Vin si eu cu o parere despre acest an.
Sincer...nu ma asteptam sa fie asa de prost, noroc cu teiul, ca altfel.....
Asadar...
La rapita, in zona noastra a fost ok, cu o medie de 30-40 kg/ familie, in functie de priceperea stuparului, la mine tinde catre 30
La salcam,m-am dus cu 3 caturi de albina peste gratie si m-am intors cu aproape 1 cat.... si am scos fix 8 kg / familie
Am avut noroc ca le-am adus acasa inainte de tei si au apucat sa se intremeze putin familiile, astfel ca cu greu la unii dintre stupi am ajuns sa mai pun 3 caturi la TEI la Ciucurova.
Medie tei: 30 kg/ familie
La floarea soarelui am luat teapa, am pierdut cateva zile ....pe 1 kg si sub la tei, trebuia sa fi plecat cu 3 zile mai devreme, in rest a fost acceptabil.
am prins vreo 3 lanuri.
Medie floare:- 14-15 kg. (Sa nu zic 17 ca se supara lumea)
Asadar...multa munca si mai putin profit, asta a fost acest an. Sa Ii mulmim Domnului sa suntem sanatosi.
Total acest an: aproximativ 3,4-3,5 tone.
Acum, dupa ce ce le-am hranit, baga polen la greu si totul e bine. sa speram ca va fi bine la anul.
Mai avem niste tratamente de facut si am terminat anul.
Daca scoteam 1,2 tone la salcam si 1,2 tone la floare - eram in grafic
Una peste alta se putea si mai rau,am auzit oameni care au dat de mancare la stupi la salcam....altii care au scos 300 de kg la tei...etc.
La mine a fost un an acceptabil, se pare ca la altii s-a repetat 2014.
Sunt curios ce pronostic da Cristi Vidican pentru anul viitor....
PS: era sa uit....cel mai amarnic lucru de anul asta, scaderea pretului la engrosisti.....domle 9 lei / poliflora si rapita e putin, la fel si 11 lei / tei.
anul trecut dadeam poliflora cu 12 lei....
pai sa scoti 30000 de lei tot anul si cheltuieli de peste 10000...e cam nasol. Am facut miere dar o dau pe nimic.