Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Augustin78 Viitor Apicultor........sper

Mesajde Arhivistu » 18 Aug 2016, 17:49

ce model de furetto ai? pret? impresii despre el :D
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde Augustin78 » 18 Aug 2016, 21:33

Salut
Modelul sarbesc.....il am de anul trecut 260 lei.....sunt multumit.I-mi fac treaba cu el mult mai repede si mai comod....si cred ca si eficient.
Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde DoarEu » 18 Aug 2016, 21:45

Toate ca toate da' vezi sa nu se infunde serpentina ca altfel...pa pa eficacitate... ;)
La un stup este un trântor
Şi albine şi-o regină;
Dar la voi sunt prea mulţi trântori
Pentru-o singură albină...
DoarEu

Mesajde mausica » 18 Aug 2016, 22:31

DoarEu scrie:Toate ca toate da' vezi sa nu se infunde serpentina ca altfel...pa pa eficacitate... ;)

Se mai întâmplă și ,,bucurii,,din astea...
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde Augustin78 » 19 Aug 2016, 21:11

salut
dupa fiecare utilizare fac o ultima curatare a serpentinei numai cu ulei de parafina.....nu am avut probleme.
numai bine
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Danielu » 21 Aug 2016, 23:31

Danielu

Mesajde Augustin78 » 22 Aug 2016, 22:21

Ba,da..... :oops: eu am pus anuntul.....dar nu sunt 100% sigur ca vreau sa vand.....este mai mult un test sa vad daca sunt persoane care vor o "afacere" la cheie.
Numai bine.
Augustin78

Mesajde mausica » 22 Aug 2016, 23:33

Augustin78 scrie:Ba,da..... :oops: eu am pus anuntul.....dar nu sunt 100% sigur ca vreau sa vand.....este mai mult un test sa vad daca sunt persoane care vor o "afacere" la cheie.
Numai bine.

Pai ce facem mai nene mai ??
A fi culmea ca un castigator la bursa sa lichideze stupina.......din ce vad in mesajul tau nu ar fi probleme ,,vitale,,
Te-ai saturat de clubul stuparilor ? :D
Nu uita ca unii ti-au dat votul de incredere ca poti sa duci mai departe ce ai inceput.............iar tu ai ganduri negre.... :o
mausica

Mesajde Augustin78 » 23 Aug 2016, 09:19

Salut Marius
Mai avem si ceva ganduri "gri"....oricum daca nici la anul nu merge treaba....voi injumatati efectivul si voi continuua o perioada cu efectiv mai redus.....decizia de vanzare nu e una 100% .....ci undeva o verificare....a potentialului apicol.
Nu m-am saturat de clubul stuparilor.....numai ca .....pretul zaharului e cam mare..... :oops:
Numai bine.
ps:nu scapati voi asa usor de mine. ;)
Augustin78

Mesajde cristi_vidican » 23 Aug 2016, 09:48

Augustin78 scrie:numai ca .....pretul zaharului e cam mare..... :oops:

La începute greu.
Îți trebuie lăzi, rame, faguri, sârmă, centrifugă, găleți, remorcă etc.
Toate acestea costă mult.
La început n-ai bani, că stupii nu prea produc și nici apicultorul nu se prea pricepe. E și el la început.
35 de stupi plimbați puțin poate să-ți aducă ceva bani.
Anul acesta a fost greu.
Și eu am trecut la un moment dat print-un moment în care am vânt aproape toți stupii.
Nu aveam mulți.
Dar, în secunda 2, mi-am dat seama că nu vreau fără stupi.
Așa că, ușor, ușor, am mers mai departe.

P.S. Când eu am început prețul zahărului era mai mare :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde mausica » 23 Aug 2016, 11:21

Augustin78 scrie:Salut Marius
Mai avem si ceva ganduri "gri".... ....decizia de vanzare nu e una 100% .....ci undeva o verificare....a potentialului apicol.

Lasa tu gandurile gri...lasa verificarile de potential capu sus si mergi inainte.
Crezi ca mie mi-a fost usor ? Sau eu nu am bagat si bag banii in dezvoltarea stupinei ?
Ia gandeste-te ca eu anu asta am trecut de 1 bals cam ce investitie a fost acolo ????
Nu te mai tot plange ci pune osu la treaba pt ca stiu ca esti capabil.
Anu asta a fost dificil din multe puncte de vedere insa vor venii si vremuri mai bune....tu insa trebuie sa fi pregatit cu stupii la maxim tot timpul.
Si eu am defilat anu trecut cu 30-35 de stupi dar au facut treaba.Trebuie neaparat sa ii duci la cat mai multe culesuri sau sa iti gasesti vetre fixe in zone cu minim 2 culesuri/an.....altfel......poti sa iti iei gandul de la facut de miere.
Cauta o cunostinta cu masina si ia frumusel stupii aia bine pusi pe picioare si dute in rapita cu ei,salcam1,2,3,tei,fs,faneata/poli ....din curte nu faci miere cu butoiu ;)
cat despre preturi la zahar.......a fost si mai scump si mai ieftin ...pretul fluctueaza dupa cum merge piata.
Insa gasesti inlocuitor la zahar la un pret foarte bun.nu te-ai gandit sa il folosesti ?De ex F40 care are un pret f bun... ;)

Sa nu te superi pe mine legat de ce am scris mai sus,nu am avut intentie rea doar ca nu ma pot impaca cu gandul ca vrei sa ,,testezi,,piata cu lichidarea stupinei !!! pt faptul ca nu faci miere(dar stai acasa),e scump zaharul dar nu mergi pe alternative...etc
Sper sa iei decizia cea mai buna.
Sa ai spor si sanatate!!!

PS: daca vrei sa faci treaba apucate de pastoral.....ai acolo in vecini baieti de pe forum care te pot ajuta cu un sfat/ceva......nu dau nume acum ;)
mausica

Mesajde mellis » 23 Aug 2016, 14:52

mausica scrie:
Augustin78 scrie:...
Anu asta a fost dificil din multe puncte de vedere insa vor venii si vremuri mai bune....
...
Eu zic ca vin vremuri mai rele - daca vatra nu face miere - cauta alta care face, nu merita pierderea de timp si bani - poate doar asa de placere - dar acolo vorbim de PI stupi

PS: daca vrei sa faci treaba apucate de pastoral.....ai acolo in vecini baieti de pe forum care te pot ajuta cu un sfat/ceva......nu dau nume acum ;)

Si ce secrete au mai invatat vecinii - eu astept sa scoata o carte ;)
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde Augustin78 » 23 Aug 2016, 21:42

Va salut
Multumesc pentru sfaturi...e adevarat ...e foarte greu.....
Merg pina la capat....unde o fi ala :D
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Avram » 23 Aug 2016, 22:23

Augustin pana in prezent ai tot dezvoltat stupina .... ai bagat bani .
Mentine stupina la un numar de familii care sa nu fie o povara pentru tine , invata sa faci miere, butoaiele pline iti vor da un avant in anii ce vor urma . Mai multe familii pe o vatra in stationar nu inseamna ca vei avea productii mai mari ... efectul este invers !
Nu te descuraja ...ai pus prea mult suflet in activitatea asta !
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde asd4 » 24 Aug 2016, 07:47

Am 20 fam. de prod. si peste 30 de roi. De anul trecut nu am investit decat 1 sac de zahar si ceva munca. Eu le mai dau un an si vreau sa raman cu max. 10, nu ca bag bani sau ca e prea mult de munca dar a trebuit sa adun fanul vecinilor si le tin degeaba.

Am vazut zilele astea o vatra nou infiintata pe marginea drumului: vreo 10 stupi copie fidela a stupinei lui Dan Margarit, inclusiv bolovanasii de pe capace. Plus de asta, frate, camere de supraveghere, plase nu-s de care, vagon depozit... pe o vatra de cacao.

Faptul ca omul renunta e o dovada de normalitate. Sper sa obtina un pret corect si sa isi recupereze investitia.
asd4

Mesajde Closcutz » 24 Aug 2016, 08:38

Multi vor sa renunte si in zona mea. E o situatie grea de tot...anul asta ne-a lovit tare de tot vremea...productie mica, aglomeratie ca la nebuni, paduchi milioane, pret bathocura la procesatori, motorina scumpa, drumuri proaste, paznici cu pretentii mari.... toate ingredientele pt faliment garantat. Presimt ca la anul se prabuseste pretul la familii de albine, roi, lazi si tot tacamul!
Closcutz

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?