Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Maturarea mierii

Mesajde iradu » 23 Iun 2016, 11:30

Buna ziua,

Am fost cu albinele la salcam, apoi imediat a inflorit teiul.Deoarece am vrut sa am miere din fiecare categorie separat , am extras mierea de salcam cand floarea a trecut (cam 25 mai) si apoi am plecat la tei.Mierea de salcam nu era maturata, ci destul de lichida.
INTREBARE:Cum sa obtinem o miere maturata daca dupa un cules urmeaza imediat alt cules si nu doresc sa amestec cele 2 categorii de miere?(adica trebuie sa extrag inainte de a pleca la noul cules).

Va multumesc,
iradu

Re: Maturarea mierii

Mesajde mausica » 23 Iun 2016, 14:13

Daca ai mag mici ridici sus cele cu miere si intercalezi mag noi,sau pui mag cu miere pe fam mai slabe,sau folosesti maturatoare de inox....
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde ovidiu8403 » 24 Iun 2016, 10:00

si eu am scos miere de salcam mai fluida sa-i spun asa . o tin in galeti de plastic si cu tifon acoperita . Am auzit ca daca mai invarti in ea periodic simultan cu ce am zis adineauri grabeste evaporarea surpluslui de apa sau faci ca mine o pastrezi la frigider si devine mai vascoasa . iar cui vinzi ii spui ca daca nu-i convine sa cumpere din piata .si eu m-am framantat umpic dar ,m-am impacat cu ideea ca e 100% naturala in comparatie cu .... altele .O tin mai mult pentru consumul copilului mei , e ff buna la gat si cai respiratorii .
Cu cat inveti mai mult cu atat iti dai seama ca sti mai putin...
ovidiu8403

Mesajde lucky5strike » 24 Iun 2016, 17:53

Eu as da-o inapoi familiilor prin siropuri. Ceva gen, la 1l de sirop 1:1 adaugate 50-100 gr asemenea miere.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde tuturicius » 26 Iun 2016, 10:50

Daca vrei sa se evapore apa tinand-o in maturator, bidon deschis, ia-ti si un umidometru de camera. Cand e umiditatea mare, dupa ploi, pui capacul si il iei cand e umiditatea mica. Cand e umiditate mare nu pierde apa deloc, ba mai poate sa si absoarba din aer.
tuturicius

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR