ignatov andrei scrie:cristi_vidican scrie:Acel ameliorator a încercat si cu Carpatina. I-a dat o sansa.
Intre timp a renuntat.
Pe bune, sau doar asa, d'ale marketingului... ?!?
cristi_vidican scrie:tuturicius scrie:Eu am vazut ce face un ameliorator de bk de la noi.
Acel ameliorator a încercat si cu Carpatina. I-a dat o sansa.
Intre timp a renuntat. Era chiar interesat pt incrucisari.
Întâmplarea face ca am 5 matci din materialul lui, împachetate cu ce a venit.
Daca toti stupii mi-ar fi fost asa, nu mi-ar fi ajuns butoaiele.
cristi_vidican scrie:ignatov andrei scrie:cristi_vidican scrie:
Cu astfel de mătci, apicultura e muuuuuuuuuuuult mai ușoară.
ovidiu8403 scrie:Dezi probabil voi irita pe multi o mai repet odata : fara documente probatorii nu mai dati atata din gura pentru Buckfast . E mai bun laptele din Ungaria? Rosile din Polonia sau Turcia?Merele din Italia ? etc , etc . Daca nu sustinem ce e romanesc suntem o natie de cacao . Oricum suntem , Baga si carpatina noastra oua in draci si e blanda , se vrea lucra in pielea goala ? Problema nu e de matci ci de vreme ... lipsa de cules , neonico ... Procestori si maria sa Statu Roman .
Spor la toti ,multe abureli si multi fraieri cred tot ce aud ... "fiti mah stupari !"
Ma iertati si luati aminte!
eduard.rotaru scrie:Ce bine prinde acest BK atunci cand cartea de vizita este "musca multa"....practic fura mintile multora si de dragul marketingului cum zice Andrei, enorm de multi "incearca"....
...ma uit si nu vad pe nimeni sa spuna clar: "am o colonie BK de la mama ei...am bagat atat sirop in toamna+primavara...am obtinut x miere pana in acest moment, am obtinut y rame construite , am obtinut t roi, dar am fost nevoit sa mai bag z kg de sirop pana in prezent si inca nu am ajuns pana in toamna cand voi fi nevoit sa bag m kg de sirop.... "...sa nu mai spun de consturile aferente medicamentatiei pe tot parcursul unui sezon.....dupa cateva calcule as vrea sa vad unde este rentabilitatea si productivitatea asta asa mare la BK in comparatie cu celelalte rase sau metisi...
Multi nu vor intelege niciodata ce inseamna productivitate, cum de altfel majoritatea nu vor intelege niciodata ce inseamna profitabilitate....
jonny_it scrie:eduard.rotaru scrie:Ce bine prinde acest BK atunci cand cartea de vizita este "musca multa"....practic fura mintile multora si de dragul marketingului cum zice Andrei, enorm de multi "incearca"....
...ma uit si nu vad pe nimeni sa spuna clar: "am o colonie BK de la mama ei...am bagat atat sirop in toamna+primavara...am obtinut x miere pana in acest moment, am obtinut y rame construite , am obtinut t roi, dar am fost nevoit sa mai bag z kg de sirop pana in prezent si inca nu am ajuns pana in toamna cand voi fi nevoit sa bag m kg de sirop.... "...sa nu mai spun de consturile aferente medicamentatiei pe tot parcursul unui sezon.....dupa cateva calcule as vrea sa vad unde este rentabilitatea si productivitatea asta asa mare la BK in comparatie cu celelalte rase sau metisi...
Multi nu vor intelege niciodata ce inseamna productivitate, cum de altfel majoritatea nu vor intelege niciodata ce inseamna profitabilitate....
2 dintre cei mai mari apicultori din zona ta si a mea folosesc BK, oameni care din asta traiesc. O fi praj in ochi?![]()
Eu unul nu mai vand BK, deci nu am nici un interes, .. oare de ce imi racesc gura, folositi orice vreti, pe mine lasati-ma in pace sa ma ocup de galbejitele mele
eduard.rotaru scrie:I-ai intrebat vreodata cate deplasari fac?...ai vazut vreodata cat sirop folosesc ?...i-ai intrebat vreodata care sunt pierderile peste iarna?...sunt cateva intrebari de bun simt la care nimeni care foloseste BK nu va rapsunde sincer si la obiect...repet: astept sa faceti un calcul strict si sa imi spuneti care e marele profit? care e marea rentabilitate?....in fine...
jonny_it scrie:eduard.rotaru scrie:I-ai intrebat vreodata cate deplasari fac?...ai vazut vreodata cat sirop folosesc ?...i-ai intrebat vreodata care sunt pierderile peste iarna?...sunt cateva intrebari de bun simt la care nimeni care foloseste BK nu va rapsunde sincer si la obiect...repet: astept sa faceti un calcul strict si sa imi spuneti care e marele profit? care e marea rentabilitate?....in fine...
Nu trebuie sa intreb prea multe, am si eu 200 de familii, aproape toate cu BK.
Nu mai continui pt ca discutam degeaba.
eduard.rotaru scrie:asa ziceam si eu
jonny_it scrie:eduard.rotaru scrie:asa ziceam si eu
Cand te plictisesti hai la o plimbare pana in Vaslui sau Iasi sa vezi BK-ul, asa ca idee.
Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori