de yuonyuon » 22 Iun 2016, 08:31
Eu ma doua stupini primavara , defapt doua vetre, asta pana la salcam 2, una la BR alta la BC (100 si numai stiu de stupi amandoua) , la salcam 2 le unesc si diferentele is intresante . dupaia o parte pleaca la tei daca e cazu si FS. in fine . ce vroiam sa spun ca dezvoltarile astea timpurii "fortate' in februarie cu stimulari etc . is daunatoare , apare un factor imens de care trebuie tinut cont , si anume " viabilitate" . Asta ar insemna sanatatea coloniei , vb aia "sanatate ca i mai buna decat toate"
Viabilitatea nu apare in nici un caz din sirop . sau polen de rapita cum zic uni. stupii de la dunare explodeaza efectiv primavara de la salcie si alte minuni . in schimb la salcam is depasiti de cei de la deal unde au avut culles de cires etc., pana la coada culesurile astea naturale , non agricolo , is baza . si uite asa a aparut alt factor important " vatra"
Acuma cu stimularile proteice/energetice le dau numa in situatii de criza medie asta asa ca sa nu intre colonia in starea aia de " cod portocaliu/galben" ca dupaia avem de suferit . chiar daca isi revine familia ramane cu " sechele" asta se simte la urmatoru cules, is la buzunare ..... ce vrem sa avem este un nivel ascendent de bunastare fara zile cu frigideru gol.
Ar mai fi multe de zis da am de treaba la stupi .....