proapis13 scrie:Dragos2006 scrie:Multi stupari cu II sau PFA au taiat chitante catre persoane particulare si acum sunt pasibili de amenda .
Pe asta nu o stiam,contabila mea spune ca este legal![]()
Poti detine casa nefiscalizata daca nu esti platitor de T.V.A.
Poti emite facura nefiscalizata sau fara tva
salve
jimm scrie:Poti detine casa nefiscalizata daca nu esti platitor de T.V.A.
Poti emite facura nefiscalizata sau fara tva
salve
Dragos2006 scrie:antal_bee scrie:Nu sunt apicultor, sunt comerciant si mi se pare normal sa platesc cei 16% pe profit, stiam asta. Merci oricum.
Cand vinzi un borcan de miere ce eliberezi : bon de casa sau chitanta ?
adytza scrie:adytza scrie:
Cred ca ordonanta 82/2010 mai reglementeza doar veniturile de natura profesionala(drepturile de autor si conventiile civile), astfel plata CAS si CASS pentru noi ceilalti se face conf legilor pensiilor si sanatatii. Adica CASS(sanatate) probabil ca este precum in video de mai sus(eu nu sunt convins si ma repet ca cel mai bine este informatia direct de la sursa), insa de CAS(pensii) nu scapa NIMENI deoarece trebuiesc platite, de ex. anul acesta daca VENITUL BRUT(aici nu mai specifica ca este vorba numai de impozabil ca la sanatate) anual depaseste 8022ron, minimul de plata e pe undeva la 222ron/luna, insa si aici recomand informatia direct de la sursa.
Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori