Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul Roger Delon ca alternativa in stuparit

Mesajde asd2 » 16 Iun 2016, 09:37

Acum 4 ani a venit la mine in vizita un prieten vechi si m-a intrebat de ce nu tin si io vreo 2,3 stupi ca a avut el odata la un apicultor asa ceva si avea miere din belsug pentru el si prietenii sai. O fi fost...

... si de aici a inceput toata nebunia, ca este o nebunie sa recunoastem
asd2

Mesajde asd2 » 16 Iun 2016, 10:01

Nu pot sa ma abtin ca e asa de tare:

In al doilea an ma apuc de facut matci si inmultit zicandu-i sotiei ca nu facem inca miere pana nu avem mai multi stupi :), in al treilea an la fel :). A inteles femeie ca e femeie intelegatoare.
Anul asta imi pregatesc armata de lupta toti unu si unu. Ma intreaba nevasta daca nu pot sa ii dau ceva miere pentru copil. :lol:
Mai haios de asa nu se poate. Mai am totusi o sansa: dau matci pe miere sau... ma cac pe ele albine si cumpar miere :lol: :lol:
asd2

Mesajde asd2 » 16 Iun 2016, 10:06

Problema la noi romanii e ca suntem sentimentali: amestecam sentimentele in afaceri si suntem lipsiti de pragmatism. Nu o sa reusim niciodata in nimic din cauza asta.
Si mai e o problema: in tara asta(cel putin pentru ca s-au imputit lucrurile peste tot) trebuie sa inghiti cacatul cu galeata daca vrei sa faci bani pentru ca societatea promoveaza chiciul absolut. Asta e. Dumnezeu rabda cat rabda dar si cand no mai rabda...
asd2

Mesajde yuonyuon » 16 Iun 2016, 10:26

'Problema la noi romanii' este ca ne place sa inventam probleme , defapt nu e nici o problema . ba din contra avem niste avantaje extraordinare (in apicultura)
dar suntem atat de usor de influientat de mediu inconjurator , anturaje ,media etc de parca ne-ar da de mancare .

Ca in orce afacere nebunia trebuie dusa la extrem , trebuie transformata intr-un stil de viata , nu merge cu jumatati de masura si dupaia mai vin si chiftele. dar pana atunci luam bocanci in cap si dam vina pe romani cica asai neamu. dar deunde . vine e a noastra , fiecare..Si de aici ajung la vb ta ca suntem sentimentali :))

Am deviat de la subiect .
yuonyuon

Mesajde asd2 » 16 Iun 2016, 10:31

Nu conteaza ca deviem.

Poate ca la unii nu e o problema daca au tot timpul din lume si nu au familie(desi poate ca la astia e fara scapare). Nebunia nu trebuie dusa la extrem. Trebuie sa stii cand sa te opresti ca altfel o iei pe ulei. Granita dintre normalitate si nebunie e foarte fina.
asd2

Mesajde BUNKA » 16 Iun 2016, 11:52

Diferenta intre a fi salariat si a fi liber e foarte mare, la fel si cu programul...cine poate lucra ca un robot 8 ore e ok...sunt altii pt care programul batut in cuie nu e neaparat o incantare...de fapt ma simt mai bine daca ma trezesc la 2 noaptea si ma culc de la 10 la 12 ziua si apoi continui...exista conceptul ala...ordine in dezordine...la mine e stil de viata si ...I lov'it !
Ma uitam pe lista de plati a unui mare procesator....lunga rau, si acolo nu sunt oameni care vand cu borcanelu'....deci pt unii nebunia are rezultate bune :)
In stilul meu dezordonat sunt mai productiv mai in priza...20 din 24 pt mine e OK, si imi place cafeaua tare, cu multa miere si lapte bauta la miezul noptii :)
BUNKA

Mesajde yuonyuon » 16 Iun 2016, 12:21

la stupari adevarati normalitatea sa pierdut demult. nici nu prea a fost in sange .pana la urma nebunia e lucru care face diferenta in orice domeniu de afaceri .
hai sa fim seriosi cine ar fi dispus sa investeasca atatia bani in tamplarie , transport mutari noapte prin noroaie etc sa nu aiba un castig garantat . noi si cu aia de la Paris-Dakar ce am mai ramas .
yuonyuon

Mesajde BUNKA » 16 Iun 2016, 13:32

yuonyuon scrie:la stupari adevarati normalitatea sa pierdut demult. nici nu prea a fost in sange .pana la urma nebunia e lucru care face diferenta in orice domeniu de afaceri .
hai sa fim seriosi cine ar fi dispus sa investeasca atatia bani in tamplarie , transport mutari noapte prin noroaie etc sa nu aiba un castig garantat . noi si cu aia de la Paris-Dakar ce am mai ramas .

:lol: :lol: :lol:
Pai asa e faina viatza...azi buzunarele intoarse pe dos...maine cu diplomatu'
Cand ai salar fix...nu poti visa macar la diplomat...astepti lichidarea si deja e cheltuita inainte sa intre..
BUNKA

Mesajde balu » 16 Iun 2016, 13:43

Stupi ,,bomba", care au avut mincarica putina au ramas epave, care au avut rezerve mai bune,chiar si slabi sau mentinut cit de cit, siropelul dat cind si cind, nu a rezolvat nimic, trebuie dat cu cinsterna, :(
balu

Mesajde BUNKA » 16 Iun 2016, 15:46

Am noroc de soare, vreme buna...tei deschis si ca le dau si eu.
De ieri pana azi au ras cred 100-150 grame din 300
Frate...astea-s ca lacustele
Chestia asta e mai eficienta decat siropul...imediat constructia de fagure o ia din loc iar "Ponta" prinde aripi :)
Reteta lui PAB antiboli si de revitalizare, stimulare imunitate cu 30 ml tinctura propolis 30% la litrul de sirop este excelenta...am testat :) pe un caz special
Fişiere ataşate
rsz_img_20160616_125251-1.jpg
Ultima oară modificat de BUNKA pe 16 Iun 2016, 16:09, modificat 1 dată în total.
BUNKA

Mesajde jonny_it » 16 Iun 2016, 16:07

BUNKA scrie:Am noroc de soare, vreme buna...tei deschis si ca le dau si eu.
Chestia asta e mai eficienta decat siropul...imediat constructia de fagure o ia din loc iar "Ponta" prinde aripi :)

Ce le dai?
jonny_it

Mesajde BUNKA » 16 Iun 2016, 16:10

jonny_it scrie:
BUNKA scrie:Am noroc de soare, vreme buna...tei deschis si ca le dau si eu.

Ce le dai?

Pagina 112 penultimul post.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 16 Iun 2016, 16:16

O "maliga" buna face mai mult decat orice...mai ales pe praful asta.
Am cateva retete..una mai ieftina ca alta, toate simple supereficiente si superiubite de albine.
Cu 10 kg polen fac 160 kg turta de asta..pe care efectiv o devoreaza.
Fişiere ataşate
rsz_img_20160616_125242-1.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 16 Iun 2016, 16:25

Cine nu se tine tare...vara asta intra pe minus inainte de venirea toamnei sau iernii, la toamna ne mai trage una varoa, iarna va fi grea si primavara tarzie...iar anul viitor va fi exceptional dar pana atunci se duce draq..septelul.
Arata ca nisteeee ... :lol: :lol: :lol:
Fişiere ataşate
rsz_img_20160615_095007-1.jpg
BUNKA

Mesajde yuonyuon » 16 Iun 2016, 18:40

nustiu cum e prin nordu moldovei dar cred ca e asemanator cu ce e si in sud(jud bacau -galati) , dupa atatea ploi si vreme rece e si normal ... cules de nectar ZERO.

Am consum de aproape 7-800 g 1kg la zi asta e foame mare.sirop cat cuprinde, in schimb cules de polen infernal si varooa desigur.
yuonyuon

Mesajde Beekeeping » 16 Iun 2016, 20:17

Si eu sunt disperat. Salcam ZERO apoi ploi si soare. Cules de intretinere garla. Apoi a inflorit teiul si "pac" ploi zdravene cateva zile. Nectar zero, trebuie sa reiau alimentarea cu sirop. Deja imi vine sa agat stupii in cui ... :oops: :cry: :lol:
Beekeeping

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR