Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Daca ar trebui sa o luati de la inceput...

Mesajde Dragos2006 » 23 Dec 2011, 22:33

ilalexandru scrie:Domnule Dragos da ce ziceti de zvonul cum ca domnul Dobre vrea sa-si vanda afacerea? E adevarat? A ajuns acolo incat vrea sa renunte?

Dl . Dobre are o varsta la care incepi sa te gandesti mai mult la sanatate decat la afaceri . Nasol ca trecem printr-o perioada in care gasesti greu un cumparator solvabil.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Dragos2006 » 23 Dec 2011, 22:39

paul scrie:D-le Dragos ...
1- Pe Marian l-ati intrebat ? ...
2- Credeti ca ... plange ... ACAR-ul ?
3- Sunteti dependent de ... net ... aveti insomnii daca nu va puteti etala ... maiestria ... Va rog sa apreciati faptul ca nu am pus ... ghilimele !!!
4-Dar ... parca doamna Laura era ... patronul ??? Posibil sa nu fi priceput ... neuronul meu :lol: :lol: :lol:

1 -Marian e platit
2 - plange de i se rupe in paispe....
3 - cred ca voi merge la dezintoxicare ... de net
4 - Laura este patron iar eu sunt angajat manager , fiecare are rolul sau bine stabilit.
Dragos2006

Mesajde paul » 23 Dec 2011, 22:58

D-le Dragos ...
1- Sa inteleg ca aveti ... lombago ... de la ... camera de filmat ?
2-Sa inteleg ca ... ati fost ... " neinspirat" ?
3- Dependenta se trateaza cel mai greu !!! V-o spune un ... fumator ...
4- Hai sa priceapa si ... unicul meu meu neuron ... biet slujbas ... sau ... fac ce vrea ... ... ... pixul meu ?
Va rog sa nu o luati ... la modul personal ... Chiar nu ma ajuta ... C.C.-ul !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde lucky5strike » 23 Dec 2011, 23:05

daca ar fi s-o iau de la cap, n-as mai lua-o de la cap, ci de la coada :)) :))

drumurile se fac pasind!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Adi Hodis » 23 Dec 2011, 23:39

catalin.profiri scrie:Acest subiect as dori sa il adresez celor cu cel putin 3 ani de experienta in stuparit.
Suntem multi incepatori care venim din urma. Unii mai grabiti, altii mai putin. Inevitabil facem multe greseli si investitii proaste.
Daca ar fi sa o luati de la inceput, dar cu experienta de acum cum ati face? sau mai bine cum ne-ati invata sa ne dezvoltam?
Dar nu asa: scot xxx.000E din banca si imi iau x000 familii si camion de x0000E.
Pe etape...

Fara pic de ranchiuna ori morala ... deduc ca esti la inceput, ca se fac greseli si ... chiar acum, esti pe cale sa faci una.
Pai ... in orice, nu se incepe cu inceputul ? ... care-i acela ? ... al tau, nu al meu ... acum, nu atunci cand am inceput eu.
Chiar de-ar fi sa o mai iau de la inceput, as incepe cu inceputul ... cu invatzarea.
Azi este info` garla, exista sprijin financiar ... de vis, odinioara.
Totusi, baza/temelia succesului este INVATZATURA si potentialul financiar. Nu iese nimic, una fara alta.
Totul este scris ... ma rog, aproape tot ... si vizibil, doar sa vrei sa vezi.
Si apicultura e un domeniu ca oricare altul in care, meseriasii cu realizari in urma lor au invatzat teoretic si practic in catziva ani de implicare.Exemple sint multe, de meseriasi pe domenii ... oricare ai vrea ... medici, ingineri, maistri, avocati samd .
Insa nici unul nu are succes ... din noroc ori moca.
Au invatzat mult ? ... da ... au muncit mult ? ... da si inca muncesc.

Repet, fara ironie, acesta e raspunsul la intrebarea ... " Daca ar fi sa o luati de la inceput, dar cu experienta de acum cum ati face? sau mai bine cum ne-ati invata sa ne dezvoltam?"
Am si eu o intrebare ... dumneata stii cate stiu/m eu/noi acum ?.
Nu de alta dar parca ai vrea sa te incadrezi in proverbul ala ... "da-mi Doamne anii tineretii si mintea ( invatzaturile) de acum".
Anii tineretii, ai ... mai trebuie sa inveti si desigur, sa muncesti.

Daca textul de mai sus nu te multumeste ( presupun ) atunci fac un rezumat la subiect ... cu un mic amendament ... dau sfatul dar nu pot sa dau si cheltuiala.
Deci :
3 ani de shcoala apicola, teoretic si practic pe langa un apicultor care face pastoral.
Invatzare la maxim, tot ce e.
Incepi cu max. 10 fam. stupi verticali + logistica necesara dezvoltarii, din anul 2 incluzi cresterea matcilor.

Rezultatele celor 3 ani iti vor reda aptitudinile si ... perspectivele, in functie de capitalul disponibil pentru investitie/extindere.

Sincere urari ... Craciun fericit si succes in ... implicare.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 23 Dec 2011, 23:53

catalin.profiri scrie:...
Pe etape...

Catalin
Cele mai concrete etape le gasesti in carti de apicultura.
In definitiv albinele si priceperea + munca ta iti va aduce satisfactiile sufletesti si financiare.
La astea mai intervine un factor, SECETA careia nu ai ce sa-i faci.
Norocul e ca anii nu sint toti la fel.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
Adi Hodis

Mesajde Dragos2006 » 24 Dec 2011, 00:59

4- Hai sa priceapa si ... unicul meu meu neuron ... biet slujbas ... sau ... fac ce vrea ... ... ... pixul meu ?
Va rog sa nu o luati ... la modul personal ... Chiar nu ma ajuta ... C.C.-ul !!!

1 - sa nu razi niciodata de suerinta unui om , la cate corpuri cu miere si la cati stupi am ridicat in 20 de ani poate acum merit sa ridic doar camera de filmat.
2 - total neinspirat dar stii cum e in viata pana nu-ti dai seama cat de prost esti nu poti deveni destept.
3 - stai sa vezi ! acum am descoperit facebook-ul ca si cale de comunicare intre stupari.
4 - cand o pasiune se transforma intr-o afacere nu mai merge decat dupa un plan bine stabilit unde fiecare are locul sau exact. Ai idei numai cate hartii trebuie completate ? ai ideie cate lucrari trebuie facute iarna ? ai idee cat de repede trece sezonul activ si nu reusesti sa le cuprinzi pe toate ? Cineva spunea mai sus ca daca ar avea un salariu de 1500 - 2000 lei nu s-ar apuca de apicultura ... sa vezi cand ai numai facturi de platit de 2000 de lei pe luna cum te apuci de apicultura ...
Dragos2006

Mesajde catalin.profiri » 24 Dec 2011, 04:38

dl Paul si dragos2006, revenim la subiect?
Am fost intrebat de zona melifera, experienta. Stau in Miroslava, Iasi. M-am apucat de apicultura anul trecut in primavara cu 8 familii, am rupt in 2 dupa salcam, am mai cumparat si am bagat in iarna 27 familii.
Dar nu as vrea sa fiu eu subiectul topicului.
Ideea ar fi sa adunati ceva sfaturi pentru ... cei ca mine:), care sunt la inceput. de genul "nu-ti cumpara masina + remorca, ci o remorca pe care o poti trage cu masina pe care o ai deja"...
Vorbesc de multe ori cu Mishu05 la tel, si cu DanielM din cand in cand, si in conversatiile cu ei de multe ori imi spun "Daca ar fi sa o iau de la inceput, asa as face".
Asa s-a nascut acest topic.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde pin » 24 Dec 2011, 12:04

Dragos2006 scrie:

1 - sa nu razi niciodata de suerinta unui om , la cate corpuri cu miere si la cati stupi am ridicat in 20 de ani poate acum merit sa ridic doar camera de filmat.
2 - total neinspirat dar stii cum e in viata pana nu-ti dai seama cat de prost esti nu poti deveni destept.
3 - stai sa vezi ! acum am descoperit facebook-ul ca si cale de comunicare intre stupari.
4 - cand o pasiune se transforma intr-o afacere nu mai merge decat dupa un plan bine stabilit unde fiecare are locul sau exact. Ai idei numai cate hartii trebuie completate ? ai ideie cate lucrari trebuie facute iarna ? ai idee cat de repede trece sezonul activ si nu reusesti sa le cuprinzi pe toate ? Cineva spunea mai sus ca daca ar avea un salariu de 1500 - 2000 lei nu s-ar apuca de apicultura ... sa vezi cand ai numai facturi de platit de 2000 de lei pe luna cum te apuci de apicultura ...

Dragos ma dezamagesti. Aveam o parere mai buna despre tine. Ai auzit de piramida lui Maslow (http://www.succesulpersonal.ro/sp/index.php?p=comunicare&art=143)? Pe la nivelul 4 zice ca ai nevoie de recunoastere. De aia stai cu camera in mana si postezi pe net. Ceea ce nu realizezi tu e ca postezi filme despre stuparit. Cand o sa ajungi sa postezi filme despre management mai discutam despre realizarile tale ca manager. Facturi de 2000 de lei pe luna? Ma faci sa rad. Nevasta-mea cheltuie mai mult decat tine. La orice firma care se respecta nici nu trebuie sa fii manager ca sa aprobi o cheltuiala asa mica.
pin

Mesajde Adi Hodis » 24 Dec 2011, 15:09

catalin.profiri scrie:1. Dar nu as vrea sa fiu eu subiectul topicului.
2. Ideea ar fi sa adunati ceva sfaturi pentru ... cei ca mine:), care sunt la inceput. de genul "nu-ti cumpara masina + remorca, ci o remorca pe care o poti trage cu masina pe care o ai deja"...
3. Vorbesc de multe ori cu Mishu05 la tel, si cu DanielM din cand in cand, si in conversatiile cu ei de multe ori imi spun "Daca ar fi sa o iau de la inceput, asa as face".
Asa s-a nascut acest topic.

Catalineee ! ... m-ai lovit cu surpriza-n sentiment !. :shock:

1. Pai di ce nu zasa-si asa de la`nceput taica ? ... eu asa am priceput, ca tu esti "vinovat" .
2. Nici nu incape loc de asa propunere unui incepator cu max 10 fam. ... sint destui care nu au mashini si ... orice banutz trebuie bine chivernisit.
Primii doi ani se poate apela la un prieten cu ... transportatul.
Cine are deja transport ... e norocul sau.
3. Pfaaai!!! ... pai cand citi-i, mi s-a umflat neuronii !!! :x
Ii cunosc pe amandoi (face to face & dialoguri ... multe ) si au dovedit ca stie cu ce se "manca" apicultura.
Acuma, dupa ce te-au sfatuit ... matale pui pe tapet o indoiala a celor spuse de ei.Semn ca nu ai incredere.Ori ca sa nu fiu atit de acid ... probabil speri la vre-o varianta minune, ideala ... alta fatza de ce ti-au spus ei.
Mi-am dezumflat neuronii :) si ... mergem inainte, spre ideal ... dar nush´ ce ti-au zis ei ca sa zic eu in plus, ori in minus ... ori pe invers ca sa para ideal. ( glumesc ).

Am spus cum as face ... temelia este INVATZAREA.
Investitiile masive le-as face dupa al III-lea an cand, ai nevoie neaparat si de mijloc de transport, exclus camionul care se justifica abia mai tarziu, la peste 150 de fam. "turiste".
Adi Hodis

Mesajde catalin.profiri » 24 Dec 2011, 21:23

@Adi Hodis: sper sa va mai surprind o data...
Nu caut alternative la sfaturile lor. M-am convins pana acum ca sunt bune, si ca vin de la oameni sinceri, cu experienta in stuparit.
Vinovat is ca nu l-am ascultat pe mishu ... si am bagat vre-o 450E intr-o magazie, care bineinteles nu e terminata. E alta poveste.
In rest am printate discutii intregi cu Mishu pe care le recitesc si ... evident o sa le aplic.
Ce am dorit eu de la topicul asta e ca sa mai beneficieze si alti incepatori ca mine de asemenea sfaturi....
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde Adi Hodis » 25 Dec 2011, 00:30

catalin.profiri scrie:@Adi Hodis: sper sa va mai surprind o data...
...

Nu mai e cazul Cataline, n-am fost noi pe aceeasi "lungime de unda" dar de-acum vom fi. :)

ps
am vrut sa nu scriu pe acest topic dar n-am rezistat datorita intrebarii aleia ce-am editat-o cu albastru.

Te salut si sa ai un Craciun fericit.
Adi Hodis

Mesajde dorindafi » 25 Dec 2011, 15:12

Daca ar fi sa o luati de la inceput, dar cu experienta de acum cum ati face? sau mai bine cum ne-ati invata sa ne dezvoltam?

catalin ceace vrei sa aflii e ca shi cum am zice :dami doamne anii tineretzii cu mintea de acum
dorindafi

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR