Marius este vorba de orasul Corabia si comuna Urzica, ambele in jud. Olt, la campie.
In Corabia am cei 2 stupi slabuti, in Urzica pe cei mai puternici de la care iau ramele cu miere.
Lipsa de polen este in ambele locatii as zice.
Kingraa scrie:Buna. Imi puteti spune daca in urma centrifugarii unei rame care are oua, larve si puiet capacit dar totusi acestea raman in celule, sufera leziuni sau o sa aiba o dezvoltare normala ?? Care dintre cele 3 stadii ar avea cel mai mult de suferit, daca ar avea ??
Multumesc.
varza scrie:Revin si eu la pagina apicultorului incepator..... ca deh asa e cand esti vesnic incepator. Deci am o intrebare: Am format un roi acum ceva timp cu o botca capacita. Matca a iesit si nu stiu ce s-a mai intamplat cu ea ca nu am mai zarit-o la controlul urmator. In schimb am gasit puiet de trantor capacit si botci..... culmea e ca nu am vazut puiet capacit de albina lucratoare nici macar o celula. Bun .... am lasat stupul in speranta ca va iesi o alta matca din botci insa nu s-a intamplat in timpul ,, regulamentar,, si am purces la desfintarea stupului. Insa intrebarea a ramas ..... De ce nu a iesit matca in timp de o saptamana de la capacire si daca e posibil ca albinele sa traga botci din oua nefecundate? De ce intreb..... findca atunci cand am distrus botcile dupa o saptamana am gasit in interior larve care nu erau nici pe departe gata de eclozionare.
maravela scrie:Buna seara.
E primul an cand am miere poliflora.Am extras FS si am lasat caturile .Azi am vazut ca au adunat ceva miere- unele familii au mai capacit ,altele nu. Nu merg in pastoral.
Intrebare: cand sa extrag mierea? cand se considera culesul terminat?
Va multumesc.
ApIor scrie:Am o nelămurire.
Am cumpărat un roi pe 12 iulie, cu 5 rame puiet (circa 50% din ramă; căpăcit, ouă și larve), și o ramă de hrană plus matca. L-am verificat doar 2-3 zile și nu am observat nimic în neregulă la el. Pe 29 iulie, când îl deschid iarăși, surpriză!..., nu mai avea decât vreo 3-4 celule căpăcite de albină, în rest, pe 3 rame doar puiet căpăcit de trântor, ouă și larve. Scuza pe care mi-a oferit-o furnizorul a fost că s-a întâmplat ceva cu matca la transpor,t de ouă numai de trântor (desigur, nu cred așa ceva, că nu îmi iese nici socoteala, pe 29 ar fi trebuit să fie puiet de albină căpăcit, în vârstă de 17-21 zile).
Ce părere aveți? Furnizorul a fost de bună credință? Dar „scuza” că s-a trântorit de la transport, e credibilă?
cristian bh scrie:D
pinguini
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 21 vizitatori