Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Larve de gaselnita in stup

Mesajde slucianus » 07 Mai 2016, 20:18

Buna ziua
Imediat dupa iesirea din iarna am observat din cand in cand la doi dintre stupi niste larve asemanatoare cu cele de musca. Eu cred ca sunt de gaselnita.
Problema este ca si acum mai gasesc din cand in cand iar la unul dintre stupi gasesc mereu intr-un colt un fel de rosatura (parca ar fi de capaceala).
Ma intriga aparitia acestor larve deoarece acum familiile sunt puternice.
Ce masuri ar trebui sa iau?
Va multumesc
slucianus

Re: Larve de gaselnita in stup

Mesajde un OM » 08 Mai 2016, 11:33

Atat timp cat temperaturile din timpul zilei depasesc 15-16 grade, chiar si un roi cu albina acoperitoare de cel putin 4 rame ar putea sa tina sub control ramele libere de dupa difragma sub control. Dumneata observi, banuiesc, acest fenomen intr-un stup de cel putin 10 rame bin ocupate.
Ce trebuie sa faci? Sa schimbi ramele de cuib foarte negre, alea care te dor mainile cand sunt goale, cu rame mai noi sau FA, iar cand scoti cu o ocazie rame din stup si observi rosatura de capaceala pe la colturi sa o indepartezi.
Citeste despre galerioza.
Sanatate.
un OM

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR