Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Buckfast

Mesajde jonny_it » 01 Iul 2016, 13:47

yulian scrie:Dintre toate contrele astea..eu am o nelamurire...Buckfastul asta face si miere..sau doar costa mult si pe place unora sa-l tina prin lazi ca-s ei asa...mai sadici??

Iti spun eu ca face, nu ma crezi, asta e :lol:
De aia unii baga cate 100 - 200 de regine si schimba tot pe BK. Nu vorbim de mine, vorbim de altii mai mari.
jonny_it

Mesajde ignatov andrei » 01 Iul 2016, 16:50

jonny_it scrie:
yulian scrie:Dintre toate contrele astea..eu am o nelamurire...Buckfastul asta face si miere..sau doar costa mult si pe place unora sa-l tina prin lazi ca-s ei asa...mai sadici??

Iti spun eu ca face, nu ma crezi, asta e :lol:
De aia unii baga cate 100 - 200 de regine si schimba tot pe BK. Nu vorbim de mine, vorbim de altii mai mari.

Mai mari, ce...?!?

Eu stiu ca "esista": marketing, fraierting, prosting... si afacerting...
ignatov andrei

Mesajde andrei_calinescu » 02 Iul 2016, 10:49

"Buckfastul asta face si miere..sau doar costa mult si pe place unora sa-l tina prin lazi ca-s ei asa...mai sadici??"

Sa incerc sa-ti raspund eu.
NU face miere.
NU face puiet.
NU face polen.
COSTA MUUUUULT.

In concluzie e pentru snobi, nu pentru oameni seriosi.

PS NU-TI lua niciodata. Pierzi garantat.
andrei_calinescu

Mesajde lucky5strike » 02 Iul 2016, 15:04

Calinescule, frate, da' punti de ceara face sau nu face... hai... hai sa spulberam odata "controversa" asta! :idea:

:D
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde vslsilviu » 02 Iul 2016, 15:40

pai de unde, daca nu face nici ceara?!
vslsilviu

Mesajde ignatov andrei » 02 Iul 2016, 19:34

lucky5strike scrie:Calinescule, frate, da' punti de ceara face sau nu face... hai... hai sa spulberam odata "controversa" asta! :idea:

:D

Ti-am mai spus ca nu le ai... :lol:

Nici macar nu stii ca au selectat albina ce construieste celula rotunda, iar in prismele cu baza triunghi - ce rezulta din imbinarea celulelor rotunde - albinele fac hidromel...!

L5S-ule, mai pune mana si te documenteaza, frate, ca ai sa ramai de caruta...! :lol:
ignatov andrei

Mesajde lucky5strike » 02 Iul 2016, 23:08

Las'... sa raman de caruta... la ce de miere se facea odata cu caruta... si erau si niste punti printre rame... ca alea de la... Podu 'Nalt. :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde yulian » 03 Iul 2016, 08:33

andrei_calinescu scrie:"
Sa incerc sa-ti raspund eu.
NU face miere.
NU face puiet.
NU face polen.
COSTA MUUUUULT.

M-am gandit eu..ce uameni dom'le...si daca sunt si cuminti..ma gandesc ca va dati cu biciul pe spinare...daca intepaturi nu primiti :lol: :lol: :lol:
yulian

Mesajde Bambucha » 03 Iul 2016, 17:22

Asa e, ne biciuim in piata publica si ne turnam cenusa in cap. Capra noastra e cea mai buna! Pe cuvantul nostru!

Adevarul e ca la nivel de cercetare in ultimii 30 de ani suntem un varf de lance in toate domeniile, inclusiv in apicultura, fireste. Am ameliorat albina noastra nationala de acum da lapte si miere impingand productiile la ha pe cele mai inalte culmi. Nici la nivel de initiativa privata nu ne lasam mai prejos. Apicultorii romani au stiut sa se asocieze, sa acceseze fonduri de dezvoltare si ameliorare, implicit sa realizeze o infrastructura ireprosabila demna de invidiat in toata lumea. Cu munca si organizare am reusit sa creem un brand national: carpatina. Cei cu rasa Carnica sunt la ani lumina in spatele nostru, de exemplu.
Cu alte cuvinte facem Performanta si deschidem drumuri, creem directii. Suntem uniti in speta noastra si credem cu ardoare ca suntem hiperinteligenti, ceea ce ne da oaresce complexe de superioritate.

Ramane la latitudinea fiecaruia sa stabileasca daca acest adevar are picioare scurte sau lungi!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde teinegru64 » 03 Iul 2016, 17:48

Cand scoti ceva ....fara sa bagi ceva...Cum sunt picioarele?
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde andrei_calinescu » 03 Iul 2016, 18:23

"Sa incerc sa-ti raspund eu.
NU face miere.
NU face puiet."

Trebuie sa-mi cer scuze fata de voi.
Va raspundeam sincer zilele trecute la o interogare a unui coleg.
Azi recoltand la un bucks, am roshit constatand ceea ce va voi arata. Sincer va spun, mi-a crescut nasul ca lui Pinocchio, constatand ca v-am mintit cu sange rece, fara scrupule. Imi cer scuze si sper din tot sufletul sa-mi intelegeti slabiciunea momentului de sinceritate infantila.

PS Cristi, esti multumit de punti?
Si chiar si puiet a stiut sa faca, desi rama de sus era in C3.
Inca o data mii de scuze.
Asa cum spune cantecul , "timpul a venit" sa fiu judecat pentru minciuni.

Fişiere ataşate
miere_me (Medium).JPG
Tei_ME
andrei_calinescu

Mesajde asd2 » 04 Iul 2016, 08:03

Sa-ti traiasca. Bine ca unii mai strang si ceva miere.
Eu am carpatina, probabil, si nu folosesc foite artificiale ci doar rame goale neinsarmate. Bag rama intre doua rame cladite si sa vezi frate ce minunatie... fara startere sau alte nebunii. Nu tu punti, sau perpendicularitati. O frumusete. Vad ca a pus cineva o poza la bascalie pe pagina lui Bunka cu delonul - asa ceva nu am vazut, insa nu toata lumea are albine care au invatat geometria. Rusine.
asd2

Mesajde jonny_it » 12 Iul 2016, 14:23

Pe caldura asta vreau sa le cer scuze celor care stau cu fasul pe ei si cu masca in cap in timp ce umbla la stupi.
Eu sunt un tradator si stau in slapi si pantaloni scurti :lol:
jonny_it

Mesajde mihaistupar » 13 Iul 2016, 00:16

N-ai văzut în viața ta o carpatina adevărată. 3(trei).stai jos.
Acum sincer,lăsând gluma la o parte si fara sa te superi pe mine...carpatina(carnica) are multe ecotipuri,jony.le cunoști doar pe cele nelucrate.sincer. scuze daca am deranjat. Nu neg calitățile bk-ului,dar ai procedat în afirmații fix ca cei ce pleacă doi ani în vest si brusc vorbesc cu accent,uita romana iar copiii ii botează oricum da numa romaneste nu.
mihaistupar

Mesajde tuturicius » 13 Iul 2016, 02:32

mihaistupar scrie:N-ai văzut în viața ta o carpatina adevărată. 3(trei).stai jos.
Acum sincer,lăsând gluma la o parte si fara sa te superi pe mine...carpatina(carnica) are multe ecotipuri,jony.le cunoști doar pe cele nelucrate.sincer. scuze daca am deranjat. Nu neg calitățile bk-ului,dar ai procedat în afirmații fix ca cei ce pleacă doi ani în vest si brusc vorbesc cu accent,uita romana iar copiii ii botează oricum da numa romaneste nu.

Sunt destui care se intorc fara accent, dar se intorc cu o masina nemteasca. Nu e o masina rea Loganul, dar eu ma dau cu un Passat si parca altfel sunt scaunele ... materialele din interior ... Parca altfel e sa ai climatronic ... la mine rece la nevasta cald ... altfel mergi cu un motor de 2 litri ... samd ...
tuturicius

Mesajde mellis » 13 Iul 2016, 03:21

Nu am inca Buck..dar câteva selecționate respecta ceea ce descrieți despre buck.
Anul acesta au miere, albina destula, nu au roit. Sunt apicultori locali cu mâtci bune, din asta trăiesc..se găsește si localnica, trebuie doar sa știi unde sa o cauți.si investiția mai mica..
Sănătate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE