Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

A renuntat la UK pentru o afacere in Romania

Mesajde jonny_it » 30 Iun 2016, 10:55

Si eu incerc sa gasesc un apicultor care sa ma ajute, am mai bine de 1 an si inca nu am gasit.
Sa ma ajute in stupina, uneori sa mearga si singur + 1 ajutor(pe asta il am dar nu se pricepe si nici nu vrea sa invete, insa la stimulari si extractie da o mana de ajutor) si sa faca stimulare, sa taie iarba, sa verifice daca s-au imperecheat niste regine, din astea.

+ permis categoria B, avem un magazin si trebuie aprovizionat, uneori nu putem merge noi(eu sau sotia).

Si salar dau bunicel, si nu gasim in VASLUI!!!, si spun astia ca este sarac judetul. Pur si simplu nu gasim ...

http://detoate.club/index.php/2016/06/29/regretele-unui-roman-care-a-renuntat-la-anglia-pentru-o-afacere-in-satu-mare-atat-am-fost-de-pr0st-ca-am-plecat-un-om-nu-gasesti-la-munca-in-romania/
jonny_it

Re: A renuntat la UK pentru o afacere in Romania

Mesajde Cristian IONITA » 30 Iun 2016, 11:14

jonny_it scrie:Si eu incerc sa gasesc un apicultor care sa ma ajute, am mai bine de 1 an si inca nu am gasit.
Sa ma ajute in stupina, uneori sa mearga si singur + 1 ajutor(pe asta il am dar nu se pricepe si nici nu vrea sa invete, insa la stimulari si extractie da o mana de ajutor) si sa faca stimulare, sa taie iarba, sa verifice daca s-au imperecheat niste regine, din astea.

+ permis categoria B, avem un magazin si trebuie aprovizionat, uneori nu putem merge noi(eu sau sotia).

Si salar dau bunicel, si nu gasim in VASLUI!!!, si spun astia ca este sarac judetul. Pur si simplu nu gasim ...

http://detoate.club/index.php/2016/06/29/regretele-unui-roman-care-a-renuntat-la-anglia-pentru-o-afacere-in-satu-mare-atat-am-fost-de-pr0st-ca-am-plecat-un-om-nu-gasesti-la-munca-in-romania/

tu crezi ca despre Vaslui se spune ca e "sarac" ptr ca nu-i de lucru sau ptr ca oamenii nu vor sa lucreze?
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde jonny_it » 30 Iun 2016, 11:41

Cristian IONITA scrie:tu crezi ca despre Vaslui se spune ca e "sarac" ptr ca nu-i de lucru sau ptr ca oamenii nu vor sa lucreze?

Sincer am nu gasesc deloc oameni, toti sunt in Italia sau Anglia. Au ramas batranii, o parte din copii si 2-3 alcoolisti in fiecare sat care oricum nu ai ce face cu ei.
La tara unde avem o parte din stupi mai gasesc oameni la descarcat/incarcat, dar trebuie sa vorbesc din timp, au si ei de prasit + alte munci pe camp. Iarna gasesc mai usor, dar nu ma ajuta cu nimic.
jonny_it

Mesajde eduard.rotaru » 30 Iun 2016, 11:46

jonny_it scrie:Si eu incerc sa gasesc un apicultor care sa ma ajute, am mai bine de 1 an si inca nu am gasit.

Stai relax ca si eu patesc la fel :).
Chiar am avut cativa juniori si am ajuns la concluzia ca nu le place munca...de fapt stai, nu le place munca la ei in tara ca peste hotare se duc si ling cacati pentru cativa euro.
eduard.rotaru

Mesajde Cristian IONITA » 30 Iun 2016, 11:50

jonny_it scrie:
Cristian IONITA scrie:tu crezi ca despre Vaslui se spune ca e "sarac" ptr ca nu-i de lucru sau ptr ca oamenii nu vor sa lucreze?

Sincer am nu gasesc deloc oameni, toti sunt in Italia sau Anglia. Au ramas batranii, o parte din copii si 2-3 alcoolisti in fiecare sat care oricum nu ai ce face cu ei.
La tara unde avem o parte din stupi mai gasesc oameni la descarcat/incarcat, dar trebuie sa vorbesc din timp, au si ei de prasit + alte munci pe camp. Iarna gasesc mai usor, dar nu ma ajuta cu nimic.

pai .... adu' si tu de pe la Craiova .... se plange unu' pe forum ca acolo isi bat joc italienii de ei ... probabil ca de harnici si competenti ce-or fi
Cristian IONITA

Mesajde Mircea_63 » 30 Iun 2016, 12:21

Am vazut adesea oameni care isi rup oasele cat e ziua de lunga muncind pe bani relativ putini. Zic relativ deoarece putem compara cu banii ce i-ar primi prin alte tari.
Mi-se pare absolut logic ca un om care poate munci, iar cu banii obtinuti din munca nu-si poate construi un viitor sau macar un trai decent, decat sa-si rupa oasele pe aici, daca tot e libera circulatia, sa plece prin alte tari. Ca poate acolo doarme si pe sub poduri sau sunt mai multi intr-o camera, asta poate fi mai usor sau mai greu de suportat, in functie de conditiile ce le-a avut aici, de dorinta -uneori chiar zgarcenia- omului. Nu inseamna ca toti vor trai neaparat in astfel de conditii. De cele mai multe ori conditiile sunt net superioare celor de acasa. Si atunci e un semn de inteligenta sau adaptare daca vreti. Daca tot e sa hamalesc, macar sa o fac pe mai multi bani, nu pe sume cu care abia imi duc traiul de pe azi pe maine.

In multe sate, oamenii saraci si lucratori cu ziua au luat calea Europei. Au ramas cei care se multumesc cu foarte putin, sunt nemotivati (lenea e un deficit de motivatie) sau au alte surse. Nu mai gasesti usor oameni care sa hamaleasca pe mancare, bautura, tigari si cativa lei.

Omul cu afacerea, cel cu venit din UK, nu si-a facut bine planurile. Candva o vaca hranea o familie. Ce si-a zis omul? Ia sa tin eu 40. Am inteles ca e vorba de carne, probabil taurasi. Perfect! Numai ca tu nu te multumesti cu acel foarte putin de pe vremuri si daca platesti decent un angajat sau doi, iti ramane prea putin fata de visele tale.
Tractorul a luat locul calului si al sapei. Asta ca figura de stil. O ferma tehnologizata merge pana acolo incat un singur om se ocupa de mult mai multe animale decat are el in "afacere".

A plecat in 90-92 si dupa 20-25 de ani a crezut ca in tara lucrurile au stat pe loc. Poate mergea afacerea in `90
El e "smecher", s-a dus si a facut bani in UK si acum vine si face o afacere bazandu-se pe forta de munca ieftina pe care o stia cand a plecat.

Adevaratii investitori sunt cei care aduc tehnologie. Tanar absolvent de liceu agricol, plecat la munca intr-o ferma similara in Austria, ingrijea singur cu muult mai multe vaci decat are nenea asta, pe un salariu foarte bun comparativ cu Romania, dar ferma era tehnologizata, mecanizata.
Nu se mai gasesc oameni pentru sapa si coasa? Normal! Exista tractor, motosapa, motocoasa.

Apicultor nici nu vei gasi. Isi va tine stupina lui. Om la lucru poate vei gasi, dar cu un raport potrivit intre ce are de facut si cat il platesti. Toti suntem nemultumiti de salarii, dar cand e sa platim noi, salariile ni se par uriase! :lol:

eduard.rotaru scrie:..de fapt stai, nu le place munca la ei in tara ca peste hotare se duc si ling cacati pentru cativa euro.

Cu gandirea asta....nici nu vei gasi vreodata oameni. Adica tu esti ala desteptu care lingi miere, iar cei care se duc sa munceasca acolo unde sunt mai bine platiti, ling cacati pentru cativa euro.
Da-le tu acei "cativa" euro.

Clar, toti aia care se duc la munca in alte tari, pe mai multi bani in loc sa vina sa munceasca la mine pe bani putini, sunt niste "lingatori de cacati" lipsiti de patriotism si niste putori ordinare. :roll:

Acuma... dati tare, ca duc! :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde eduard.rotaru » 30 Iun 2016, 12:40

Mircea_63 scrie:Am vazut adesea oameni care isi rup oasele cat e ziua de lunga muncind pe bani relativ putini. Zic relativ deoarece putem compara cu banii ce i-ar primi prin alte tari.
Mi-se pare absolut logic ca un om care poate munci, iar cu banii obtinuti din munca nu-si poate construi un viitor sau macar un trai decent, decat sa-si rupa oasele pe aici, daca tot e libera circulatia, sa plece prin alte tari. Ca poate acolo doarme si pe sub poduri sau sunt mai multi intr-o camera, asta poate fi mai usor sau mai greu de suportat, in functie de conditiile ce le-a avut aici, de dorinta -uneori chiar zgarcenia- omului. Nu inseamna ca toti vor trai neaparat in astfel de conditii. De cele mai multe ori conditiile sunt net superioare celor de acasa. Si atunci e un semn de inteligenta sau adaptare daca vreti. Daca tot e sa hamalesc, macar sa o fac pe mai multi bani, nu pe sume cu care abia imi duc traiul de pe azi pe maine.

In multe sate, oamenii saraci si lucratori cu ziua au luat calea Europei. Au ramas cei care se multumesc cu foarte putin, sunt nemotivati (lenea e un deficit de motivatie) sau au alte surse. Nu mai gasesti usor oameni care sa hamaleasca pe mancare, bautura, tigari si cativa lei.

Omul cu afacerea, cel cu venit din UK, nu si-a facut bine planurile. Candva o vaca hranea o familie. Ce si-a zis omul? Ia sa tin eu 40. Am inteles ca e vorba de carne, probabil taurasi. Perfect! Numai ca tu nu te multumesti cu acel foarte putin de pe vremuri si daca platesti decent un angajat sau doi, iti ramane prea putin fata de visele tale.
Tractorul a luat locul calului si al sapei. Asta ca figura de stil. O ferma tehnologizata merge pana acolo incat un singur om se ocupa de mult mai multe animale decat are el in "afacere".

A plecat in 90-92 si dupa 20-25 de ani a crezut ca in tara lucrurile au stat pe loc. Poate mergea afacerea in `90
El e "smecher", s-a dus si a facut bani in UK si acum vine si face o afacere bazandu-se pe forta de munca ieftina pe care o stia cand a plecat.

Adevaratii investitori sunt cei care aduc tehnologie. Tanar absolvent de liceu agricol, plecat la munca intr-o ferma similara in Austria, ingrijea singur cu muult mai multe vaci decat are nenea asta, pe un salariu foarte bun comparativ cu Romania, dar ferma era tehnologizata, mecanizata.
Nu se mai gasesc oameni pentru sapa si coasa? Normal! Exista tractor, motosapa, motocoasa.

Apicultor nici nu vei gasi. Isi va tine stupina lui. Om la lucru poate vei gasi, dar cu un raport potrivit intre ce are de facut si cat il platesti. Toti suntem nemultumiti de salarii, dar cand e sa platim noi, salariile ni se par uriase! :lol:

eduard.rotaru scrie:..de fapt stai, nu le place munca la ei in tara ca peste hotare se duc si ling cacati pentru cativa euro.

Cu gandirea asta....nici nu vei gasi vreodata oameni. Adica tu esti ala desteptu care lingi miere, iar cei care se duc sa munceasca acolo unde sunt mai bine platiti, ling cacati pentru cativa euro.
Da-le tu acei "cativa" euro.

Clar, toti aia care se duc la munca in alte tari, pe mai multi bani in loc sa vina sa munceasca la mine pe bani putini, sunt niste "lingatori de cacati" lipsiti de patriotism si niste putori ordinare. :roll:

Acuma... dati tare, ca duc! :D

Cand ii dai unui junior sa faca niste lucruri elementare intr-o ferma si el le face taraganind pe facebook si mai primeste si intre 400-500 eu net pe luna cam cum crezi ca as putea cataloga un astfel de om??!
In aceeasi modalitate procedez si cu un veteran...si dupa o perioada fug zicand: "Decat 500 la soare mai bine 300 la umbra"...invocand ajutoare sociale, si mai stu eu ce pomeni....in decursul a 3 ani au trecut prin ferma mea cel putin 100 de oameni de genul acesta ....deci despre ce vorbim??....
As putea sa iti mai dau si alte exemple gen: dupa 2 zile de munca fuge in italia, sta acolo 3 saptamani si constata ca era mia bine la mine...what???!!...hai sa fim realisti ....
eduard.rotaru

Mesajde teinegru64 » 30 Iun 2016, 13:52

Am avut multe ajutoare in stupina.Cand se invecheau ,credeau ca stapanesc meseria....asa ca isi doreau propria stupina.Le promiteam cinci stupi gratis.Cu o singura conditie ...sa lucreze afara macar sase luni.
Acum traiesc destul de bine.Si eu sunt bucuros . Nu am rupt stupina. :lol:
Aaaa..am si un regret.In 1992 am refuzat o oferta de munca in Elvetia....apicultor,gradinar ...
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde jonny_it » 30 Iun 2016, 13:53

Mircea_63 scrie:Apicultor nici nu vei gasi. Isi va tine stupina lui. Om la lucru poate vei gasi, dar cu un raport potrivit intre ce are de facut si cat il platesti. Toti suntem nemultumiti de salarii, dar cand e sa platim noi, salariile ni se par uriase! :lol:

2000 lei net + carte de munca este putin? Nu stiu .. intreb?! :(
Mai mult nu pot da, pentru ca as munci eu sa platesc si salarul lui. In 1-2 ani probabil o sa pot plati mult mai mult, dar acum banii merg in investitii(lazi, rame, ceara, etc..)
jonny_it

Mesajde Cristian IONITA » 30 Iun 2016, 13:54

cum .... de 2 ori salariu minim? .... asa blasfemie .... si tot nu gasesti ...
Cristian IONITA

Mesajde jonny_it » 30 Iun 2016, 14:15

Cristian IONITA scrie:cum .... de 2 ori salariu minim? .... asa blasfemie .... si tot nu gasesti ...

Doar ca sofer gasesc, dar sa ma ajute si la stupi mai greu.
Poate din generatia care pica BAC-ul anul asta gasesc unul :lol:
jonny_it

Mesajde Cristian IONITA » 30 Iun 2016, 14:16

eu cred ca-ti fac aia de pe Marte concurenta

Cristian IONITA

Mesajde jonny_it » 30 Iun 2016, 14:19

Cristian IONITA scrie:eu cred ca-ti fac aia de pe Marte concurenta

Da, clar! :lol: :lol:
jonny_it

Mesajde joohny » 30 Iun 2016, 14:51

Va salut.Mai Jonny ,ma ofer eu daca ajungem la o intelegere in primul rind cu privire la timpul de lucru saptaminal(campania este campanie).Acest lucru deoarece am si eu stupi , stau in zona Husi.Sanatate.
joohny

Mesajde jonny_it » 30 Iun 2016, 15:09

joohny scrie:Va salut.Mai Jonny ,ma ofer eu daca ajungem la o intelegere in primul rind cu privire la timpul de lucru saptaminal(campania este campanie).Acest lucru deoarece am si eu stupi , stau in zona Husi.Sanatate.

Da-mi mesaj privat cu un numar de telefon te rog.
jonny_it

Mesajde Mircea_63 » 30 Iun 2016, 19:59

Un lucru care se intampla si este inexplicabil, se numeste adesea minune. Asa ca acolo ori se petrec minuni, ori exista totusi o explicatie.

Decat 500 la soare, mai bine 300 la umbra.
Daca se traieste din 300, are logica. Nici nu va zice ca merge la munca pentru 500 ci pentru...200.
300 ii iau fara sa fac nimic. Tu imi dai 200 sa ma duc la munca, ca pe aia 300 oricum ii iau stand degeaba. :lol:

Nimeni nu este incoruptibil -ziceau mafiotii- depinde doar suma. Fiecare are pretul lui. Nimeni nu e lenes. Difera doar motivatia.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE