neonicotinoidele? Si care dau cu albina de pamant pe loc? Si care sunt alternativa, cel putin acum, la neo? Nu o mai dezorienteaza si alte simptome, o omoara pe loc cand prind.
tuturicius

Mesajde mircea_tm » 15 Apr 2016, 14:10

ii mai bine sa fie de contact....decat sistemic!
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde stefanmadalin » 15 Apr 2016, 14:17

Tau-fluvalinat este un piretroid ce se gaseste in Mavrik 2F si in.... Mavrirol.

Si mai rau este cand se combina cele de contact cu cele sistemice.
stefanmadalin

Mesajde tuturicius » 15 Apr 2016, 14:30

Dar un Lamdex, de exemplu? - lambda cihalotrin
Nu la Mavrik ma gandeam.
tuturicius

Mesajde tuturicius » 15 Apr 2016, 14:40

sau un Karate Zeon - tot lambda-cihalotrin, care mai are si zeoni care elibereaza treptat substanta?
Pun pariu ca multe din albinele moarte au capatat niste insecticide de astea...
tuturicius

Mesajde stefanmadalin » 15 Apr 2016, 14:46

tuturicius scrie:Si care sunt alternativa, cel putin acum, la neo?

Cred ca e un pic...invers!
Pe prospecte am vazut mai mult neonicotinoide ce se dau prietenoase cu mediul si albina.

tuturicius scrie:Nu la Mavrik ma gandeam.

Da, dar tot piretroid este, ca si ceilalti.
stefanmadalin

Mesajde tuturicius » 15 Apr 2016, 14:52

LA mine, cel putin, s-a folosit Lamdex intr-o veselie. ma indoiesc sa fie asta singura zona.
Astea nici nu se dau prietenoase cu albina - scrie si pe prospecte ca nu e cazul sa se intalneasca.
Nah ... am dat si eu cu parerea. Poate fi luata de buna sau nu.
Bafta tuturor, am fugit la albine!
tuturicius

Mesajde stefanmadalin » 15 Apr 2016, 15:00

Lamdexul este unul dintre cele mia ieftine piretroide. 15-20 lei/ha. Si eu il am in stoc, deocamdata nu l-am folosit la nicio cultura.
Se impunea la grau unde tanymecus a facut prapad in unele locuri (neobisnuit pt ea). Asa invazie n-am vazut pana acum. Ma gandeam cum ar fi aratat porumbul meu in cazul in care as fi optat pentru porumb in sola respectiva.
stefanmadalin

Mesajde CristianBee » 15 Apr 2016, 20:59

teinegru64 scrie:Categoric peter are dreptate in tot ce afirma.
Cazul meu...vreo 20 h rapita la 1km.cel putin 1000 de stupi in localitate...200 in lan.Albina a inceput sa cada.

:lol: și mai spunem ca diferite substante sunt de vina . Cum naiba își permite un apicultor ce se afla intr-o situatie asemanatoare ca cea descrisa de dumneavoastra sa mai spuna ceva cand știe cat de mare este gunoiul de sub propriul preș . Cum sa ții 1000 de stupi intr-o zona cu doar 20 ha de cultura meliferă și sa te și consideri un apicultor
responsabil ? WTF !!! .

Sa invațam sa îi asiguram albinei hrană , liniște si liber de boli si paraziți si mai apoi sa luam la bani marunți aceste substanțe .

Noi ar cam trebuii sa învațăm ca nimeni nu va schimba nimic si nimic nu se va schimba atât timp cat noi nu se schimbăm .
CristianBee

Mesajde peterneamt » 21 Apr 2016, 09:45

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 21 Apr 2016, 10:19

Aici puteți vedea amploarea deceselor. Albinele zăcea mort și pe moarte în iarbă, în fața stup. Noi credem că aceste albine au găsit o sursă de hrană care au, din păcate, a fost tratat cu pesticide care conțin neonicotinoide. Au adus mâncarea înapoi și hrănit în întreaga colonie. Am privit ca albinele lucrătoare chiar clociți sa târât la ușa stup și sa prăbușit, în imposibilitatea de a orienta și zbura. Aceasta este o pierdere tragica si prevenite.
;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 21 Apr 2016, 10:32

În ultimii ani s-au văzut Ontario miere de albine pe moarte off într-un ritm alarmant, cu o serie de factori care contribuie probabil la problema. Provincia Ontario temperată recent utilizarea de neonicotinoide, un pesticid puternic legat de sănătatea albinelor. Ordinea de zi se uită la această mișcare, împreună cu alte lucrări de făcut pentru a proteja polenizatori naturii.
;)
peterneamt

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE