Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Guist -Pupemea

Mesajde Ioan Guist » 23 Dec 2011, 17:03

Da intradevar, nu se stie niciodata.Poate are si el bani si vrea sa cumpere.
Se poate face si asa ...desfacere.Te plimbi toata iarna cu un bec spart si ...vinzi o tona de miere la... organu'
Ce are daca nu le mai dam?Nu-i paguba nene dar, cand intram si noi in regula?
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 23 Dec 2011, 17:04

lucky5strike scrie:Pfui, ce parere buna ne lasi de politia romana...
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 23 Dec 2011, 17:05

linde scrie:Anul acesta pe la sf. lui iulie ne intorceam acasa din banat, la iesire din Timisoara spre Lugoj am fost oprit de un echipaj de politie bine dotati(masina vw cu aparatura )au cerut licienta de transport. Nu am avut si nu am, un politist m-ia citit din legizlatie cum ca nu asi fii scutit,doar in final a zis ca ma poate incadra la ceva transporturi speciale, pt a fii scutit de amenda, in final m-iau dat actele, fara sa negociez nimic, doar ca in final am intrebat daca le pot oferi cite un borcan de miere, erau trei .Acum vin si intreb pe cei cunascatori( nu presupuneri) ------Trebuie s-au nu licienta------mentionez ca masina este omologata la RAR .Autopavilion apicol.este pe numele meu.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 23 Dec 2011, 17:06

apislav scrie:Problema are 2 aspecte.
Primul aspect : daca se face transport cu animale vii peste 8 ore aveti nevoie de licente.
Al doilea aspect: Daca se transporta sub 8 ore nu aveti nevoie.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 23 Dec 2011, 17:06

linde scrie:Scuze , la pupe'' ca n-eam intins la discutii pe pagina lui,si il rog sa mute la diverse .
D-le " apislav"nu prea ma lamureste acest raspuns , deoarece masina mea si cred ca nu numai nu este dotata cu tahograf, si cum dovedesc eu ca nu am condus peste 8 ore,ori in drum nu stam la negocieri si presupunem ca se aplica legea,si eu vreau sa stiu daca incalc vreo lege ,
-- redau din memorie ce m-ia citit politistul din legislatiie:
-se sanctioneaza cu amenda de la 2-4 mii (bani noi) auto transport marfa care nu detin licienta transport, cu exceptia , MAN, pompieri, etc si alte transporturi cu destinatii speciale,nu s-a pomenit nimic de agricultura (stupi) s-au animale vii, el citea ,eu ascultam, nu stiu ce scria mai sus s-au mai jos,dar toata treaba a durat vreo 10 minute, timp in care am argumentat si eu civilizat ,ca deplasarile noastre sint rare si numai in sezon,
Avem un politist (declinat) printre noi de pe la Tulcea, ar putea sa ne puna mai bine in tema (eventual cu ajutorul colegilor de la circulatie )
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 23 Dec 2011, 17:07

Nu ar strica o parere avizata de la un coleg cu acces la lege si interpretarea ei.
Am vazut ca avem colegi cu ...aplecare pe aceasta problema .Sper sa ne si raspunda.
Aici sau in alta parte.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 23 Dec 2011, 17:07

Johny scrie:Buna, am fost la ARR si m-am interesat. Intradevar trebuie licenta chiar daca camionul este pe persoana fizica, este specificat acest lucru in legislatie. Pentru a avea licenta trebuie urmat un curs care costa 550 ron plus 200 ron se platesc la eliberarea licente si copiei conforme. Deci cam asta trebuie ca sa transporti orice cand doresti fara bataie de cap cu organu.........
Ioan Guist

Mesajde ANITEI » 23 Dec 2011, 17:41

Asa cum am mai scris nu este licenta de transport pentru care trebuie indeplinite 3 conditii (nu le enumar ca nu e cazul) se face Autorizatie de transport in cont propriu si se elibereaza copie conforma pt fiecare autovehicul sau ansamblu ce trece de 3,5 tone. Evident trebuie cel putin PFA si mai trebuie cursul despre care s/a scris adineauri de persoana desemnata sa conduca permanet si efectiv activitatea de transport rutier sau sa ai un angajat cu un asemenea curs.Ce ma deranjeaza e ca pe atestatul de marfa CPI scrie cat C daca fac E-ul inainte sa expire CPI-ul nu cred ca e valabil dar la scoala mi-au spus ca e totul ok chiar daca iau E-ul dupa. Stie cineva ?
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde Ioan Guist » 29 Dec 2011, 15:37

cristi_vidican scrie:"Da.In timp de 3 ani
Baza de productie ramane deocamdata pe ce am.Se poate lucra foarte bine pe dadant cu 1/2.Recomandat cu suflet deschis panain 2-3 sute.
La peste 500 este nevoie de o singura rama si de lucru la manopere cu corpul si nu cu rama.
Probabil, productia / unitate miscata va scadea.Sper nu drastic."

Ai scris pe pagina lui Lucan Avram cele de mai sus. De ce crezi ca productia s-ar putea sa scada ME 1/2?
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 29 Dec 2011, 15:38

fotoklipa scrie:Nene am gasit doi binevoitori care vor sa se angajeza la mata

ia vezi!corespund? sunt prspicace si hotarati,sper sa nu te superi,cu respect Florin
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 29 Dec 2011, 15:39

@cristi_vidican

La lucrul cu corpul si nu cu rama, pierzi "intimitatea " cu fiecare familie.
Daca in primavara stu pe scaunel la fiecare familie, nu stau de "fitze"
Intri in familie si "te contopesti" cu ea.
La Mer, teoretic rar ridici o rama din cuib.Doar la control matca.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 29 Dec 2011, 15:40

Ala mai tanar, ce se desbraca, e f bun.
Pe bune.Ca'i cetatean turmentat, ok.Dar se vede pe el vointa si nu e prima oara cand misca un obiect.Are vana si nu are "cimpoi"
Doua luni la dezalcolizare linga Dunare, rabdare cu el in perioada de sevraj, si e ca nou.
Omul chiar e bun.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 29 Dec 2011, 15:41

al_bor scrie:Domnu Ioan ,indrasnesc sa va deranjez ;in urma cu cateva luni se discuta pe aceasta pagina despre utilaje de incarcat-descarcat si mi-am amintit ca vazui la un neamt care er cu d-l Gui la salcam 2008 un motostivuitor ffait(si scump),dar nestiind cum sa-i zic pe net doar astazi l-am gasit. de cumva nu a-ti vazut(desi nu cred)gugaliti MOFFETT-HAIB SI VEDETI DE CE E IN STARE jucaria aia.
este u sit cu utilaje di astea si secod h...cin are stupi multi si....bani se merita inainte de-a avea camion.
daca am deranjat mii de scuze.Ma duc sa iau un 6/49 (de mor caii cand vor cainii) a-s avea ocazia sa ne intovarasim
Ioan Guist

Multumesc de link

Fain.Am avut un moment de ...vise frumoase vizionand firma.
Este la alta scara. Acel sistem de lucru.Alte preturi.
Si sa sti ca are ceva dezavantaje.Si nu usor de ...rezolvat.
La stilul,banii,padurile,tara in care-mi desfasor activitatea, mcaraua este ..potrivita.

Sanatate.
Ioan Guist

al_bor scrie:am fost incintat de ce am vazut si am vrut sa va impartasesc si dv.(macar atat),si totusi consider ca este mai operational decat macaraua.nu ma pricep la calc.sa descarc filmuletul in care utilajul lucreaza in teren accidentat,in plus este facut de suedezi si ce fac ei e cam facut
cu respect
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 29 Dec 2011, 15:42

Cristian IONITA scrie:discutam despre asta

pare sa se descurce exemplar .... ar fi fost interesant sa-l vedem si incarcat

@Pupe - stivuitorul poate veni in completarea macaralei ....

poate da al de sus si se va plati si la noi polenizarea .... si atunci va trebui sa avem un grad mai mare de "imprastiere"
Ioan Guist

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?