Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tot din apicultura canadiana...

Mesajde mihaistupar » 10 Iul 2016, 07:30

Lucerna din filmulet nu e ca a noastră de la noi. E un hibrid de trifoi cu lucerna .are vigoarea lucernei,culoarea florii mov si forma de trifoi. Dacă mai e si super melifera se înțelege.eu să am o apropiere de departe la cules de lucerna,fac măsurători la trompa in fiecare toamnă. Fac infuzii anual să mă apropii de 7 mm.
mihaistupar

Mesajde Angellily » 10 Iul 2016, 08:00

mihaistupar scrie:Lucerna din filmulet nu e ca a noastră de la noi. E un hibrid de trifoi cu lucerna .are vigoarea lucernei,culoarea florii mov si forma de trifoi. Dacă mai e si super melifera se înțelege.eu să am o apropiere de departe la cules de lucerna,fac măsurători la trompa in fiecare toamnă. Fac infuzii anual să mă apropii de 7 mm.

Lucerna? In care filmulet?
Angellily

Mesajde mihaistupar » 10 Iul 2016, 08:57

În acela cu roiurile care primeau botci.si iarba trebuia tăiată în următoarea ora :D
mihaistupar

Mesajde Angellily » 10 Iul 2016, 09:05

mihaistupar scrie:În acela cu roiurile care primeau botci.si iarba trebuia tăiată în următoarea ora :D

Acolo era chiar trifoi, cineva m-a rugat sa ii pun albine pentru polenizare.
Angellily

Mesajde lucky5strike » 10 Iul 2016, 09:40

Min 3:30 - https://www.youtube.com/watch?v=2R8MZC5Cq9s

Zicem rapita, dar asta nu e rapita ca a noastra... Voi ii ziceti canola si ar fi cazul sa ii zicem si noi tot canola.

Repet, nu e rapita de la noi.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Angellily » 10 Iul 2016, 10:05

lucky5strike scrie:Min 3:30 - https://www.youtube.com/watch?v=2R8MZC5Cq9s

Zicem rapita, dar asta nu e rapita ca a noastra... Voi ii ziceti canola si ar fi cazul sa ii zicem si noi tot canola.

Repet, nu e rapita de la noi.

Dar care-i diferenta?
Angellily

Mesajde lucky5strike » 10 Iul 2016, 16:50

La noi cand infloare rapita, lujerul central este foarte viguros. Ce vad la 3:30 e ca un fel de salata. :lol:

Cam la ce inaltime ajunge canola asta, cand e inflorita in plin?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde tuturicius » 10 Iul 2016, 20:28

Tu ai vazut vreodata la noi rapita semanata primavara? La ei se seamana primavara. Planta, cand ii vine vremea de inflorit infloreste, indiferent cat a apucat sa se dezvolte. Deci canola=rapita.
tuturicius

Mesajde balasbebe » 10 Iul 2016, 21:04

Sa inteleg ca rapita se seamana toamna si canola primavara?

Am vazut pe margine si sulfina galbena.
balasbebe

Mesajde Angellily » 10 Iul 2016, 21:23

balasbebe scrie:Sa inteleg ca rapita se seamana toamna si canola primavara?

Canola = rapita, acelas lucru
Angellily

Mesajde balasbebe » 10 Iul 2016, 22:18

Buna seara sau buna dimineata d-le Dorian.
Ma uit demult la multe filmulete facute de stupari. In seara asta am vazut acel filmulet cum se fac roii. Pe cat de simplu pe atat de practic. Am contact cu albinele din 1980, eram doar incarcator, descarcator in pastorale, si purtator de rame la extras, sau la largiri de cuib. De 1999 ma ocup de albine dupa ce am iesit la pensie. Noroc ca inca se mai pot face roii si de maine incerc si eu metoda.
Prin anul 2000 l-am cunoscut pe d-l ing. Lungu Remus si multe am invatat si de la el. Am pastrat lagatura telefonic cu el ani in sir. Nu avea nici un secret fata de mine. El s-a dus si altii o sa duca mai departe acest capitol numit Apicultura.

Inca o data tin sa va multumesc pentru filmulete sau postari.
balasbebe

Mesajde tuturicius » 10 Iul 2016, 22:30

Rapita la noi se seamana toamna si accidental primavara. Cea semanata primavara nu mai ajunge asa de mare ca rapita de toamna. In Canada se seamana primavara, nu poate trece iarna lor, asa ca probabil si acolo ramane mai mica. Canola e un subtip de rapita. Cred ca si cea de la noi tot canola e, de fapt. Tine de compozitia uleiului pe care il produce.
tuturicius

Mesajde Angellily » 10 Iul 2016, 23:09

balasbebe scrie:Buna seara
Am contact cu albinele din 1980, eram doar incarcator, descarcator in pastorale, si purtator de rame la extras, sau la largiri de cuib.

Inca o data tin sa va multumesc pentru filmulete sau postari.

Ati inceput apicultura de unde trebuia, si eu tot de acolo am inceput si cred cu desavarsire ca asa se fac primii pasi in apicultura.
Cu placere.
Angellily

Mesajde lucky5strike » 10 Iul 2016, 23:38

Angellily scrie:

Nelu, cand o seamana fermierii si la ce inaltime ajunge planta in toiul infloririi?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Angellily » 11 Iul 2016, 07:19

lucky5strike scrie:
Angellily scrie:

Nelu, cand o seamana fermierii si la ce inaltime ajunge planta in toiul infloririi?

Doar primavara se seamana, ca inaltime..... nu stiu, around 1m, cred, o sa masor la timpul potrivit.
Angellily

Mesajde Neafiliatul » 11 Iul 2016, 15:08

Etymology

The name "canola" was chosen by the board of the Rapeseed Association of Canada in the 1970s. The "Can" part stands for Canada and "ola" refers to oil.[5][6] However, a number of sources continue to claim it stands for "Can(ada)+o(il)+l(ow)+a(cid).[7] The name was coined partially to euphemize the name of rapeseed oil, to avoid the negative connotations of rape as a violent sex crime, from the Latin "rapere".[8]Numele de "canola" a fost ales de către consiliul Asociației Canadei în semințe de rapiță 1970. De "Can" parte standuri pentru Canada și "ola" se referă la ulei. [5] [6] Cu toate acestea, un număr de surse continuă să pretind că reprezintă "Can (ada) + o (il) + l (um) + a (cid). [7] numele a fost inventat parțial euphemize numele de ulei de rapiță, pentru a evita conotațiile negative ale violului ca infracțiune de natură sexuală violentă, din latină "rapere". [8] Sursa : WIKIPEDIA -The free encyclopedia .
Neafiliatul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII